Gnezdoto.net
За децата с любов...

За децата с любов...

Един от най-големите проблеми на човечеството може би е следният: съвършени създания като новородените деца биват поверени (от Бог) на грижите на несъвършени създания като възрастните хора, които най-често са обременени от много неща, които им оказват негативно влияние.

Не е невъзможно да се реши някак този проблем, но е нужно наистина да бъде осъзнат и да бъде приет като задача от мнозинството от хората. Като много важна задача. Защото иначе няма развитие. Не и към по-добро...

...Как човек се смирява? Как разбира, че е несъвършен? И приема това? И продължава живота си нататък? Като се почувства съкрушен от нещо. Или от много неща. Дълбоко в душата си. Много дълбоко...

Да си съкрушен – това значи да имаш вече рана, дълбоко в себе си, но това може да бъде за добро. Наистина.

Например аз чувствам и преживявам като съкрушителен факта, че детето е така крехко същество, с така мъничко телце и разчита за всичко на възрастния човек, който се грижи за него в даден момент. И е така безпомощно... Не може самичко да се нахрани, да утоли жаждата си, да се облече, да заспи, да се успокои, ако се налага... За всичко разчита на възрастния. А той може да бъде разстроен, ядосан, изнервен или просто уморен и не съвсем адекватен... уви.

Тъжна е тази зависимост. Тревожна. Но ако човек усети тревогата – ще усети и отговорността. Ще осъзнае какво е нужно, за да бъде всичко наред и как да се грижи възможно най-добре за детето. Ще се старае... Ще се стреми към това. И в крайна сметка – ще сведе риска от негативни случки до минимум. И влиянието върху детето ще е добро. То ще може да се развива. Да се чувства спокойно, да расте обичано и уверено в себе си. Стига човекът, който предимно се грижи за него да се старае в тази посока... Да осъзнава важността й.

Надявам се всички ние да осъзнаваме все по-добре отговорността си – към децата, живота и въобще. Надявам се да бъдем все по-добри родители. И все по-добри човешки същества. Важно е!

Нека децата знаят, че са обичани безусловно.
Нека и хората знаят, че са обичани безусловно – поне от Бог.

...И мисля, че именно родителите могат най-лесно да обуят Неговите „обувки", разбирайки в сърцето си какво значи да имаш дете. И какво значи безусловна любов.

Вижте повече за Кристина Митева и още статии от нея

Вижте още: НЕ СЕ ФОКУСИРАЙТЕ В ДЕЦАТА СИ. ОСТАВЕТЕ ГИ ДА ДИШАТ!


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "ФАНТОМНА БОЛКА" ОТ ОЛЕГ РОЙ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА ДО 31 ЮЛИ 2019 г.

Представете си, че след смъртта си, попадайки в отвъдното, получавате шанс да се върнете към живота и да изживеете още 33 години!
Само че има едно условие – трябва да поправите своя фатална грешка. Не знаете каква е тя и не помните нищо за себе си и за живота си. Но за да поправите миналото, трябва да се превъплътите последователно в трима души и да изберете живота на един от тях за следващите 33 години. Да погледнете през техните очи, да изживеете техните емоции… Трима души, загинали едновременно. И един от тях сте вие!
Дали ще успеете да преначертаете миналото? Как ще видите света през очите на другите хора?

animiran fantomna bolka 650x650

Роман, който ще ви зададе много въпроси и ще ви даде изненадващи отговори.

 


ПРОМОЦИЯ "ВАКАНЦИЯ": - 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

"Всичко добро, всичко вълшебно се случва между юни и август" Джени Хан

animiran pomocia vakancia obsht 650x650
Промоцията продължава до 24.00 часа на 31 юли 2019 г.!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗКУСТВОТО ДА СИ РОДИТЕЛ"

vig vsi4ki