Logo
Печат на тази страница
Всичко, което сте искали да попитате мъжете

Всичко, което сте искали да попитате мъжете

Дали мъжете наистина искат да имат добра домакиня до себе си? Притесняват ли се от въпроси за миналото си и какво намират за секси?
Сигурно сте задавали тези и ред други въпроси на мъжа до себе си, но често сте получавали уклончиви отговори или просто не сте се решавали да попитате.

„Мъжете са простичко устроени същества. Вместо да разсъждаваме надълго и нашироко, по-лесно ни е да отговорим без заобикалки.", твърди Стив Харви, автор на популярната книга „Действай като жена, мисли като мъж".

Харви е комик и водещ на популярно шоу, а книгата му е провокирана от рубриката му „Питайте Стив", в която се коментират предимно въпроси за взаимоотношенията между мъжете и жените.

Той организира импровизирано блиц интервю с различни жени, като им предлага да го попитат всичко, което пожелаят - всичко, за което те или приятелките им не са намерили удовлетворителен отговор.

Вижте резултата. Със сигурност ще научите още нещо за психологията на мъжете и най-вече за техните изисквания към жените до тях.

Кои са нещата, които мъжете намират за секси?
Мъжете имат различен вкус, така че бъдете спокойни - някъде по света има мъж, който би ви намерил за привлекателна точно такава, каквато сте. Намираме самоуверените жени за изключително секси, независимо каква е физиката им. Представителите на нашия пол разчитат силно на зрителната информация, така че, без съмнение, оглеждат дамата пред тях от глава до пети - дрехите, походката, грима, краката, ръцете, прелестите й - и почти нищо не убягва от вниманието им.

Какво мислят мъжете за пластичната хирургия, удължаването на косата, ноктопластиката и т.н.?
Средностатистическият мъж приема разкрасителните процедури, стига да не го правите заради някой друг. Щом това ви кара да се чувствате красиви, ние сме доволни. Ако обаче искате корекция на носа, а той го харесва какъвто е, може би трябва да се откажете. Ако изпитвате потребност да го направите заради себе си, добре. Но за един мъж това няма особено значение, щом ви смята за привлекателна.

Какво е отношението на мъжете към връзка с много по-млада жена?
Когато навлязат в четиридесетте или петдесетте, у мнозина измежду нас се събужда стремежът да докажат привлекателността си за другия пол, като се срещат със значително по-млади дами. Причините за това поведение са същите, които тласкат други техни връстници да си купуват лъскави спортни коли с мощен двигател - понеже техният собствен „двигател" е позагубил мощта си. Това е още по-вярно за онези, които чувстват, че животът им не е пълен. Проблемът си е изцяло наш, не сте виновни вие. Но знаете ли? По-младите мъже ви гледат със завист и си мислят, че с удоволствие биха утвърждавали егото си с жена като вас до себе си. Връзките на зрели дами с много по-млад партньор също не са никак редки. За всеки влак си има пътници.

Ти би ли излизал/би ли се оженил за пушачка?
Аз лично, както и повечето непушачи, не бих. Отразява се на кожата и на формата на устните, а и състарява като цяло. За мен конкретно пушенето е признак на вътрешна слабост и незаинтересованост за собственото здраве. Повечето непушачи не биха приели да имат сериозни взаимоотношения с жена, която е зависима от никотина. Биха спали с нея, но не биха се обвързали.

Променя ли се отношението към жената, ако напълнее или не изглежда така добре, както в началото на връзката?
Ако ви обича, промяната във външността ви няма да разколебае любовта му. Ние самите пускаме шкембета и паласки, така че проявяваме разбиране. Ясно ни е, че не е възможно винаги да изглеждате както на първата среща. Ако успявате да контролирате теглото си в определени граници, да речем - имате пет излишни килограма, но не позволите да станат петдесет и си останете привлекателна и в добра форма, за нас всичко е наред. Ако мъжът до вас е повърхностен, той може да твърди, че не ви приема в този вид. Ала ако осъзнава, че независимо от няколкото килограма повече или по-малко вие полагате усилия, за да сте красива, това няма да му пречи.

Високи токчета или равни обувки?
Определено първото. Ако имаше как баскетболистките да играят на високи обувки, ние щяхме да сме „за", защото са много секси. Не познавам мъж, който да предпочита равните подметки. Единодушно смятаме, че с токчета краката изглеждат пo-изваяни, а походката ви и вие самата - по-женствена. Женствеността е едно от нещата, които ни привличат.

Един мъж би ли имал връзка с глупава жена?
Умните представители на нашия пол не обичат посредствени в интелектуално отношение жени, но могат да се възползват от тях. Мъж, който го прави, не желае тези отношения да се превръщат във връзка, защото иска да е сигурен, че половинката му е в състояние да се грижи за себе си и за неговите дела, още повече ако планира да я направи своя съпруга. Нямаме нищо против красива и тъпа любовница, но не бихме се обвързали трайно с такава жена.

Как мъжете възприемат жени, които ги черпят питие?
С две ръце сме „за"! За нас това означава, че ни желаете. Ако е така, ние сме готови да се впуснем в играта.

Какво е отношението ви към жени, които си пийват?
На някои мъже им харесва, но въздържателите със сигурност не одобряват. Имайте предвид, че всички смятаме пияната жена за отблъскваща гледка, освен ако не става дума за някой колежанин, чиято цел е да я завлече в стаята си. Не забравяйте, че обичаме да се държите като дами във всяка ситуация. Ако пийвате умерено в компания - няма проблем.

Трябва ли жената да купува подаръци на мъжа, с когото излиза?
Само ако връзката е сериозна. В противен случай той ще си помисли или че се опитвате да го впримчите, или че очаквате нещо в замяна. Нека той прави подаръците. Позволете му да ви поглези. За истинския мъж е радост да доставя удоволствие на жената, която обича. И покажете, че сте му благодарна за жестовете на внимание, но не им придавайте прекалено голямо значение. Подаръкът е просто подарък, а не обет за вечна любов. Единствено действията му - заявяването на любовта, закрилата и задоволяването на потребностите ви, са сигурен знак за чувствата му.

Как приемете когато жената поиска пари?
Въздържайте се да го правите в началото на връзката, освен ако не се притеснявате от етикета „държанка". Ако обаче взаимоотношенията ви са сериозни, споделете с него, че сте притисната финансово, и вижте как ще реагира. Подхвърлете например: „Много ми е неудобно да те моля, но имам затруднения. Дали би могъл да ми заемеш малко пари? Ще ти се издължа при първа възможност". В повечето случаи, ако той ви обича, ще се радва да ви услужи.

Склонни ли са мъжете да подкрепят половинката си, когато гради собствен бизнес?
Категорично да. Ако мъжът до вас не е подредил живота си и не си е изяснил трите най-важни за него неща, а именно кой иска да бъде, с какво иска да се занимава и колко иска да печели, може да прояви неохота, която ще е продиктувана от това, че е прекалено погълнат от собствените си цели. Но ако се е реализирал в живота и следователно се е доказал като мъж, ще ви окаже помощ.

Имате ли против жената да не работи?
Ни най-малко. Според мен в днешно време е почти наложително и двамата съпрузи да работят, но ако мъжът е в състояние да посрещне нуждите на семейството, в повечето случаи не би възразил срещу това жена му да поеме функциите на домакиня.

Има ли значение дали жената си пада по спорта?
Не. На някои мъже им харесва, но като цяло предпочитат да си гледат спортните предавания на спокойствие. Ако не сте запалени фенове, намерете си занимание, докато той гледа.

Обичат ли мъжете да пазаруват?
Мъжът ще ви придружи по магазините, ако го помолите, за да прекара повече време с вас, но не е от любимите му занимания. Замисляли ли сте се защо отделът за мъжки стоки най-често е разположен на първия етаж - близо до входа, и е с най-малка площ? Ами защото пазаруването за нас се състои в следните три действия - влизаме, купуваме и излизаме. Ние отиваме в магазина с ясното съзнание какво търсим, намираме го и си тръгваме.

Защо мъжете не обичат гушкането след секс?
Защото все още сме разпалени и изтощени от усилията, потни сме и ни е горещо. Нужни са ни минута-две да се поуспокоим, преди да се гушнете в нас.

Как да му покажем, че не ни задоволява в леглото?
Със сигурност не е добра идея да му го съобщите по време на вечеря или пътуване. Ще се получи зле. Ставаме изнервени и притеснени, когато половата ни мощ е поставена под съмнение. По-добре му дайте да го разбере, докато се любите, когато сме по-открити по темата. Кажете му какво точно искате и как ви харесва да го направи и той ще даде всичко от себе си, защото така ще остане с чувството, че ви доставя удоволствие, а не че слуша оплаквания. Когато сме в леглото с вас, сме отворени за всякакви предложения, стига да можем да ги осъществим.

А какво да правим, ако не получаваме достатъчно секс?
При всички случаи не подхващайте темата с ужасяващата реплика „Трябва да поговорим". Веднага заставаме нащрек, предупредителните светлини започват да мигат и каквото и да сме планирали, за да си прекараме добре, намеренията ни отиват по дяволите. Подходете по друг начин. Реагирайте спонтанно, кажете му, че не можете да му се наситите. Той ще бъде щастлив да посрещне предизвикателството, защото така разбира, че го желаете, вместо да го оставите с впечатлението, че не се справя.

Колко дълго да го държим без секс след свада?
Един ден е напълно достатъчно, ако става дума за обичайните разногласия. Но ако продължите да се цупите и да му отказвате, това вече е проблем. Ако обаче е излъгал доверието ви и трябва отново да го спечели, тогава ще потърпи и повече време на сухо. Не сме толкова безчувствени.

Как се отнасят мъжете към отворените връзки?
Ако той приема или сам е предложил такъв тип отношения, значи, не смята връзката ви за сериозна и не фигурирате в плановете му за бъдещето. Когато един мъж ви обича, няма да ви дели с никого. Онзи, който е съгласен да бъдете и с други, не е влюбен. Такава е природата ни.

Притесняват ли се мъжете от въпроси за миналото им?
Да, неловко е. Разпитването за времето преди вас ни оставя с впечатлението, че се опитвате да ровите в душата ни и може би да ни съдите. В правото си сте да научите за миналото на мъжа до вас, но не започвайте още на първата среща, защото никога няма да получите честен отговор. Изобщо не си губете времето да питате за бившата жена в живота му. Ще научите само, че го е наранила. Нека връзката ви се задълбочи - тогава той ще сподели онова, което искате да научите.

Как ще приеме факта, че жената не желае да получи фамилията му след брака?
Повечето мъже са отрицателно настроени. Отнемането на възможността да ви представяме със своята фамилия ни лишава от най-съкровения израз на чувствата ни към вас. Чрез приемането на името на съпруга жената засвидетелства предаността си към него. Той не се интересува колко важно е за вас бащиното или моминското ви име, щом ще градите общ дом. Нужно му е да знае, че сте не по-малко отдадена на новото си семейство, отколкото на това, в което сте израсли.

Добре ли е да го караме да ревнува, за да му покажем, че сме желана партия за другите мъже?
Не е необходимо да го правите с тази цел, напълно наясно сме, че можете да си намерите друг по всяко време. Флиртът е опасна игра. Прекалите ли, у мъжа ще се задейства рефлекс да ви го върне.

Проблем ли е, ако имаме приятели мъже?
В случай че имате сериозна връзка, горещо ви препоръчвам да оставите в миналото сладките приказки с приятели мъже. Скрийте общите си снимки от университета, не позволявайте да ви се обаждат вкъщи или да ви изпращат подаръци и т.н. В противен случай ще си навлечете беля. Помислете само дали не бихте полудели от ревност, ако партньорът ви пази снимка на друга жена, дори образът да е видим само на ултравиолетова светлина, или негова приятелка се обажда в дома ви, за да си говорят. Препоръчвам ви чисто и просто да избягвате всичко, което би предизвикало у него неприятни асоциации за вас и друг мъж.

Защо някои мъже бият жените си?
Главно защото се чувстват слаби и искат да доминират. Установил съм, че този тип мъже са толкова слабохарактерни, че рядко биха се сбили с представител на собствения си пол.

Какво е отношението на мъжете към приятелките ни?
С жените около вас нямаме проблем.

Безпокоят ли се мъжете, че жените им изневеряват?
Като цяло се безпокоим за това много по-малко, отколкото вие, понеже знаем, че не сте устроени така. Жените подбират много по-внимателно и поставят много по-високи изисквания към сексуалните си партньори от мъжете. Според нашето мнение това сериозно намалява вероятността да ни изневерявате.

Как приемат мъжете деца от предишен брак?
Всичко е наред. Ясно ни е, че детето би си има баща, и разбираме, че ако той е част от живота му, ще се налага да общуваме с него. Важното е мъжът до вас да има възможност да бъде себе си и да изпълнява ролята си в дома ви. Ако връзката ви е сериозна, а се окаже, че не може да направи забележка на хлапето, кога то стори нещо лошо, то вие му отнемате правото да изпълнява функциите си на закрилник и човек, който удовлетворява потребностите на семейството. Това никак няма да му хареса. Не е редно да позволите на един мъж да осигурява покрив за вас и детето ви, да купува дрехи, да зарежда хладилника и резервоара на колата, но да го лишите от възможността да бъде авторитет, и дори родител. Трябва да постигнете баланс - от една страна, да оставите биологичния баща да изпълнява своите функции, но и да не лишавате мъжа до себе си от неговата роля в семейството. Причината първият да ви изостави може да се крие именно в това, че не сте му позволили да участва равностойно в отглеждането на детето.

Важно ли е да спечелим благоволението на майка му?
Ще ви бъде много напрегнато, ако с майка му не се долюбвате.

Ще скъса ли един мъж с приятелката си, ако сестра му не я одобрява?
В никакъв случай. Никой мъж няма да зареже приятелката си заради това, че някой от близките му (с изключение единствено на майка му) не я харесва. Ако сестра му не се погажда с жената до него, не е нужно да идва в дома им или да присъства на семейните сбирки. Същото се отнася за братовчеди, чичовци, лели и т.н.

Ще остане ли с нас, ако не одобрява семейството ни?
Ако поставяте семейството си преди него, ще си тръгне.

Неприятно ли му е, ако му се обаждаме в работата, за да си поговорим?
Ако е, за да му кажете, че сте му приготвили специална изненада за вечерта, чудесно. Но не е нужно да му се обаждате, за да споделяте всяко нещо, което ви хрумне.

Вярно ли е, че мъжете харесват повече жени, които умеят да готвят?
Липсата на готварски умения може да е значителен проблем. Но ако изглеждате главозамайващо и не ви бива край печката, ще си затворим очите. Ако обаче сме женени и вече не се докарвате като преди, а освен това и отказвате да приготвите вечеря, това вече е прекадено - приемате ни за даденост. Мъжете ценят жената, която може да спретне нещо за ядене. Добрата новина за неуспелите кулинарки е, че ако ви бива в леглото, няма да придиряме, че не ви бива в кухнята.

Оценявате ли ни тайно дали ще сме добри домакини и майки?
Категорично да. Когато решаваме дали да се обвържем с една жена, ние си представяме как би изглеждал домът ни, дали от нея ще излезе добър родител и дали ще е в състояние да управлява семейния бюджет и да взема разумни решения. Би трябвало и вие да правите същото по отношение на мъжа.

Какво е мнението ви относно умението (или неумението) ни да поддържаме дома си?
Мъжете не понасят жени с лоша хигиена. Домът е огледало на жената. Хората няма да си кажат: „Той не поддържа дома си", а „Тя не поддържа дома си". Колкото и да са се променили порядките в обществото и колкото и отговорности да са поели мъжете в домакинството, минимумът, който се очаква от жената, е да превърне жилището в уютно и чисто място. Харесва ни да палите свещи, да аранжирате цветя, да подреждате китайския порцелан, както и да поддържате жизненото ни пространство в изряден вид. Ако нямате време за чистене, а той не желае да помага, ще трябва да отделите част от бюджета си за домашна помощница.

Как мъжете приемат изненадите?
Обичаме изненадите, но моля, не очаквайте да реагираме с типичния за жените възторг. Няма да се разплачем от радост, когато ни направите подарък, организирате пътешествие за двама или романтична вечеря. Не е много мъжкарско.

Откъс от "Действай като жена, мисли като мъж"

Вижте още: ЕКСПЕРИМЕНТЪТ – ЕДНА ПОЧТИ БАНАЛНА ЛЮБОВНА ИСТОРИЯ

ДЕЙСТВАЙ КАТО ЖЕНА, МИСЛИ КАТО МЪЖdeistvai kato jena misli kato muj

Забавна, откровена и правдива, това е книга, която всяка жена трябва да прочете, за да проумее какво наистина мислят мъжете за любовта и брака. От нея ще научите: Какво можем и какво не можем да очакваме от един мъж? Как да разпознаем „маминото синче" и какво да направим в случая? Как да узнаем доколко сериозни са намеренията му?

Според Стив Харви, мъжът се самоопределя по три критерия: кой съм аз, какво работя и колко пари изкарвам. За да е готов един мъж за сериозна връзка, той трябва да е постигнал задоволителни отговори на тези въпроси.

Книгата можете да поръчате в книжарница Gnezdoto


©2020 -2021 GneZdoto. Всички права запазени