Gnezdoto.net
Как да разгадаете човека, преди да изпаднете в любовна зависимост от него

Как да разгадаете човека, преди да изпаднете в любовна зависимост от него

В оплакванията си от живота жените постоянно твърдят, че не могат да открият „истински мъж“. Но понякога най-привлекателните мъже се оказват просто... психопати. Психопатите изглеждат много мъжествени: те са с добра физика, действени и решителни личности и отявлени „борци за справедливост“. Всичко това впечатлява и носи признание в света на мъжете, но съвсем не гарантира качествена връзка с жените.

Самото определение на психопатията включва рязка, немотивирана смяна на поведението и настроението, амбивалентност в чувствата. Психопатите знаят, че любовта не е тяхната стихия, но необходимостта да се нагодят към обществените норми ги кара да търсят партньорки. И докато не вземат решение дали да останат с жената, или да я зарежат, те проявяват изключителна предпазливост, за да не се издадат, проявявайки хищническата си същност. Когато изведнъж ги връхлетят пристъпите на агресия, те просто изчезват без обяснения. Точно по същия начин постъпват и когато жената е недоволна от нещо и настоява за обяснения.

За съжаление, много често, тръгвайки към ритуалната зала, вие може да нямате ни най-малка представа с кого възнамерявате да прекарате най-хубавата част от живота си и що за човек е бъдещият баща на вашите деца.

Как да различите психопата, преди да изпаднете в любовна зависимост от него?

1. Психопатът физически е много активен, но е пестелив на думи. Неговата лексика се състои предимно от глаголи (за съществителните се досещайте сами, а прилагателните може и да си ги измислите). От него няма да чуете любовни признания, но има шанс (аз бих го нарекла сериозен риск) някой ден да дойде и да постави въпроса ребром: „Или се женим, или повече няма да ми видиш очите!“.

2. Той е склонен към поставяне на ултиматуми ‒ без да изслушва и да взема под внимание чуждите аргументи и възражения. Това различава психопата от нормалния кандидат-съпруг, който би поискал мнението ви и би обсъдил подробностите ‒ все пак той иска да ви направи щастлива, а не да ви шокира, възнамерява да гради дом с вас, а не да ви взема за заложница или робиня, нали така? Ако вашият избраник се държи ултимативно, не чакайте от него нито нежност, нито любов. Той просто не е способен на такива неща.

3. Психопатът се отличава с емоционална студенина и жестокост. При това той ги приема за „образец за поведение“, който не всеки може да „постигне“. Според него емоциите са признак на слабост и липса на мъжественост. Той разсъждава така: няма нужда от емоции, просто си разпределяме длъжностите и задълженията и – да се хващаме за работа. Само че по този начин се градят отношенията във военните и криминалните групи. Семейството е място, където хората трябва да намират топлина, да се наслаждават на общуването и да обменят искрени и дълбоки чувства.

4. Психопатът цени в жената (а и във всеки друг човек) трудовите качества, уменията и навиците, заплатата, наследството... Той използва формални критерии за оценка на хората и ще вземе за жена най-сигурната от кандидатките, която ще му върши работа и ще му е от полза. Във връзката с жената той залага на покорността, а не на хубостта; на кулинарите способности, а не на таланта; на откритостта, а не на сдържаността.

5. Една от причините психопатът да крие емоциите си е това, че той винаги крои нещо, винаги има някакъв таен план и важен за него двойнствен живот, за който вие дори не се досещате. Но в същото време той иска неговият спътник в живота да бъде открит, доверчив и наивен, за да може лесно да го манипулира и да го държи в неведение за това какво го очаква на следващия завой.
Разбира се, психопатът също харесва умни, привлекателни и образовани момичета, но той би се отказал от зова на сърцето си в полза на инстинкта за власт, който при него е по-силен от интелекта. Той може да изгради връзка с такава жена (нещо в стил „госпожицата и хулиганът“), като ту се появява, ту изчезва, ту я сграбчва в горещите си прегръдки, ту я попарва със студенината си, докато някой ден тя научава, че се е оженил за съвсем друга, която изобщо не прилича на нея.

6. Внимателно изслушайте предишните му любовни истории. Истинските мъже, джентълмените крият предишните си флиртове, за да не разстройват настоящата си възлюбена и за да избегнат неизбежното сравнение. В случая вас не ви интересуват подробностите, просто трябва да се убедите, че в разказите му за предишните връзки няма нещо, което подсказва за едва сдържана агресия или дори за отмъщение. Имайте предвид, че обект на неговата отмъстителност може да се окажете и вие. Може да се ядосвате заедно с него на другите „недостойни“ жени, но не забравяйте, че вече и вие ще сте в техните редици. Ако неговата потребност да доминира като мъж и да отмъщава е останала неудовлетворена в предишните му връзки, той ще се насочи към вас.

Психологията на психопата често почива върху сексизъм и крайно лошо отношение към жената, тъй като за него тя е нещастно, недостойно и по-примитивно от мъжа същество. Ако крайъгълният камък в мирогледа на вашия избраник е такъв, няма как да постигнете хармония с него. Той никога няма да ви възприеме като пълноценна личност и според него с такива хора няма какво да се церемониш. От гледна точка на психопата единственото, което може да се направи с непълноценните и „примитивни“ личности, е да бъдат опитомени – ако не с тояга, то с морков.

Откъс от книгата на Олга Маховска „Мъжът като загадка. Защо не иска да се жени, а след това ‒ да се развежда“


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ "СЕПТЕМВРИ" - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promocia septemvri2022 kvadraten 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 2 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗКУСТВОТО НА ЛЮБОВТА"

vig vsi4ki