Gnezdoto.net
За посланията на Майка Тереза

За посланията на Майка Тереза

Агнес Гондже Бояджиу - родена през 1910 г. в Скопие. На повечето от вас това име вероятно нищо не им говори, защото в историята на човечеството тази жена остава позната като Майка Тереза. Обявената за „блажена“ от Папа Йоан II монахиня е дарила с добрина, подала ръка и озарила пътя на безброй нуждаещи се. И до ден днешен думите й вдъхновяват и окуражават хората, че щастието е на една ръка от нас, че добродетелите не ни правят уязвими и слаби, а напротив – те са светлината, която ще ни избави от мрака. Докоснат от посланията й е и авторът на книгата „Кръстопът“ Владимир Чеповой. Ето я и неговата лична изповед, споделена в книгата му, за досега си с мъдростта на Майка Тереза:

"Много ви моля да прочетете тези редове след текста на книгата. Тогава ще разберете по-добре целия смисъл, всички думи и усещания, които съм търсил с години, за да се науча по-често да бъда ЩАСТЛИВ.

Слава Богу, на света има хора, които са разбрали много неща и са съумели да споделят с нас опита си. За мен такова откритие станаха последните думи от стихотворението, което Майка Тереза е окачила в приюта за сираци в Калкута.

Ето го и стихотворението:

Някои хора са неразумни и егоистични – въпреки това им прощавайте.

Ако сте проявили доброта, а хората са ви обвинили в тайна корист, въпреки това проявявайте доброта.

Ако сте постигнали успех, около вас могат да се появят много мними приятели и истински врагове – въпреки това се стремете към успех.

Ако сте честни и откровени, хората ще ви мамят – въпреки това бъдете честни и откровени.

Онова, което сте градили с години, може да бъде разрушено за час – въпреки това градете.

Ако сте полетели на крилата на щастието, а утре хората забравят – въпреки това правете добро.

Споделяйте с хората най-доброто, което имате, макар че това никога няма да е достатъчно – въпреки това споделяйте най-доброто, което имате.

В края на краищата ще се убедите, че това се случва между вас и Бога и никога не е било между вас и хората.

Майка Тереза

Няма какво да добавя... Бъдете щастливи!"
Владимир Чеповой, Кръстопът

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗБРАНИ ОТКЪСИ ОТ ИЗБРАНИ КНИГИ"

vig vsi4ki