Gnezdoto.net
За да сте здрави, обърнете се към мъдростта на собственото си тяло!

За да сте здрави, обърнете се към мъдростта на собственото си тяло!

Живеем във време на стрес и несигурност. Бързаме, тичаме, работим, печелим, плачем, смеем се, борим се с емоциите си... Докато един ден осъзнаваме, че сме напът да изгубим най-ценния дар, даден ни по рождение – здравето. Започваме все по-често да посещаваме лекарския кабинет, а лекарствата в домашната ни аптечка стават цяла купчина.

Понякога, за съжаление, се стига дотам, че чуваме диагноза, която звучи като присъда... или като доживотен затвор: „Това заболяване е нелечимо... хронично е, ще пиете тези лекарства до края на живота си... положението ви е много сериозно...“

Всички сме преживявали нещо подобно, независимо дали става въпрос за нас, или за близък човек. Усещали сме смразяващите тръпки по гърба си, парализиращия страх и чувството на безизходица. И тогава единствената ни мисъл е: „Дали не се отнесох безотговорно към здравето си?!“.

Добрата новина е, че никога не е прекалено късно да се погрижим за здравето си.
Другата добра новина е, че всичко е в нашите ръце. И че фармацевтичната индустрия не е единствената алтернатива.
А лошата новина? Няма такава.

Науката вече доказа, че дори гените не са нашият зъл гений. И ако променим начина си на живот, ако овладеем нездравословните си емоции и се обърнем към мъдростта на собственото си тяло, можем да постигнем чудеса – да се излекуваме, да се предпазим от нови заболявания, да бъдем жизнени, да изглеждаме млади... И в края на краищата да изживеем един дълъг и щастлив живот, в който до края на дните си да бъдем активни и енергични.

Ако не знаете откъде да започнете или ви се струва, че това е прекалено трудна или невъзможна задача, обърнете се към книгите. Те със сигурност ще ви помогнат да извървите пътя към здравето, младостта и дълголетието. Ще ви научат, ще ви обяснят, ще отворят пред вас нови хоризонти, ще ви вдъхнат надежда, ще ви окуражат...
И в края на краищата могат да ви излекуват.

promo sreden mai pc min

Обърнете се към мъдростта на собственото си тяло!

Книгата „Победа на ума над медицината“ на д-р Лиса Ранкин ще ви поведе на едно пътуване към себе си и към мъдростта на собственото ви тяло.

Като дипломиран лекар, но и лечител по призвание, д-р Ранкин започва да се бунтува срещу безсилието на медицината и срещу цялата здравна система, която лекува на конвейер. И заинтригувана от случаите на спонтанни ремисии и необясними изцеления, за които се говори с половин уста из болничните коридори, тя започва да си задава въпросите: Ами ако ние, лекарите, грешим? Ако пропускаме нещо много важно?

Самата тя преди да навърши трийсет години е с няколко сериозни заболявания и купища лекарства. „Бях истинска развалина, устремила се към ранен инфаркт, а лекарите не знаеха какво да правят с мен“, разказва тя.

Тогава тя се посвещава на сериозна изследователска работа и намира неоспорими научни доказателства за това, че човешкият организъм има способността да се самоизлекува и че физиологията на тялото може да се промени драстично само благодарение на ума. „В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено – казва д-р Ранкин. – Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“

В книгата д-р Ранкин представя своята уникална шестстепенна програма, която ще ви помогне да откриете онези области от живота си, в които има дисбаланс, за да създадете свой собствен план за лечение и да подготвите тялото си за чудеса.

Удължете времетраенето на своята младост и се наслаждавайте на добро здраве!

Книгата „Ефектът на теломерите“ на нобеловия лауреат д-р Елизабет Блекбърн и здравния психолог д-р Елиса Епъл предлага едно революционно и напълно ново разбиране на процесите на стареене и на човешкото дълголетие и здраве.
Те откриват, че свързващото звено между наследствеността и начина на живот, между ума и тялото, са именно теломерите – специална ДНК в краищата на нашите хромозоми. Дължината на теломерите се оказва онзи скрит механизъм, който обяснява защо и по какъв начин се изчерпват ресурсите на организма и как в живота ни нахлуват болестите и старостта.

Това е първата книга, която на достъпен език обяснява как стареем на клетъчно ниво и как можем с малки промени в ежедневните си навици да поддържаме своите клетки здрави. Авторите предлагат уникални препоръки, които ще ви помогнат се погрижите за дължината и здравето на своите теломери, за да съхраните по-дълго своята младост и да удължите периода, в който се радвате на добро здраве и активен живот.

Излекувайте емоциите си, за да бъдете по-здрави

Книгата „Емоционалната пластичност“ на д-р Сюзън Дейвид е един изцяло нов метод за справяне с емоциите, който ни учи как да се откачим от вредните мисловни модели, да осъзнаем по-добре емоциите си и да живеем в мир с тях, за да се наслаждаваме на взаимоотношенията си да живеем пълноценно точно сега.

Емоционалната пластичност не означава да игнорираме трудните емоции и мисли или да се насилваме да разсъждаваме позитивно, а да ги приемаме спокойно, да се изправяме пред тях с кураж и състрадание и накрая да ги оставим зад гърба си, за да продължим напред.
Д-р Сюзън Дейвид ни учи как да бъдем истински и да приемем, че красотата на живота е неразделна част от неговата уязвимост. Че да си жив, понякога означава да бъдеш нараняван, да губиш, да се тревожиш и да грешиш.

Докоснете се до тайната на японското дълголетие

Книгата „ИКИГАЙ. Тайните на Япония за дълъг и щастлив живот“ ще ви отведе в едно малко селище в северната част на Окинава, наричано "селото на столетниците", и ще ви разкрие най-добре пазената тайна на японското дълголетие. Тя се съдържа в една дума – икигай.

Значението на думата икигай може да се опише по различни начини: „причината, поради която ставаш от леглото всяка сутрин“; „радостта да си винаги зает“; „страстта, която ти носи удовлетворение и радост“... Но всички те водят към едно – причината да живееш!

Именно личният икигай на жителите на Окинава е в центъра на философията им за здраве и дълголетие, която ги кара да добавят години към живота си и да се радват на всяко ново утро.
От книгата ще научите още как минава един ден на японските столетници, с какво се хранят и защо се наслаждават на всеки свой ден.

Открийте истинската си страст и изпълнете живота си със смисъл

Книгата „Да изживееш своя икигай“ е едно вълнуващо пътешествие в Япония и среща с нейната хилядолетна култура, която ни показва как да открием своя икигай, как да го овладеем и да изпълним с вдъхновение и смисъл всички аспекти от живота си.

Японците казват, че всеки има своя икигай. Някои са го открили, други го носят в себе си, но все още го търсят.
Тази книга е пътеводител, който ще ви помогне да запазите хармонията по време на неизбежните превратности във вечно променящото се съществуване, за да се реализирате и да изпълните личната си мисия.

animiran knigi za zdrave promo 2019 30


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ИСТОРИЯТА НА ЕДНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЖЕНА, РАЗКАЗАНА ОТ НЕЯ САМАТА - АВТОБИОГРАФИЯТА НА АГАТА КРИСТИ - КРАЛИЦАТА НА КРИМИНАЛНИЯ РОМАН! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Най-интересната книга, написана от великата писателка!

agatha christie 650x650 min

Когато прочетете нейната автобиография, Агата Кристи вече няма да бъде само един от любимите ви писатели. Тя ще се превърне в една от любимите ви личности.

gold button all promo min

"КНИГА НА ЖИВОТА: ЗА ВСИЧКИ, КОИТО СА СЕ ОТЧАЯЛИ, ЧЕ ЩЕ НАМЕРЯТ ЛЕКАРИТЕ, СПОСОБНИ ДА ГИ ИЗЛЕКУВАТ" ОТ ЕВГЕНИЙ БОЖИЕВ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Ако сте се уморили от честите посещения в медицинските кабинети и купищата лекарства, които трябва да приемате, ако въпреки тях не получавате изцеление, може би е време да потърсите друго решение...

new anim kniga na jivota 650x650

Една книга, която разрушава много от традиционните възгледи за развитието на заболяванията... Всеки има право да знае, че може сам да поддържа организма си в добро състояние.

Промоцията e валидна само при поръчка онлайн!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "КОЛЕКЦИЯ ЗДРАВЕ"

vig vsi4ki