Gnezdoto.net
Обичам те! Благодаря! Прости ми! - думи, които променят съдби снимка: magic4walls.com

Обичам те! Благодаря! Прости ми! - думи, които променят съдби

Вече всички знаем, че старите убеждения и емоции правят живота ни днес такъв какъвто е. Също така знаем, че това което правим днес, емоциите, които преживяваме и мислите, които формираме определят битието ни утре. Е, всички искаме по-добро настояще и бъдеще, но уви!

Какво сме виновни, че все гадни неща ни се случват и в резултат на тях си пълним ежедневието с отрицателна енергия, която ни пречи да бъдем по-щастливи и по-успешни във всички аспекти на живота?!

Е, не знам какво сме виновни! Да, но то няма и никакво значение! Единственото, което има значение е живота сега. Живота, които живеем в момента, какво преживяваме сега и какво си мислим сега. Най-важното е да не позволяваме на старите ни убеждения и схващания да ни дърпат назад. Но колкото и да се стараем, понякога това не се получава, защото хич не е толкова лесно.

Спокойно, приятели! Благодарение на последната книга, която прочетох, „Потенциалът в теб" на Джоузеф Клоу, имам кратък наръчник за вас „Как да преобърнем старият и негативен опит в положителен?".

Най-напред трябва да осъзнаем, че отрицателната емоция е просто илюзия на нашето възприятие. Това е един прост, но дългосрочен процес, които носи чувство на душевна чистота, защото ще се отървете от негативните емоции, ограничаващите схващания и решения.

Когато имаме негативен опит ние трупаме отрицателни емоции, които ни дърпат назад в сегашния момент. За да спрем това влияние, то същите тези ситуации трябва да ги наситим с положителни емоции. Най-силната такава емоция е тази на любовта. Ние хората се обясняваме в любов като казваме „Обичам те!". Няма човешко същество, което може да остане безразлично, когато чуе тези думи.

Няма човешко същество, което може да остане безразлично, когато ги произнася. Ето защо тези две думи са нашият най-силен съюзник, когато искаме да си променим съдбата. Когато в съзнанието ни възникне спомен за нещо, което ни дърпа назад, единственото, което трябва да направим е да кажем „Обичам те!". Да, това е напълно достатъчно!

„Обичам те!" насочено към човека или случката, която поражда негативното въздействие върху нас, веднага блокира отрицателната енергия и я трансформира в енергия на любовта. Така трябва да си повтаряме „Обичам те, обичам те, обичам те!" докато отрицателната енергия окончателно се трансформира в положителна. Толкова е просто, нали?

Тук бързам да уточня, че сега не трябва веднага да започнете да ровите в съзнанието си и да търсите негативни случки, които искате да отработите. Не, стоп, спрете! Прилагайте това упражнение само за случки, които ви изникват спонтанно. Не забравяйте, че най-важното е да живеем сега и не е необходимо постоянно да се ровим в миналото си. Нека то си остане минало.

Ако искате да усилите резултатите от това упражнение, започнете да казвате „Обичам те!" и когато ви се случват хубави неща. Това подсилва приемането на самите вас и осъзнаването на собствената ви стойност. Това е форма на благодарност, чрез която ще позволите на още хубави неща да влязат в живота ви.

Има още три думи, които променят негативният опит. Това са „Благодаря!", „Извинявай!" и „Прости ми!". Това са думи, които смъкват от плещите ви сянката на миналото и ви освобождават за нови преживявания и емоции. Може да използвате всяка една от тях по начин подобен на описания по-горе. Изберете тази дума, която е най-подходяща за вас.

Тук някой би казал, че благодарността е по-високо вибрационна дори от енергията на любовта. Но .... ние можем да кажем „Благодаря!" без да изпитваме емоцията на благодарността, но можем ли да кажем „Обичам те!" без да ни трепне поне малко сърцето ни?! Можем ли да кажем „Обичам те!" без да изпитаме любовта?

Предполагам, че има и такива хора, които могат, но ... Всеки може да си избере думата, която за него е най-силна. Използвайте ги и четирите думи по-често и аз вярвам, че живота ще се нареди от само себе си.

Използвайте потенциала си!

Обичам ви! Благодаря ви! Извинявайте! Простете ми!

Автор: Лилия Георгиева

Вижте още: Благодарността е най-здравословната от всички човешки емоции

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.