Logo
Печат на тази страница
Седемте навика на високоефективните хора

Седемте навика на високоефективните хора

Ще ви представим една книга, която попадна в ръцете ни преди около 9 години.

‘‘Седемте навика на високоефективните хора‘‘ от Стивън Кови е издадена за първи път през 1989 година и е една от най-известните книги за личностно развитие. Тя носи огромна мъдрост и смело бих казала, че служи като двигател за по-нататъшното развитие на характера на човек и неговите лични взаимоотношения.

В книгата е заложена идеята за естествените закони на човешкото поведение, които могат да помогнат на хората да живеят честно, успешно и осъзнато. Всичко в книгата е написано логично и последователно. Философията, която авторът предлага, е изцяло базирана на тези седем принципа или както той ги нарича ‘‘навици‘‘, които успешните хора правят непрекъснато.

Ето ги и тях:

1. Бъдете проактивни.

2. В началото имайте предвид края.

3. Сложете първите неща първи.

4. Мислете "печеля-печелиш".

5. Стремете се първо да разберете, после да бъдете разбрани.

6. Синергирайте.

7. Наточете секирата.

Написани просто така, може би тези навици не ви говорят почти нищо. Прочитайки книгата бавно и задълбочено, следвайки насоките, примерите, концепциите и аргументите на автора, читателят става свидетел на една логическа простота с чиято помощ може да реши огромен брой проблеми както в личен, така и в професионален план.

Принципите и парадигмите, които Стивън Кови предлага, са придобили световноизвестна популярност и са често цитирани както в семинари по личностно развитие, така и в бизнес конференции.

Мисията на книгата е да покаже на читателя, че в живота няма бързи и лесни решения, които да доведат до моментален успех. Всичко е въпрос на работа, постоянство и ежедневни усилия.

Изключително четиво. Заслужава да му отделите време!

Вижте повече за Ваня и Нина и още статии от тях

Книгата може да намерите в книжарница Гнездото:

sedemte navika na visokoefektivnite hora min

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.


©2020 -2021 GneZdoto. Всички права запазени