Logo
Печат на тази страница
Мисленето и настройката на родителите преди зачеване определят бъдещето на детето

Мисленето и настройката на родителите преди зачеване определят бъдещето на детето

За периода на бременността, за раждането, за храненето и възпитанието на детето има изобилие от информация, но не и за подготовката за зачеването на детето. А всъщност именно тя би трябвало да е определяща.

На първо място става дума за вътрешното състояние на родителите. Прието е да се говори най-вече за правилното хранене и добрата физическа форма. И все пак, без да омаловажаваме значението на тези фактори, е важно да се обърне внимание и на по-дълбоко ниво - на мисленето и настройката на бъдещите родители.

Особено важни са целите и стремежите им – от какво са увлечени в момента, какво ги вълнува, какво искат от живота. Ако например, приоритетите им са да се устроят в материален план - да купят жилище, кола, да се обзаведат добре, то детето бидейки заченато в такъв момент, ще се появи с подобни задачи. Печеленето на пари и материалното ще бъдат основен приоритет в живота му.

Ако родителите са пред развод и детето стане причината да се съберат, тогава важна тема в живота му ще бъдат отношенията - през целия си живот ще изяснява отношенията си с любимия човек. И колкото по-сложни са били отношенията между родителите, толкова по-труден ще бъде този път за него.

Ако родителите мечтаят за друго общество, искат да изградят нов свят, то в тяхното семейство ще се роди бунтар, който винаги ще е против съществуващите порядки и ще отстоява нов начин на живот.

В смесен брак ще се появи дете, чийто приоритет в живота ще бъде обединението и разрешаването на междунационални и междурасови противоречия. То ще трябва да преодолява конфликти, породени от неразбирането между хората заради културни и религиозни различия.

Всичко това, с което са заети мислите на родителите на дълбоко ниво, независимо дали е осъзнато или не, определя бъдещето на детето. Затова е важно, освен за добрата физическа форма, да се следи още по-внимателно за психическото състояние.

Подготовката за зачеването на дете започва няколко години преди неговото раждане. Колкото по-прости са стремежите на родителите, толкова по-малко усилия и вътрешна работа са необходими за появяването му на бял свят. И когато по-голямата част от човечеството е заета с увеличаване на материалните блага, е много лесно да се появят на земята деца с такива стремежи - тук вече са създадени всички условия за тяхното по- нататъшно развитие. Но ако искате да се роди дете с потребности и желания на друго ниво, трябва много работа.

Например, когато мислите на родителите са заети с това как по-умело да измамят съседа си или другите хора, е сложно да се роди честно дете. На него ще му е трудно да оцелее в такова обкръжение. По-скоро ще се появи същият тарикат, желаещ да измами всички около себе си. Но ако в това същото семейство има потенциал за промяна или родителите просто са „забравили“ кои са всъщност, тук може да се роди дете, което със своите въпроси и съществуването си ще им напомня за тяхната истинска природа.

Ако детето, което трябва да се появи, има задача да реализира по-висши цели, няма да му е много лесно да намери подходящи родители. Обикновено хората помъдряват след достигането на 40 години, но тогава пък чисто физиологичната възможност значително намалява. Затова понякога детето се ражда при млади родители, но го възпитават баби и дядовци, които му дават по-мъдър мироглед. Такива деца също така може да са трети или четвърти в семейството – това е време, когато родителите вече са се справили с материалните проблеми, преодолели са противоречията в отношенията си и вече имат други приоритети – например, творческа реализация. И тогава при тях може да се появи бъдещ художник или музикант.
Ако родителите мислят за това как да реализират своя вътрешен потенциал, то в детето вече е заложено знанието как да го направи. Дори и да се наложи да премине през определени трудности, развитието на творческия потенциал ще определя живота му.

Колкото по-необикновено е бъдещото дете, толкова по-силни сътресения може да преживеят родителите. През тези няколко години животът „подбира“ най-добрите за детето условия, при които то ще може да реализира своето предназначение. Могат да се създадат нови двойки или да се разделят вече съществуващи, за да се намерят правилните баща или майка. Например, в съществуваща двойка мъжът е подходящ за раждането му, но неговата партньорка няма нужната настройка, тогава този съюз се разпада и мъжът среща друга жена, с която се появява детето. Или пък има случаи, в които съществуващите отношения са подложени на сериозни изпитания за преосмисляне на ценностите. Тогава е много важно правилно да се приемат настъпващите промени, а партньорите да се учат на толерантност и взаимно приемане.

Как да разберем, че започва подготовка за появяването на дете? Известно време преди зачеването му, у бъдещите родители започват да се появяват мисли за деца или за това да започнат нещо ново. В този период всичко, за което мислят ще определя живота на детето - как смятат да осъществят своите идеи и намерения, страхуват ли се, решени ли са да се движат напред, почтени ли са в придвижването си.

Ако у вас се появяват мисли за раждане на дете, то обърнете внимание доколко открити са вашите намерения и желания и няма ли някаква скрита игра. Например, жената иска дете, а мъжът не. И в желанието си да забременее, тя го мами. Тогава, детето, което се появи, ще трябва да се научи да постига целите си без измама. В неговия живот ще се появяват два вида възможности - да получава това, което иска, по лесен, но нечестен начин, или по почтен, но изискващи големи промени начин.
Подобна ситуация има и в обратния вариант - жената забременява без желание и готовност. Тогава детето през живота си ще страда от това, че ще се налага да прави неща против волята си, както и то ще заставя другите да правят същото. Неговата задача ще бъде да се научи да постига нещата в живота без насилие и измама.

Ако мислите за раждане на дете, започнете с наблюдаване на настоящето си състояние - какви задачи стоят сега пред вас, какви са отношенията с партньора ви, какво ви подтиква да имате дете. Последният въпрос е много важен, тъй като точно той ще определи бъдещия светоглед на детето.
Ако двама души искат дете, за да прикрият собствената си безполезност, впоследствие детето непрекъснато ще чувства, че трябва да запълва живота на родителите си. Двойки, искащи дете, за да укрепят взаимоотношенията си пък, го обричат да се занимава с техните конфликти, а не да създава собствени отношения. И само тогава, когато двамата партньори са равноправни и желаят бъдещата си рожба, без да я натоварват с очаквания, в този случай детето ще получи идеалните възможности за собствено развитие и самореализация.

Именно заради това е толкова важно да се заемете със своето вътрешно състояние, когато планирате дете. И това се отнася в пълна сила и за двамата родители. Всички духовни занимания, досегът до изкуството и красивото, музиката, медитацията... - всичко това ще влияе положително на детето. Колкото по-спокойни и балансирани са родителите, толкова по-голяма е възможността да се появи хармонично и уравновесено дете.

Какво подготвяте за него? Собствените си нереализирани мечти или свободата да бъде себе си? Насоченост към земното и търсене на все повече материални блага или отвореност към опознаване на небесата и нови възможности?

Само вие решавате кой да се роди във вашето семейство, за това бъдете много внимателни към всички ситуации, които ви се поднасят в този момент, към начините, които ще изберете за тяхното разрешаване и съпътстващите ги мисли.

Приемането на случващото се, дори то да е нелогично и болезнено, виждането на по-дълбок смисъл в живота и умиротворението са залог за раждането на здраво и хармонично дете. А главното, което ще скрепи всички това, ще бъде любовта. Именно тя ще изпълни със смисъл раждането на всеки един човек и ще определи насоката а неговия живот.
И само тя може да напълни всеки живот със светлина, баланс и огромно удовлетворение.

Автор: Лилия Пуенте enjoyurlife.ru

Превод: Gnezdoto

Вижте още: НЕ СЕ ФОКУСИРАЙТЕ В ДЕЦАТА СИ. ОСТАВЕТЕ ГИ ДА ДИШАТ!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.


©2020 -2024 GneZdoto. Всички права запазени