Gnezdoto.net
Къде си ти, идеална моя? снимка: Pixabay

Къде си ти, идеална моя?

Няма мъж, който да не се опитва да намери идеалната жена, ако може – по всички пунктове: нежна приятелка, добра любовница, любяща майка на децата му, най-добрият главен готвач и т.н. и т.н. Трудно може да се изкорени мъжкият перфекционизъм. И дори самият той да е далеч от идеалния мъж, все пак търси идеалната жена. Така че да видим... каква е тя.

Едно от най-мощните оръжия в арсенала на всяка жена е... о, не, не е това, което си мислите. Това е усмивката. Вярно, при първа среща никой мъж не пропуска да спре погледа си върху извивките на тялото, но в живота най-важното за една жена е да умее да се усмихва. И то не само с устни, а и с очи. С цялото си същество...

Умението да се усмихва (и когато се чувства добре, и когато ѝ е зле), онази истинска, вътрешна усмивка, онази лекота, с която гледа на живота (да не се бърка с лекомисленост!), отличава жената с глано „Ж“ от другите жени. Ето това е важното.

Меланхоличните госпожици, които час по час бършат очите си с дантелена кърпичка, са приятни единствено в романите за викторианска Англия. Иначе в живота няма мъж, който да може постоянно да понася женските сълзи. А истериите и критиката разяждат отношенията буквално като киселина и оставят във връзката огромни и болезнени следи. Един мъж, който е не само спътник в живота, любовник и баща, но и осигурява прехраната на семейството, има достатъчно проблеми, за да бъде товарен с допълнителни драми. Критиката по принцип е деструктивна. Защото да тръгнеш да променяш един зрял мъж, е невъзможна задача. Приемете го такъв, какъвто е бил, когато сте се влюбили в него. В противен случай мъжът, ако е бил слаб, ще стане още по-слаб, а ако е силен, рано или късно ще избяга от своята зла и отмъстителна жена. Усмихвайте се и ще бъдете щастливи.

Не само жените и децата обичат изненадите. Силният пол (дори и да не признава при никакви обстоятелства) не само се радва на изненадите, но и се нуждае от тях. Ако искате дълги и трайни отношения, изненадвайте го от време на време. Само да отбележа: изненадвайте го приятно.

Много често жените толкова свикват с цветята без повод, с внезапните романтични бягства, подаръци и прочие, че започват да ги приемат за даденост. В същото време пръста си не мърдат, за да направят нещо необичайно за своя мъж – може би, защото смятат, че мъжете са прекалено сериозни и не гледат с добро око на изненадите. А мъжът трябва да бъде изненадван – както в първия етап на запознанството, така и при по-сериозни отношения. А когато се стигне до създаване на семейство, това е просто задължително. Истинската жена винаги знае как да поднесе приятна изненада. Именно типичната женската непредсказуемост привлича един мъж повече от любовна отвара.

В никакъв случай не слагайте окови на мъжа до себе си, дори и отношенията да са повече от сериозни. Най-сигурният начин да го отблъснете е непрекъснато да му напомняте, че сега животът му сте вие, че сте най-важната и единствена жена и че заради вас трябва да се откаже от контакта с приятелите си. Понякога жените започват да се държат собственически в момента, в който отношенията от леки прераснат в нещо по-сериозно. Точно тогава настъпва криза във връзката, която може да доведе и до разрив. И ако мъжът не е по природа „мъж под чехъл“, а тя продължава да го натиска с чехъла, раздялата е сто процента сигурна.

Станете най-добрата любовница за своя мъж. Дори ако трябва, отидете на някакъв курс или нещо подобно. Сега навсякъде се говори открито за секса, така че просто преодолейте инерцията и направете нещо по въпроса. В това няма нищо нередно или срамно. Какво по-хубаво от това да изненадвате мъжа си в леглото и да му доставяте наслада? Повярвайте, той не само ще е доволен, но и ще ви се отплати подобаващо.

Ценете мъжа до себе си като личност. Спомнете си с какво е привлякъл вниманието ви още в началото, какви са интересите му и вътрешният му свят, ако по някаква причина ежедневието и рутината са ви накарали да забравите всичко това. Ако един човек не предизвиква в теб възхищение, не е възможно да го обичаш – тогава вече не е любов, а просто навик, сметка или нежелание за промяна. Помислете върху това, говоря напълно сериозно. Нямам предвид през две минути да му казвате с най-сладкия си глас: „Миличък, ти си върхът... ти си най-добрият!“. Но ако отново откриете за себе си добрите страни на своя мъж и започнете да го цените, отношенията ви само могат да спечелят. А и той непременно ще го забележи.

Развивайте се. (Това, между другото, е съвет и към двата пола.) Ако сте превърнали мъжа си в център на своя живот и сте концентрирали всички свои усилия върху него, напълно забравяйки за себе си, то при вас нещата по-скоро изглеждат по следния начин: вие сте самотна майка, а той – вашият малолетен син, когото още трябва да храните в устата. Между двама възрастни такива отношения са невъзможни. Всеки човек има свой собствен свят, който го подхранва емоционално и физически. И когато имате сериозна връзка, съвсем не е задължително да изключвате този свой вътрешен свят от живота си. Дори напротив, ако направите това, връзката ви ще страда, повярвайте ми. Да, може да имате с партньора си общо хоби и много общи интереси – например да се увличате заедно по ски, пътешествия и да харесвате едни и същи филми, – защото все пак щом се го избрали, няма как да не е така. Но ако напълно сте забравили за своите увлечения и интереси, споделяйки единствено неговите, ако сте спрели да се занимавате с всички онези прекрасни и вълнуващи неща, от които сте се интересували преди, значи сте се превърнали в безлична притурка към своя мъж, в негова незабележима сянка. А навън, между другото, има толкова ярки и интересни жени... Схващате ли намека?

И накрая, за да има бъдеще една връзка, тя трябва да е изградена на основата на това, което двамата партньори дават, без да очакват нещо в замяна. Тоест идеалната жена (както и идеалният мъж) е безкористна. Тя се усмихва не за да получи скъпо кожено палто, изненадва своя любим не за да бъде заведена на луксозна почива, и го цени не за да не бъде изоставена, а просто защото го обича. Принципът „аз на теб, ти на мен“ важи само в договорите за покупко-продажба, но не и в отношенията между мъж и жена. Не забравяйте, всички положителни емоции, които давате на мъжа до себе си, ще ви се върнат стократно.

Е, толкова за идеалната жена... Долу-горе това са основните щрихи в нейния портрет.
Само че къде да я намерим? Ако я срещнете, моля ви, кажете и на мен...

Автор: © Олег Рой; Превод: Гнездото

Олег Рой е съвременен руски писател, публицист и сценарист. Написал е над шейсет романа, част от които са филмирани. Книгите му са бестселъри във Великобритания, Германия, Франция, Италия... Издателство "Гнездото" ви представя два от най-продаваните му романа "ФАНТОМНА БОЛКА" и "КУПУВАЧКАТА НА СПОМЕНИ". В Русия от тях са продадени над два милиона книжни копия.


"ФАНТОМНА БОЛКА" ОТ ОЛЕГ РОЙ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Философски роман за човешката същност, за доброто и злото и за неуловимата граница между ада и рая в самите нас. За шанса да започнем отначало. За любовта и прошката. За отговорността на свободния избор. И за силата на нашите спомени...

fantomna bolka30 2022 650x650 min

Роман, който ще ви постави много въпроси и ще ви даде изненадващи отговори.

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО": "НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Древна мъдрост и мистични тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

namaste 650x650 min

За всички онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия и на които са намерили отговори! 

 


ЗИМНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

zimna promociq 03 2024 min

Промоцията продължава до 18 март 2024 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗКУСТВОТО НА ЛЮБОВТА"

vig vsi4ki