Gnezdoto.net
Кристина Митева ©

Кристина Митева

Казвам се Кристина Митева и съм... най-вече майка от четири години насам. Имам прекрасен син, Любомир, който е основният извор на вдъхновение и радост в живота ми днес. И въобще семейството, което създадох. Но всъщност се чувствах майка, още преди да стана такава – наистина някак майчински се вълнувам за хората, по принцип. Като родител... И вярвам, и чувствам, че всички сме деца на Бога.

След училище, завърших и Софийския Университет - специалност "културология" , а след това няколко години се лутах в търсене на своя истински път в Живота, на своята реализация и в крайна сметка - на своето щастие. Слава Богу намерих този път и това щастие, които търсех, макар и на 30 години - когато станах майка. "Излязох на светло", така да се каже, и заявих пред себе си и пред другите ясно онова, което дълго носех само в сърцето си. А именно - че моето призвание е да пиша и с написаното от мен да помагам на хората. А и на себе си. Като че ли най-добре умея да пиша поетична проза. Наистина вярвам в лечебната сила, която потенциално носят думите - стига да са подредени в изречения от Душата. От човешката душа...

Като споменах за нея – това, че се вълнувам и ми е безкрайно интересно да надниквам в нейните дълбини, както и в съзнанията на различни хора, за да разбера по-добре и обикна още повече Човека (тоест човечеството) ме наведе на идеята да създам проекта си „Един от нас споделя", който е за интервюта с едни и същи въпроси – за най-важните неща в живота ни. Защото именно това е, което винаги ме е вълнувало най-много – общочовешкото. Онова, което е отвъд пола, възрастта и националната или религиозна принадлежност на хората. Онова, което е вечно в нас.
Ето и един кратък словесен автопортрет. Обичам полята и реките, маковете и слънчогледите, залезите и вятъра, музиката и децата, мъдростта, изразена с благост и обич, звездното небе, спокойствието, чувството да си у дома, разходките по морския бряг сутрин и вечер, красивите човешки прояви и взаимоотношения... И истинските творби на изкуството - тоест на човешкия дух. И сълзите от радост и вълнение!

На корицата на първата си книга, наречена "Планетата Земя е тъжно-синя", написах за себе си: "Аз съм човек на вярата, надеждата и любовта." Тук ще добавя - и именно това ме сродява с добрите хора по света. А те не са никак малко, повярвайте ми!

Много обичам Достоевски, който казва: „Красотата ще спаси света." Вярвам в това. Но още повече в това, че Любовта го спасява. Всеки ден.
Приятно четене и всичко най-добро ви желая!


Новата книга на Кристина Митева може да откриете тук:  Слънчогледите се прераждат в слънца

Намерете Кристина Митева

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

уебсайт: oneofusshares

социални мрежи: facebook/kristina.oneofus