Gnezdoto.net
Приятелствата често са бездомници. Краткотрайници. Стъкленици снимка: magic4walls.com

Приятелствата често са бездомници. Краткотрайници. Стъкленици

Гледам на света с очите на жена, преминала през фантастична гмеж от приятелства.

Фалшиви, очарователни, преднамерени, дълговечни – все завладяваща струя емоции ме е заливала и ме е попивало желание да дам всичко, в името на Приятелството. Наричам го Негово Величество и може би затова днес го чувствам като прокуден Цар. Без място, където да се върне, нито рамо, на което да склони глава.

Приятелствата често са бездомници. Краткотрайници. Стъкленици.

Приятелствата са като наедрели тикви, като мушмули. Загниват, натежават. Отронват се като ненужни сливи...

Приятелствата също остаряват. Уморяват се. Понякога са болни.

И ги настанявам в болница. Мислено присядам в края на леглото, на измачканите чаршафи. Вземам ръцете на Приятелството, галя изстиналите му пръсти, изрязвам ноктите, подреждам гривничките и сверявам отново часовника.

Понякога го обличам в хубава пижамка. Да не мирише на болница. Гледам го в очите. Предавам му мислите си, на глас ме е страх да му кажа, колко го обичам. Как се срамувам от грешките си, от нервните си думи, от прибързаните действия. Успокоявам пулса му и измъчения поглед. И му казвам, че си има дом. И рамо, на което да поплаче.

Признавам му, че съм едно самотниче. Също като него. И го каня да си дойде вкъщи. За да сме самотни заедно...

Автор: Мира Добрева

Текстът е от Фейсбук страницата на Мира Добрева

Вижте още: КАК ДА СИ ТРЪГНЕШ ОТ ТАКАВА ЖЕНА?


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ИСТОРИЯТА НА ЕДНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЖЕНА, РАЗКАЗАНА ОТ НЕЯ САМАТА - АВТОБИОГРАФИЯТА НА АГАТА КРИСТИ - КРАЛИЦАТА НА КРИМИНАЛНИЯ РОМАН! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Най-интересната книга, написана от великата писателка!

agatha christie 650x650 min

Когато прочетете нейната автобиография, Агата Кристи вече няма да бъде само един от любимите ви писатели. Тя ще се превърне в една от любимите ви личности.

gold button all promo min

"КНИГА НА ЖИВОТА: ЗА ВСИЧКИ, КОИТО СА СЕ ОТЧАЯЛИ, ЧЕ ЩЕ НАМЕРЯТ ЛЕКАРИТЕ, СПОСОБНИ ДА ГИ ИЗЛЕКУВАТ" ОТ ЕВГЕНИЙ БОЖИЕВ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Ако сте се уморили от честите посещения в медицинските кабинети и купищата лекарства, които трябва да приемате, ако въпреки тях не получавате изцеление, може би е време да потърсите друго решение...

new anim kniga na jivota 650x650

Една книга, която разрушава много от традиционните възгледи за развитието на заболяванията... Всеки има право да знае, че може сам да поддържа организма си в добро състояние.

Промоцията e валидна само при поръчка онлайн!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 

 
 

Още публикации от категория "ИЗКУСТВОТО НА ЛЮБОВТА"

vig vsi4ki