Gnezdoto.net
Трябва да обичам жена си така, както искам да бъде обичана дъщеря ми

Трябва да обичам жена си така, както искам да бъде обичана дъщеря ми

Много е важно между бащата и дъщерята да има силна връзка, тъй като това може да определи житейските избори, които момичето ще направи през целия си живот. Изследователите открили, че децата, които имат любящ баща, са по-уверени и сигурни емоционално. Бащата влияе върху бъдещето на дъщеря си по много различни начини, затова трябва да внимава как се държи пред нея.

Бащите и дъщерите имат специална връзка и никой друг мъж не може да замести ролята на бащата. Още в самото начало той дава пример за това как трябва да се отнасят към нея другите мъже.

Но и това не е достатъчно. Децата наблюдават как се държат родителите им един към друг и това оформя очакванията на дъщерята към бъдещия ѝ мъж. Съпругът трябва да изразява любов и уважение към своята жена и винаги да помни, че трябва да я цени толкова, колкото иска и дъщеря му да бъде обичана и ценена по-късно в живота. Бащата трябва да помни, че дава пример на дъщеря си и не трябва да се примирява с по-малко от това, което тя заслужава.

Всяко момиче усеща дълбоко в сърцето си, че е малката принцеса на татко, затова той не трябва да се страхува да показва какво означава дъщеря му за него. Малките момичета се нуждаят от много любов, за да знаят своята стойност, за да могат да изградят самочувствие и да осъзнаят, че трябва да бъдат обичани.

Докато растат, е лесно да се почувстват несигурни и да поставят под въпрос своята стойност, но бащината любов ще разбие всички препятствия и ще им даде сили да продължат напред. Никой друг мъж не може да замени ролята на бащата и той трябва да се възползва максимално от това, докато отглежда дъщеря си.

Независимо на колко години е, дъщерята винаги ще се нуждае от баща си, за да я подкрепя и обича. Тя трябва да знае, че винаги ще има рамо, на което да се опре, независимо какво се случва. Тя ще направи грешки в живота си и ще разбере, че баща ѝ не може да я предпази от всичко лошо, което се случва. Но тя ще се нуждае от него, за да я изправи, когато падне, и да покаже, че нищо и никой не може да наруши любовта му към нея.

Парите не могат да купят любовта и връзката помежду им, което означава, че бащите не трябва да харчат цяло състояние, за да се почувстват важни малките им момиченца. Дъщерите трябва да научат най-големия урок в живота си - само малките неща, онези, които парите не могат да купят, са тези, които наистина имат значение.

В психологията е известно, че бащата на всяко момиче е златният стандарт за мъж. Неговото поведение, начинът, по който се отнася към хората и възприема света, ще се отразят на действията и изборите ѝ в бъдеще. Ето защо бащите трябва да внимават какво правят пред дъщерите си и да им помагат да изберат правилния път и партньор.

източник: webmiastoto.com

Вижте още: Децата никога нищо не правят на инат. Просто искат да ги чуем!

Ако харесвате тази статия, не пропускайте книгите на известния руски психолог, кандидат на психологическите науки и сътрудник на Института по психология към Руската академия на науките, автор на редица изследвания, книги и предавания в областта на детската психология, Олга Маховска.


ДВЕ КНИГИ, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ДА УПРАВЛЯВАТЕ СЪДБАТА СИ: "СТРЕСЪТ - ПРИЯТЕЛ ИЛИ ВРАГ" И "ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА" ОТ КЕЛИ МАКГОНИГЪЛ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Ако фразите "Нямам воля" и "Стресът ме убива" тровят живота ви, тези книги са за вас! Две практически ръководства, основани на авангардни научни изследвания, от д-р Кели Макгонигъл!

animiran promopaket kelly mcgonigal

Кели Макгонигъл e доктор на науките, психолог, изследовател, преподавател в Станфордския университет и автор и водещ на два от най-популярните курсове в Станфорд – „Наука за силата на волята“ и „Новата наука за стреса“.

 


ЗИМНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

zimna promociq min
Промоцията продължава до 28 февруари 2023 г.

 


ВСЕКИ ДЕН ДО 28 ФЕВРУАРИ 2023 Г. - ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

"Да четеш хубава книга е като непрекъснат диалог, в който книгата говори, а душата отговаря…" Андре Мороа

kniga s podaryk animiran new price

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗКУСТВОТО ДА СИ РОДИТЕЛ"

vig vsi4ki