Gnezdoto.net
Защо трябва да промениш начина си на мислене!?

Защо трябва да промениш начина си на мислене!?

Забелязал ли си, че когато си тръгваш изнервен от офиса, хората в метрото са груби с теб? И ти си груб с тях. А колко различен изглежда светът, когато си влюбен! Светът е твоето огледало!

Светът е огледало: каквото чувстваш отвътре, това получаваш отвън.

Ето защо ЧОВЕК НЕ БИ МОГЪЛ ДА ОПРАВИ ЖИВОТА СИ, ПРОМЕНЯЙКИ ВЪНШНИТЕ ОБСТОЯТЕЛСТВА.

Ако хората, които срещаш на улицата, са нелюбезни, можеш да смениш улицата, но това няма да помогне. Ако не получаваш уважение в службата си, няма да решиш проблема, като смениш работата с друга.

Повечето от нас са научили този принцип наопаки! Обикновено казваме: „Ако не харесваш работата си, смени я. Ако не харесваш жена си, смени и нея.“ Има случаи, в които е уместно да смениш работата или партньора си.

Но не промениш ли начина си на мислене, това е равносилно на заявка за същите резултати.

ПРИМЕР: Боб не помага на жена си Каръл. И двамата работят от девет до пет, но Каръл не може да разчита на Боб за грижите за децата и за домакинството. Всяка вечер той излиза да пийне нещо, а през уикенда отива на голф. Каръл се чувства като прислужница и се ядосва на мъжа си.
Само че проблемът не е в Боб. А в самата нея. Докато Каръл се чувства като прислужница, ще бъде третирана като такава. За да се промени животът ѝ, Каръл трябва да се научи да цени Каръл. В момента, в който се почувства достойна, важна и привлекателна, ще получи подкрепата на Боб или на другиго.

Проблемът винаги е вътре в нас.
ПРИМЕР: Семейство и приятели – всички постоянно искат нещо от теб. Някой се мести в нов дом и веднага те търси за помощ с опаковането и пренасянето на багажа. Друг се нуждае от транспорт до летището в 4 сутринта и се обажда на теб. Накрая си задаваш въпроса: „Защо никой не цени МОЕТО време?“
Защото ти не го цениш! Когато се промениш ти, ще се променят и хората.

Проблемът НЕ е в ТЯХ
Мнозина така и не го проумяват. През целия си живот хвърлят вината върху останалите – но проблемът не е в другите хора.
Ако чувстваш, че не заслужаваш добро заплащане, ще намериш шеф, за когото ще работиш почти без пари.

Ако не обръщаш внимание на чувствата си, ще попаднеш на работно място, където хората също няма да обръщат внимание на чувствата ти и ще бъдат пренебрежителни към теб.

А може би ще постъпиш в армията, където ще бъдеш нагрубяван!

Но проблемът не е в ДРУГИТЕ, а в твоите отношения със СЕБЕ СИ.

Ако мразиш обемистите си задни части, ще намериш партньор, който ще ти се присмива заради огромния задник. Научиш ли се обаче да приемаш задника си какъвто е, по всяка вероятност: а) ще замениш партньора си с нов; или б) ще откриеш, че старият ти приятел се е сдобил с ново отношение. Проблемът никога не е бил в приятеля ти. А в твоето отношение към себе си.

Това, че шефът ти настоява за по-добри резултати, а жена ти иска повече от теб, обикновено означава, че поставяш прекалено високи изисквания към себе си.
Дори проблемът с расовите и религиозни предразсъдъци няма нищо общо с ХОРАТА.

Ако ти се приемаш, ще те приемат и те.
Ако ти се обичаш, те също ще те обичат.

Извод
Сам създаваш собствения си свят. Не е необходимо да убеждаваш никой друг. Достатъчно е да се почувстваш различно.

Идеалната вечер
Животът ни винаги е отражение на начина, по който се чувстваме.
ПРИМЕР: Приятелите ти са в града. Решаваш да ги поканиш на страхотна вечеря в любимия си ресторант „Коко“.
Обаждаш се в ресторанта да резервираш маса. Метр д’отелът отговаря:
– Съжалявам, но всичко е пълно.
– Какво значи всичко е пълно?
– Нямаме свободни маси.
– Но аз съм редовен клиент! Намерете ми маса!
– Съжалявам.
Затръшваш слушалката на телефона.
– По дяволите! Вечерта трябваше да мине перфектно.
Ядосан си.
Избираш друг ресторант. Храната се оказва мазна, скаридите са гадни, по целия път навръщане се препираш с жена си, а на сутринта се събуждаш с хранително натравяне.

ИЛИ...
Метр д’отелът казва:
– Всичко е пълно.
– Чудесно. И бездруго вече сме се хранили двайсет пъти в „Коко“. Трябва да опитаме нещо различно.
Обаждаш се на бившия си шеф, който знае всички най-добри ресторанти в града. Той ти препоръчва едно ново място, при това съвсем близо до дома ти.
Храната е несравнима. Завързвате разговор с двойката на съседната маса, които се оказват ваши съседи. Намирате нови приятели и на другата седмица всички заедно отивате в „Коко“.
Не е ли това тайната на живота?
Случаят ще бъде против теб винаги, когато вярваш в това. Но има и друг начин да се живее: като вярваш, че Вселената непрекъснато крои планове да те направи щастлив.

Извод
Хармонията, която търсиш, не се корени в отношенията с другите; а в отношенията със себе си.

Откъс от книгата „Как работи животът“, Андрю Матюс


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin new pr 650x650 30 min

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 30 ноември 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗБРАНИ ОТКЪСИ ОТ ИЗБРАНИ КНИГИ"

vig vsi4ki