Gnezdoto.net
Как да изградим здрава и успешна връзка автор: pixabay.com

Как да изградим здрава и успешна връзка

За да изградите успешна и правилно функционираща връзка, е необходимо преди всичко да осъзнавате и работите в няколко основни посоки:

1. Трябва да приемете факта, че вашето щастие зависи от вас, а не от вашия партньор – много хора изпадат в заблуда, че щастието зависи изцяло от тяхната половинка. Често това са хора с ниска самооценка и самочувствие. Те се самоопределят от мнението, желанията на другия. По този начин те оказват огромен натиск и това може до доведе до разпадане на връзката, а не до нейното заздравяване.

2. Правете компромиси, но не жертви – за да се изгради една здрава връзка, човек трябва да прави необходимите компромиси, но не и жертви, свързани с личните мечти и желания. Ако единият от двамата партньори пренебрегва прекалено много и често своята идентичност, това неминуемо ще го вкара в ролята на жертва. И една сутрин този човек ще се събуди и ще е насъбрал много гняв и обвинения срещу своя партньор.

3. Поддържайте ревността си в здравословни граници – ревността е пагубно чувство за притежание. Вашият партньор не е ваша собственост, а човек с когото градите общо бъдеще. Ако ревността е в здравословни граници, това ще държи и двама ви будни във връзката, така че да не се стигне до това, да се приемате за даденост.

4. Не потискайте партньора си – както ролята на жертва, така и ролята на авторитарно доминиращ партньор не е здравословна за вашата връзка. Рано или късно потиснатата половинка ще трансформира любовта си в неудовлетвореност, яд и гняв и ще се превърне във вечно мрънкаща и недоволна от живота и отношенията ви личност.

5. Отделяйте време един за друг – времето е много условно и разтегливо понятие, което често използваме за оправдание. „Нямам време за ..." е начин да се измъкнете по пантофи от ситуацията, но не е решение. Не забравяйте, че който иска, намира начин, а който не иска – намира оправдания.

6. Не натяквайте недостатъците на другия – всеки човек има недостатъци, включително и вие. Не натяквайте негативните страни на другия, а се фокусирайте върху позитивните. Вие сте с този човек именно заради положителните неща.

7. Полагайте ежедневни грижи за връзката си – ежедневните мили жестове и разговори правят връзката жива и развиваща се. Говорете за нещата, които ви притесняват, и споделяйте радостите си. Звучи простичко, но в действителност е сложно за изпълнение ежедневно, защото понякога просто не ви се говори, а другият не може да чете мисли.

8. Поставяйте си общи цели – общите цели са определящо условие за една устойчива връзка. Това може да са големи цели като закупуването на общо жилище или започването на общ семеен бизнес, или малки такива като на каква почивка да отидете.

9. Скъсете емоционалното разстояние – на мъжете им е по-трудно да споделят емоциите си, но това далеч не означава, че им липсват такива. Докато жените от друга страна са дъга от емоции. Просто трябва да разбирате и приемате партньора си такъв, какъвто е – по-екстровертен или по-интровертен.

10. Освободете се от емоционалния багаж – от само себе си се разбира, че багажът ще се отрази на връзката ви, като се вземе под внимание и фактът, че вашият партньор не е човекът, който да ви освободи от него. Всичко зависи само и единствено от вас.

Вижте още: ЩЕ ГО СРЕЩНЕШ ЛИ НЯКОГА? ПРЕСТАНИ ДА СЕ ЧУДИШ. ВЕДНАГА!


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ИСТОРИЯТА НА ЕДНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЖЕНА, РАЗКАЗАНА ОТ НЕЯ САМАТА - АВТОБИОГРАФИЯТА НА АГАТА КРИСТИ - КРАЛИЦАТА НА КРИМИНАЛНИЯ РОМАН! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Най-интересната книга, написана от великата писателка!

agatha christie 650x650 min

Когато прочетете нейната автобиография, Агата Кристи вече няма да бъде само един от любимите ви писатели. Тя ще се превърне в една от любимите ви личности.

gold button all promo min

"КНИГА НА ЖИВОТА: ЗА ВСИЧКИ, КОИТО СА СЕ ОТЧАЯЛИ, ЧЕ ЩЕ НАМЕРЯТ ЛЕКАРИТЕ, СПОСОБНИ ДА ГИ ИЗЛЕКУВАТ" ОТ ЕВГЕНИЙ БОЖИЕВ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Ако сте се уморили от честите посещения в медицинските кабинети и купищата лекарства, които трябва да приемате, ако въпреки тях не получавате изцеление, може би е време да потърсите друго решение...

new anim kniga na jivota 650x650

Една книга, която разрушава много от традиционните възгледи за развитието на заболяванията... Всеки има право да знае, че може сам да поддържа организма си в добро състояние.

Промоцията e валидна само при поръчка онлайн!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗКУСТВОТО НА ЛЮБОВТА"

vig vsi4ki