Logo
Печат на тази страница
В една връзка не работи правилото „Ще се срещнем по средата на пътя“. Трябва да извървиш повече от половината...

В една връзка не работи правилото „Ще се срещнем по средата на пътя“. Трябва да извървиш повече от половината...

12 стъпки за по-добра връзка и щастлив брак от Лари Уингет

1. Направи списък с всичко, което харесваш в половинката си. Бъди много конкретен. Така ще си припомниш човека, в когото си се влюбил първоначално.

2. Постарай се да казваш на партньора си всеки ден някое от нещата в този списък. Това ще има изумителен ефект върху вашите взаимоотношения. А ето и най-готината част: когато напомняш на партньора си какво конкретно харесваш в него, ще виждаш как той ще го проявява все повече. Когато казвам на жена си, че ми харесва да ме целува и да ми прави кафе рано сутрин, тя го прави много по-често. Когато тя ми казва, колко ѝ е приятно да я посрещам на вратата, след като е била на пазар, започвам да се ослушвам много по-внимателно, за да не пропусна шума от колата ѝ докато паркира. И когато го чуя, се втурвам по-бързо, за да ѝ помогна. Напомнянето на хората какво харесваш у тях е сигурна гаранция за повтаряне на въпросното поведение.

3. Направи друг списък с нещата, които не харесваш в партньора си. След това го изхвърли. Така или иначе не можеш да направиш нищо особено по въпроса, така че не се побърквай, като се фокусираш излишно върху нещата, които не харесваш.

4. Оставяй на партньора си малки бележки, в които казваш колко много го/я обичаш.

5. Често се смейте заедно. С жена ми винаги сме можели да се смеем заедно. Това е един от ключовете за успешния ни брак. Не винаги сме били щастливи един с друг, понякога сме били жестоко скарани за нещо, но все още можем да се смеем заедно.

6. Извърви повече от половината път. Тази стара поговорка – „Ще се срещнем по средата на пътя“ – може да върши работа в бизнес преговорите, но не работи при браковете. Трябва да минеш отвъд средата на пътя, за да запазиш брака си. Даже трябва да изминеш повече от целия път. Трябва да вървиш толкова далече, колкото е нужно, за да стигнеш до края сам и след това да продължиш още малко.

7. Бъди по-добър слушател. Хей, момчета, хич не ви бива в тая работа. Жените също искат да бъдат изслушвани. И мъжете го искат, но изглежда за жените това е по-важно. Направи го. Животът ти ще бъде много по-лесен, ако просто слушаш какво ти говори партньорът ти.

8. Прегръщай повече. Притискай по-малко. Това е един от онези кратки, прости уроци, които дават огромни резултати. Ако утре това няма да има значение, то тогава направи го днес. Прегърни любимите си хора!

9. Бори се честно. Когато спориш, се придържай към предмета на несъгласието и не преминавай към лични нападки. Личните обиди не са честни. Спори само по темета и не използвай като аргументи събития от миналото, които нямат нищо общо с настоящия ти проблем. И в най-добрите бракове се случват спорове, те са основата на здравите взаимоотношения. Трябва да можеш да изказваш несъгласието си открито, да имаш различни мнения. Всички, които казват, че никога не са спорили със съпруга/съпругата си, вероятно не са имали пълноценен брак.

10. Прави много секс. Когато сексът спре, спира и интимността между партньорите, а това води до влошаване на отношенията. (Бележка за жените: Мъжете са свине. Правете секс с нас и ние ще ви дадем каквото искате. Ще говорим, ще ви слушаме, ще изхвърляме боклука. Не правете секс с нас и ние пак ще си намерим начин да го получим – само че няма да бъде с вас. Такъв е законът на джунглата. Мъжете искат секс, сандвич и малко сън. Не сме чак толкова сложни. През повечето време даже можем да пропуснем съня и всъщност не ни пука чак толкова за сандвича. Дами, възползвайте се от тази информация.)

11. Изглеждай добре и ухай приятно за своя партньор. Вземи си душ преди лягане. Никой не иска да се сгуши до миризлив пор.

12. Не противопоставяй децата на връзката си. Не полагай толкова много усилия да ги отгледаш, пренебрегвайки нуждите на човека до теб. Да отгледаш децата си ще е най-важното нещо, което ще направиш в живота си. Но след това те ще пораснат и ще поемат по своя път, а ти ще се обърнеш и ще погледнеш човека, с когото живееш. Постарай се този човек да не ти е напълно чужд.

13. За мъжете: Сваляй обратно капака на тоалетната чиния.

Лари Уингет, откъс от книгата НЕ БЪДИ ИДИОТ! НЕ СЕ ПРЕЦАКВАЙ САМ!

ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО ВИ ПРЕДСТАВЯ БЕСТСЕЛЪРИТЕ НА ЛАРИ УИНГЕТ - "ЗАЩО ПОЧТИ ВСИЧКО В ТОЯ СВЯТ СЕ ПРЕЦАКА", "НЕСЛУЧАЙНО МУ ВИКАМЕ БАЧКАНЕ!" И "НЕ БЪДИ ИДИОТ! НЕ СЕ ПРЕЦАКВАЙ САМ!"


КНИГИТЕ НА ЛАРИ УИНГЕТ МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ В ПРОМОПАКЕТ С 25% ОТСТЪПКА!

"НЕ СИ БЛЪСКАЙТЕ ГЛАВАТА ДАЛИ ЩЕ ВЗЕМЕТЕ ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ. ПРОСТО ВЗЕМЕТЕ РЕШЕНИЕ И ГО ПРЕВЪРНЕТЕ В ПРАВИЛНО!" Лари Уингет

knigi larry winget 650x650 25 min

„НЕСЛУЧАЙНО МУ ВИКАМЕ БАЧКАНЕ!“ - За всички, които са разочаровани от бизнеса си, които не са въодушевени от работното си ежедневие, чувстват се недооценени в професията си или просто не намират желания успех в кариерата си! Вижте повече...

„НЕ БЪДИ ИДИОТ! НЕ СЕ ПРЕЦАКВАЙ САМ!“ - "Това не е книга за философията на успеха. Това е книга за практическото приложение на успеха. Това е призив за действие. Целта ми е да я прочетеш, след това да я оставиш настрани, да вдигнеш задника си и да направиш нещо!“ Лари Уингет. Вижте повече...

 


ДО 30% ОТСТЪПКА С ПРОМОЦИОНАЛНИТЕ ПАКЕТИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

"Най-добрият киносалон в света е човешкият мозък. И човек разбира това, когато чете хубава книга." Ридли Скот

promopaketi 06 2019
Предложението е валидно само при поръчка онлайн!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 


©2014 -2015 GneZdoto. Всички права запазени