Gnezdoto.net
Как действа на организма приемът на лекарства...

Как действа на организма приемът на лекарства...

През последните години медицината започна да използва фармакотерапията като основен метод на лечение. Постепенно лекарите от лекуващи се превърнаха в предписващи лекарства.

Необузданото използване на фармакотерапията в цял свят доведе не само до превръщането на лечението в бизнес, който няма нищо общо с понятието „здраве“, но и до развитието на множество усложнения, свързани с негативното влияние на лекарствата върху здравето на човека.

Когато приемате дадено лекарство, трябва да сте наясно, че то не премахва причината за заболяването, а само временно отстранява болезнената симптоматика.

Един от проблемите е свързан с разпространението на фалшиви лекарства (по официални данни около 90% от лекарствата в Русия са фалшификати).

Друг, също добре известен проблем, е токсичното действие на лекарствените препарати. Лекарите, които ги предписват, толкова са свикнали с това, че дори не обръщат внимание на факта, че много често вредата от лекарството е по-голяма от ползата.

В момента четете откъс от "Книга на живота: За всички, които са се отчаяли, че ще намерят лекарите, способни да ги излекуват" от д-р Евгений Божиев. 

Ето един случай от практиката.

Доцентка от Държавния институт за усъвършенстване на лекарите в лекцията си за конкретно неврологично заболяване разказва, че лекарството, използвано за намаляване на болезнените симптоми, е токсично и има странични ефекти.

За отстраняването на тези странични ефекти се предлага да се приема друг медикамент, който също е достатъчно токсичен и на свой ред има вредни странични ефекти.

За да се избегнат тези странични ефекти, трябва да се взема трети медикамент... Лекторката дори не се усеща какво говори. И толкова е свикнала с това, че дори не си представя друг тип лечение.

Третият проблем, свързан с фармакотерапията, е, че фармацевтичните компании наемат лекари, които разпространяват продукцията им срещу значителни суми.

Но работата не приключва с това. Лекуващите лекари получават парично възнаграждение за изписването на медикаменти от дадена фирма. Купуват се професори и доценти от институтите за следдипломно медицинско образование, които преразглеждат общоприетите схеми на лечение на отделните болести, като вкарват в тях лекарства, произвеждани от финансиращата ги фирма.

А какво да кажем за здравното осигуряване. Здравноосигурителните дружества разработват стандарти за работата на лекарите за „своите“ лечебни заведения (с които са сключили договор). Колкото дружества, толкова и стандарти.

Ще кажете: но защо не се разработят единни медицински стандарти? Защото в осигурителните компании задължават лекарите да изписват конкретни лекарства на конкретни фармацевтични компании. Защото имат договори с тези компании или са техни дъщерни фирми. Именно затова в стандартите им за лечение фигурират определени лекарства!

И тъй като фармацевтичните компании не са една и две, е невъзможно да се създадат единни стандарти.

Затова и лечението с лекарства е преди всичко бизнес. И няма отношение към здравето.

Четвъртият проблем е пред очите на всички ни, но не е прието да се свързва с фармакотерапията. През последните десетилетия има сериозен ръст на имунодефицитните състояния и на автоимунните заболявания. А причините като че ли са неизвестни...

Хайде да видим как действа едно лекарство.

За да има ефект от медикамента, той трябва да попадне в клетката. Но тъй като организмът се защитава от проникването на чужди за него химически вещества, той има защитна система на много нива: на нивото на целия организъм, на органа, на системата, на тъканта, на клетката. За да попадне в клетката, медикаментът трябва да „пробие“, да унищожи всяко от тези нива на защита.

Така че с лекарствата, които приемаме, ден след ден ние разрушаваме защитата на организма – имунитета си. Такова действие притежава всяко, дори найнетоксичното вещество. А колко лекарства пием?

Учудващо ли е, че 75% от децата имат слаб имунитет?

Петият проблем от прилагането на фармакотерапията се отнася до приема на „най-безобидните“ препарати – витамини, микроелементи и т.н.

Ето как стоят нещата: всяко химическо вещество може да се намира в две форми: с въртеливо движение наляво и с въртеливо движение надясно.

Химическата формула и при двете форми ще е една и съща. Но биологичното им действие ще е различно. Синтетично произведените витамини имат една посока на въртене, а натуралните, намиращи се в храната – друга. По аналогичен начин се отличават обикновената и структурираната вода.

Структурираната вода сама по себе си е лекарство, тя може да се съхранява, без да се влошава качеството ѝ, с години, а обикновената – не. По същия начин синтетичните препарати, аналогични на натуралните, оказват съвършено различно въздействие върху организма.

откъс от книгата "КНИГА НА ЖИВОТА. ЗА ВСИЧКИ, КОИТО СА СЕ ОТЧАЯЛИ, ЧЕ ЩЕ НАМЕРЯТ ЛЕКАРИТЕ, СПОСОБНИ ДА ГИ ИЗЛЕКУВАТ" от д-р Евгений Божиев

Доктор Евгений Божиев е завършил факултета за подготовка на лекари за авиацията и космонавтиката в Ленинградската военномедицинска академия. Специализира неврология, неврофизиология, психотерапия, мануална терапия, остеопатия, оздравителни техники. Неговите уникални методи за самолечение са проверени от над 30 години медицинска практика.

Всяка болест може да бъде излекувана, а всеки човек може да върне здравето и младежкия си вид, убеден е доктор Евгений Божиев.

И за това е необходимо едва половин час на ден, прости упражнения и ясно разбиране на причините за възникване на болестите, както и механизма на тяхното развитие.

Една книга, която ще ви покаже, че можете сами да поддържате тялото си здраво и жизнено, независимо от възрастта.

Лесни техники за избавяне от конкретни заболявания, методи, упражнения и съвети за справяне с произтичащите от тях болки и неразположения, общи принципи за поддържане на добро здраве.

Когато прочетете тази книга, ще се убедите, че доброто здраве, за което всички ние мечтаем, не е толкова трудно постижимо, а тя ще се превърне в безценен наръчник за всеки ден.


"КНИГА НА ЖИВОТА: ЗА ВСИЧКИ, КОИТО СА СЕ ОТЧАЯЛИ, ЧЕ ЩЕ НАМЕРЯТ ЛЕКАРИТЕ, СПОСОБНИ ДА ГИ ИЗЛЕКУВАТ" ОТ ЕВГЕНИЙ БОЖИЕВ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Ако сте се уморили от честите посещения в медицинските кабинети и купищата лекарства, които трябва да приемате, ако въпреки тях не получавате изцеление, може би е време да потърсите друго решение...

kniga na jivota january 2022 650x650 min

Една книга, която разрушава много от традиционните възгледи за развитието на заболяванията... Всеки има право да знае, че може сам да поддържа организма си в добро състояние.

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО": "НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Древна мъдрост и мистични тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

namaste 650x650 min

За всички онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия и на които са намерили отговори! 

 


ПРОЛЕТНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

proletna promocia 2024 650x650 min

Промоцията продължава до 15 април 2024 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "КОЛЕКЦИЯ ЗДРАВЕ"

vig vsi4ki