Gnezdoto.net
За посланията на Майка Тереза

За посланията на Майка Тереза

Агнес Гондже Бояджиу - родена през 1910 г. в Скопие. На повечето от вас това име вероятно нищо не им говори, защото в историята на човечеството тази жена остава позната като Майка Тереза. Обявената за „блажена“ от Папа Йоан II монахиня е дарила с добрина, подала ръка и озарила пътя на безброй нуждаещи се. И до ден днешен думите й вдъхновяват и окуражават хората, че щастието е на една ръка от нас, че добродетелите не ни правят уязвими и слаби, а напротив – те са светлината, която ще ни избави от мрака. Докоснат от посланията й е и авторът на книгата „Кръстопът“ Владимир Чеповой. Ето я и неговата лична изповед, споделена в книгата му, за досега си с мъдростта на Майка Тереза:

"Много ви моля да прочетете тези редове след текста на книгата. Тогава ще разберете по-добре целия смисъл, всички думи и усещания, които съм търсил с години, за да се науча по-често да бъда ЩАСТЛИВ.

Слава Богу, на света има хора, които са разбрали много неща и са съумели да споделят с нас опита си. За мен такова откритие станаха последните думи от стихотворението, което Майка Тереза е окачила в приюта за сираци в Калкута.

Ето го и стихотворението:

Някои хора са неразумни и егоистични – въпреки това им прощавайте.

Ако сте проявили доброта, а хората са ви обвинили в тайна корист, въпреки това проявявайте доброта.

Ако сте постигнали успех, около вас могат да се появят много мними приятели и истински врагове – въпреки това се стремете към успех.

Ако сте честни и откровени, хората ще ви мамят – въпреки това бъдете честни и откровени.

Онова, което сте градили с години, може да бъде разрушено за час – въпреки това градете.

Ако сте полетели на крилата на щастието, а утре хората забравят – въпреки това правете добро.

Споделяйте с хората най-доброто, което имате, макар че това никога няма да е достатъчно – въпреки това споделяйте най-доброто, което имате.

В края на краищата ще се убедите, че това се случва между вас и Бога и никога не е било между вас и хората.

Майка Тереза

Няма какво да добавя... Бъдете щастливи!"
Владимир Чеповой, Кръстопът

СЕГА С 30% ОТСТЪПКА ПО СЛУЧАЙ РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ГНЕЗДОТО.

КНИГИТЕ, КОИТО ПРОМЕНИХА МИЛИОНИ СЪДБИ!

krustoput chepovoi min

КРЪСТОПЪТ от Владимир Чеповой
Ако искате да стоплите душата си, да проясните съзнанието си, прочетете тази книга. Срещата с нея е като приятелска ръка, протегната за помощ. Дори да имаш усещането, че потъваш, че се губиш, след прочита й със сигурност ще се почувстваш отново в безопасност, избрал уверено посоката... след поредния си кръстопът.

Нейният герой – самоуверен млад мъж, ще ви въвлече в своята увлекателна история, неусетно ще ви стане симпатичен и водейки ви през своите житейски кръстопътища, може би ще ви предизвика да се вгледате в своите собствени съдбовни моменти.

Клим е млад, богат, успял, самоуверен и дори леко арогантен бизнесмен, любимец на жените... и на съдбата. Докато не чува една диагноза. И не среща един мистичен и чудат непознат. Точно в момент, в който е тежко болен, съдбата му изпраща „полезните“ хора и „правилните“ ситуации и обстоятелства, които променят целия му живот.

Той ще се върне на много от своите кръстопътища... и ще оцени решенията, които е взимал... На тези кръстопътища ще срещне отново любовта към жената, която е изгубил, детето си, на което не е позволил да се роди, ще погледне за първи път през очите на родителите си, ще се сблъска отново с едно предадено приятелство, ще си спомни изгубените мечти и ще се опита да ги възроди отново, ще промени цялата си ценностна система и отношение към заобикалящата го реалност... И може би, накрая ще разбере смисъла на думичката „Щастие“!
Един роман или по-скоро философски поглед към живота - за неговите ценности, за обидата, за гнева, за страха, за липсата на любов, за потиснатите емоции, за нереализираните желания и мечти, за дружбата, за любовта и предателството, за алчността, за честността...

promo sreden vacancia pc min

promo sreden vacancia mobile min

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗБРАНИ ОТКЪСИ ОТ ИЗБРАНИ КНИГИ"

vig vsi4ki