Gnezdoto.net
7 жестоки истини за любовта, които научаваш едва след като ти разбият сърцето

7 жестоки истини за любовта, които научаваш едва след като ти разбият сърцето

Казвали са ти, че те обичат. Всеки един от тях. А ето те тук, сама, вкопчена в това, което е останало от живота ти. Мислеше си, че ще продължи вечно, затова вложи всичко от себе си, правеше неща, на които дори не знаеше, че си способна, и ето че един ден всичко се разпада. Всичките ти усилия са били напразни.

Да ти разбият сърцето е вероятно една от най-жестоките болки, които можеш да изпиташ в живота. И най-лошото е, че разбитото сърце никога не заздравява напълно. Но такъв е животът. Ако знаехме как ще се развие всяка връзка, може би нямаше да има смисъл да живеем. Щастието се крие в това да приемеш съдбата. А това да я приемеш означава да се отърсиш от мислите „какво би било ако...”. Защото ако можеше да е, то щеше да бъде. В живота научаваме много уроци, но нищо не е по-добър учител от разбитото сърце. Ако сърцето ти наскоро е било разбито, приеми тези 7 жестоки истини за любовта. Те ще направят живота ти по-щастлив.

1. Не всеки, който те обича, те заслужава. И още по-важното – не всеки, който те обича, те оценява. По-добре да си отидеш, отколкото всеки ден да бъдеш приемана за даденост.

2. Любовта невинаги е вечна. Понякога най-великите любовни истории са едни от най-кратките. Любовта не е вечна, но историите са.

3. Понякога хората просто те разлюбват. Вината не е в тях. Просто така се получава, за съжаление. Ще те боли. Винаги боли, когато ти все още искаш да сте заедно, накрая дори може да заприличаш на глупачка. Но любовта невинаги е честна и трябва да го приемеш. Най-хубавото нещо, което може да се случи в такава ситуация, е да бъдат честни с теб.

4. Никога няма да разбереш дали е било любов или привличане. И няма защо да се питаш. Може би ще се обърнеш назад и ще видиш цялата ви връзка като лекомислие и наивност от твоя страна, но ако тази връзка е карала коленете ти да омекват, ако си усещала как сърцето ти се забързва, щом го видиш, вероятно е било любов. Не можеш да дефинираш любовта. Любовта е онова, което не можеш да опишеш с думи. С времето се променяш, променя се и идеята ти за любовта.

5. Често бъркаме идеалната половинка с правилната. Да, има разлика между двете – този, който вярваш, че е подходящ за теб, и този, който наистина е. И, за нещастие, можеш да разбереш истината едва след като срещнеш правилния.

6. Не всеки ще те обича толкова силно, колкото ти него. Единият от двамата винаги обича повече от другия. И наистина е гадно ти да си по-влюбеният, защото винаги другият определя посоката на връзката.

7. Не се страхуваме да продължим, защото си мислим, че не можем. Страхуваме се да продължим, защото знаем, че можем. Страхуваме се, че всъщност нищо от това не е имало значение. А от това боли. Затова се вкопчваме в миналото, крием се в руините, защото е по-лесно от това да се изправим и да съградим един нов град от самото начало.

Източник: dama.bg; Автор: Анкуш Бахугуна


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА" ОТ КЕЛИ МАКГОНИГЪЛ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА /до 31 май 2020 г./

Всички сме родени с воля, но някои я използват повече от други. Хората, които имат по-добър контрол върху вниманието, емоциите и действията си, се справят по-добре във всяко отношение. Те са по-щастливи и по-богати. Любовните им връзки са по-удовлетворяващи и по-дълготрайни. Те печелят повече пари и напредват повече в кариерата. По-добре се справят със стреса, излизат от конфликти и преодоляват нещастията. Те дори живеят по-дълго...

1 animiran instinktyt na volyiata 650x650

Силата на волята е биологичен инстинкт, реакция на ума и тялото, а не добродетел, която отсъства. Как да освободим този инстинкт, за да се справяме с вредните си навици, да спрем да отлагаме важните задачи и да следваме истинските си цели...

 


ГОЛЯМОТО ЧЕТЕНЕ ПРОДЪЛЖАВА... 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ГНЕЗДОТО!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

animiran chetene 2020

Промоцията е валидна до 31 май 2020 г. или до изчерпване на наличните количества! /само при поръчка онлайн/ 

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗКУСТВОТО НА ЛЮБОВТА"

vig vsi4ki