Gnezdoto.net
Ами ако тя си тръгне... от теб! Какво ще направиш тогава?

Ами ако тя си тръгне... от теб! Какво ще направиш тогава?

На сватбата всички му казваха: "Много е красива булката" - и имаше защо, с тази грациозна фигура, роклята и стоеше приказно. Отправяше блестящата си усмивка към всеки гост и му отделяше необходимото внимание. Той се гордееше...

Еуфорията отмина. Настъпиха делниците. Роди му две деца едно след друго. Възвърна си бързо добрата фигура. Започна работа, пишеше дисертация. Беше все така усмихната, косата й не загуби блясъка си, никога не я видя неглиже, винаги ухаеше приятно, гримът й беше дискретен, а тоалетите - семпли, но изискани. Къщата беше изрядна, в банята винаги имаше чисти, пухкави хавлии, на закачалката винаги го чакаше чиста риза за деня.

Тя държеше да се хранят с топла, домашна храна и на закуска го чакаше великолепно кафе, а децата си пиеха топлото мляко. Те бяха кротки, изпълнителни, без проблеми в училище. Спокойствие и уют царяха в къщата. Колкото повече я опознаваха близки и приятели, толкова по-често чуваше: "Имаш жена-мечта"...

Той отвори очи, докосна мястото до себе си - празно. Усмихна се, сигурно прави закуската.

След тоалета се отправи автоматично към мястото с чистата риза - спря се учудено, такава нямаше. Влезе в кухнята - странно празна и тиха. На масата имаше няколко изписани бели листа. Какво е това?!

Взе един в ръка - СПИСЪК на менюто за деня, прочете само закуската, тя предстоеше...

Вторият - СПИСЪК с ангажиментите на децата, трябваше да ги заведе на... джудо, пиано... плуване, английски..., а, да - малката има час на зъболекар за шините. Тя знаеше, че добре трябва да уплътни времето на децата, за да не мислят за глупости, а и да придобият добро здраве и обща култура.

Боже! Че кога ще ходи на работа...

Третият - СПИСЪК с продуктите, които трябва да се купят - точните марки на храните, от кои магазини, да чете етикетите им...тя държеше да се хранят здравословно.

Четвъртият - СПИСЪК на сметките, които трябва да се платят. Петият - СПИСЪК на неотложните домакински задължения...

Краката му се подкосиха, седна на близкия стол. Всички листи се завъртяха в главата му като вихрушка... Какво става?! Явно бе допуснал грешка - голяма грешка, но каква?!

Да, не й беше подарявал цветя. От кога? От рождения й ден. Не беше й правил подарък. От кога? От Коледа. Правеше ли й комплименти - не си спомняше... От кога не бяха ходили на ресторант? От един служебен ангажимент. От кога не беше правил нещо из къщата? От сватбата. А кога за последно правиха секс? Боже, това време лети... дните се търкалят бързо... май от един месец. Трескаво грабна телефона и набра нейния. С най-милия си глас, леко закачливо каза:

- Къде си, моя мила женичке - мечта?

- В обятията на мъжа - мечта... поне докато не се постараеш и ти да бъдеш такъв...

автор: неизвестен


ДВЕ КНИГИ, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ДА УПРАВЛЯВАТЕ СЪДБАТА СИ: "СТРЕСЪТ - ПРИЯТЕЛ ИЛИ ВРАГ" И "ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА" ОТ КЕЛИ МАКГОНИГЪЛ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Ако фразите "Нямам воля" и "Стресът ме убива" тровят живота ви, тези книги са за вас! Две практически ръководства, основани на авангардни научни изследвания, от д-р Кели Макгонигъл!

animiran promopaket kelly mcgonigal

Кели Макгонигъл e доктор на науките, психолог, изследовател, преподавател в Станфордския университет и автор и водещ на два от най-популярните курсове в Станфорд – „Наука за силата на волята“ и „Новата наука за стреса“.

 


ПРАЗНИЦИТЕ ОТМИНАВАТ, ПРОМОЦИИТЕ ОСТАВАТ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promo 01 2023 650x650 min
Промоцията продължава до 31 януари 2023 г.

 


ВСЕКИ ДЕН ДО 31 ЯНУАРИ 2023 Г. - ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

"Да четеш хубава книга е като непрекъснат диалог, в който книгата говори, а душата отговаря…" Андре Мороа

kniga s podaryk animiran new price

Когато една година свърши, не поглеждайте с разочарование към вчерашния ден. Гледайте към обещанието на Бог, което ви очаква в утрешния!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗКУСТВОТО НА ЛЮБОВТА"

vig vsi4ki