Gnezdoto.net
Избирай я всеки ден. Или я напусни

Избирай я всеки ден. Или я напусни

Прекарах пет години, в които наранявах една страхотна жена. Защото бях избрал да бъда с нея. Но не я избрах напълно.

Аз наистина исках да бъда с нея. Избрах я напълно съзнателно. Тя беше възхитителна жена, чувствена, забавна, секси... Тя ме караше да се смея, взривяваше мозъка ми със своите остроумия, поразяваше ме с екзотичната си красота. Всяка сутрин се събуждах до нея и осъзнавах, че съм щастлив. Просто я обичах безумно.

За съжаление, както се случва на много млади двойки, от нашето неумение да ценим любовта, в отношенията ни започнаха да се случват неприятни промени. Не след дълго, когато влязохме в монотонното ежедневие, настъпи отчуждението, а аз дори започнах да си мисля за друга жена, която би било по-лесно да обичам и която би ме обичала по-добре.

Минаха няколко месеца и тази мисъл отекваше все по-често в главата ми. А аз я избирах все по-малко и по-малко. Всеки ден в течение на пет години...

Продължавах да съм с нея. Но просто спрях да я избирам. И двамата страдахме.

Какво значи да избираш? Това би трябвало да означава всеки ден да се фокусираш върху това, което тя е донесла в живота ти – смеха си, красотата и чувствеността си, приятелството... списъкът може да е дълъг. И да го цениш.

Тъжното е, че аз почти не виждах и дори не чувствах всичко забележително и прекрасно в нея. Напротив, прекалено много се фокусирах върху нейния гняв, нейната взискателност и несигурност и изобщо върху всички аспекти на един силен характер, какъвто тя притежаваше. Колкото повече се вглеждах в недостатъците й, толкова повече ги виждах. И като следствие от това започнах да се държа с нея по отвратителен начин. Естествено, това само увеличаваше напрежението в отношенията ни.

Влязохме в една убийствена спирала, която продължи повече от пет години.
Тя упорито се бореше, за да ме накара да я избера. Но това е глупаво. Човек не може да накара някого да го избере, дори и да го е обичал някога.

Ако трябва да съм откровен, тя също не ме избираше напълно. Честите й избухвания към мен го доказваха. Но сега разбирам, че тя беше избухлива и гневна, защото не се е чувствала сигурно с мен. Усещала е, че любовта ми утихва и се е страхувала, че ще я изоставя.

Всъщност, аз наистина я изоставих.

Спирайки да я избирам всеки ден, фокусирайки се върху това, което ме дразнеше, вместо върху това, което обожавах в нея, аз на практика я изостaвих.

Някога гордо я донесох в своя дом като скъпоценно цвете, а после просто го изхвърлих, оставяйки го да изсъхне в нажежения въздух на нашите отношения.

Може би никога няма да избера друга жена, която да обичам отново.
Това е мъчение за всеки.

И ако имате връзка, моля ви задайте си следния въпрос:
„Защо избирам своя партньор днес?“

Ако не намирате удовлетворяващ въпрос, помислете повече и намерете такъв. Той би могъл да бъде най-простият възможен, който се намира дълбоко в сърцето. „Просто го избирам.“
Ако не можете да намерите отговора днес, задайте си го и утре.

Но ако минат прекалено много дни, в които продължавате да не намирате отговора на въпроса защо избирате този човек, и ако отношенията ви са обтегнати, просто сложете край. Оставете го да си отиде. Дайте му възможност да намери друг човек, който ще го погледне по нов начин и с ентусиазъм ще го избира всеки ден.

Всеки има право да бъде истински избран. Всеки ден.
Вие също.
Избирайте мъдро.

Автор: Bryan Reeves / Превод: Gnezdoto

Вижте още: СКЪПА, НЕ БИХ ОТКЪСНАЛ ТЕЗИ ЦВЕТЯ ЗА ТЕБ...

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗКУСТВОТО НА ЛЮБОВТА"

vig vsi4ki