Gnezdoto.net
Трябва да обичам жена си така, както искам да бъде обичана дъщеря ми

Трябва да обичам жена си така, както искам да бъде обичана дъщеря ми

Много е важно между бащата и дъщерята да има силна връзка, тъй като това може да определи житейските избори, които момичето ще направи през целия си живот. Изследователите открили, че децата, които имат любящ баща, са по-уверени и сигурни емоционално. Бащата влияе върху бъдещето на дъщеря си по много различни начини, затова трябва да внимава как се държи пред нея.

Бащите и дъщерите имат специална връзка и никой друг мъж не може да замести ролята на бащата. Още в самото начало той дава пример за това как трябва да се отнасят към нея другите мъже.

Но и това не е достатъчно. Децата наблюдават как се държат родителите им един към друг и това оформя очакванията на дъщерята към бъдещия ѝ мъж. Съпругът трябва да изразява любов и уважение към своята жена и винаги да помни, че трябва да я цени толкова, колкото иска и дъщеря му да бъде обичана и ценена по-късно в живота. Бащата трябва да помни, че дава пример на дъщеря си и не трябва да се примирява с по-малко от това, което тя заслужава.

Всяко момиче усеща дълбоко в сърцето си, че е малката принцеса на татко, затова той не трябва да се страхува да показва какво означава дъщеря му за него. Малките момичета се нуждаят от много любов, за да знаят своята стойност, за да могат да изградят самочувствие и да осъзнаят, че трябва да бъдат обичани.

Докато растат, е лесно да се почувстват несигурни и да поставят под въпрос своята стойност, но бащината любов ще разбие всички препятствия и ще им даде сили да продължат напред. Никой друг мъж не може да замени ролята на бащата и той трябва да се възползва максимално от това, докато отглежда дъщеря си.

Независимо на колко години е, дъщерята винаги ще се нуждае от баща си, за да я подкрепя и обича. Тя трябва да знае, че винаги ще има рамо, на което да се опре, независимо какво се случва. Тя ще направи грешки в живота си и ще разбере, че баща ѝ не може да я предпази от всичко лошо, което се случва. Но тя ще се нуждае от него, за да я изправи, когато падне, и да покаже, че нищо и никой не може да наруши любовта му към нея.

Парите не могат да купят любовта и връзката помежду им, което означава, че бащите не трябва да харчат цяло състояние, за да се почувстват важни малките им момиченца. Дъщерите трябва да научат най-големия урок в живота си - само малките неща, онези, които парите не могат да купят, са тези, които наистина имат значение.

В психологията е известно, че бащата на всяко момиче е златният стандарт за мъж. Неговото поведение, начинът, по който се отнася към хората и възприема света, ще се отразят на действията и изборите ѝ в бъдеще. Ето защо бащите трябва да внимават какво правят пред дъщерите си и да им помагат да изберат правилния път и партньор.

източник: webmiastoto.com

Вижте още: Децата никога нищо не правят на инат. Просто искат да ги чуем!

Ако харесвате тази статия, не пропускайте книгите на известния руски психолог, кандидат на психологическите науки и сътрудник на Института по психология към Руската академия на науките, автор на редица изследвания, книги и предавания в областта на детската психология, Олга Маховска.


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ "СЕПТЕМВРИ" - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promocia septemvri2022 kvadraten 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 2 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗКУСТВОТО ДА СИ РОДИТЕЛ"

vig vsi4ki