Gnezdoto.net
С любов за любовта: 7 книги, събрали най-известните любовни разкази и истории

С любов за любовта: 7 книги, събрали най-известните любовни разкази и истории

Освен таланта да обрисуват с думи, цветове или мелодии магията на любовта, хората на изкуството обикновено и преживяват необикновени любови. Едни запечатват имената си в историята с начина, по който са възпели любовта. Други - с личните си любовни истории, а трети и с двете. Но всички те са посланици на Нейно Величество Любовта.

Трудно е да се обхване толкова много емоция и да се каже кое е най-стойностно и красиво. Но със сигурност единственото нещо, по-прекрасно от това да даваш и получаваш любов, е да се докоснеш до нея чрез нейните посланици.

Затова и подбрахме 7 книги, събрали най-известните любовни разкази и истории. Приятно любуване:

dai mi hiliada celuvki petia aleksandrovaДАЙ МИ ХИЛЯДА ЦЕЛУВКИ от Петя Александрова

Петя Александрова е събрала двадесет и една романтични истории за любовта и изключителните страсти на едни от най-великите личности на всички времена.

Сред тях ще прочетете за бурната и пагубна любов между Зелда и Ф. Скот Фицджералд, както и между гласовитата Едит Пиаф и боксьорът Марсел Сердан, за невъзможната любов на диктатора Ленин с Инес Арманд и особената връзка между Иван Вазов и талантливата Евгения Марс, за трепетите на един от най-богатите хора на 20 в. Аристотел Онасис, на императрица Екатерина Велика, Елин Пелин, Шопен, Франц Кафка и още, и още...

obicha me ne te obicha kolektivОБИЧА МЕ, НЕ ТЕ ОБИЧА от Захари Карабашлиев

Рядко човек може да види 16 от най-популярните съвременни български автори на едно място, а какво остава – обединени в една книга. 

Тук ще откриете 16 нови и непубликувани досега истории за любовта от автори като Алек Попов, Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Владимир Зарев. Интересно е как изглежда любовта днес в българската литература.

celuvkata kolektivЦЕЛУВКАТА

Това бижу е събрало най-красивите любовни разкази от неповторимите класици Марк Твен, Антон Чехов, О‘Хенри, Иван Бунин, Кейт Шопън, Мери Шели.

Непреходните имена рисуват вечната магия на любовта. А за да овековечите в библиотеката си този шедьовър, той се издава и с дървени корици.

 

velikite liubovni istorii hristina mirazВЕЛИКИТЕ ЛЮБОВНИ ИСТОРИИ от Христина Мираз

Историите на най-забележителните фигури, живeли някога и обичали със страст и всеотдайност, каквато въображението трудно може да си представи.

Кралски тайни, дворцови манипулации, романтика, грях, порок...

Тук са най-съкровените емоции на Клеопатра и Марк Антоний, последната кралица на Испания, наричана Хуана Лудата, Елизабет I, Сюлейман Великолепни и Хюрем, както и най-прочувствената приказка за създаването на величествения храм на любовта - Тадж Махал.

liubovni pisma halil dzhubran do mej ziade dzhubran halil dzhubranЛЮБОВНИ ПИСМА: ХАЛИЛ ДЖУБРАН ДО МЕЙ ЗИЯДЕ от Халил Джубран

Колекция от писма, която разкрива прелестта на перото на Джубран по дълбоко личен и емоционално наситен начин.

Илюстрирана с оригинални скици на Джубран, както и с факсимилета от кореспонденцията, тази изящна книга е за онези, които искат да опознаят по-отблизо автора на някои от най-популярните творби на XX век и на първо място "Пророкът".

obich bezumna i sviata dora gabe elisaveta bagriana boian penevОБИЧ БЕЗУМНА И СВЯТА от Людмила Габровска

Книгата разказва поетичната история на любовния триъгълник - Дора Габе, Елисавета Багряна и Боян Пенев от първо лице чрез стихове, писма, мемоарни записки и признания. Но тя и разкрива най-съкровената същност на тези две забележителни жени и поетеси, дръзнали да преследват мечтите си и разрушили предразсъдъци, властвали столетия наред.

Две вечни съперници в литературата и живота. И двете преживяват шеметни авантюри, гибелни раздели и блестящи успехи, като любовните им истории имат по-голям размах и от най-бурните Шекспирови драми.

lyubovta na velikite muje mihail dubinskiЛЮБОВТА НА ВЕЛИКИТЕ МЪЖЕ от Михаил Дубински

Дали великите мъже в историята са се ползвали със същия успех и на любовния фронт? Кои са били любящите музи и коварни унищожителки, разтърсвали съкровения им сърдечен мир?

Михаил Дубински проследява над 2000 години от историята на любовта, за да разкаже за дамите, вдъхновявали творчеството и делата на мъжете, променили света.

Горделивият Наполеон неведнъж свежда глава и прощава аферите на невярната си съпруга Жозефин, Гарибалди открива в лицето на любимата Анита незаменим боен другар, Данте превръща Беатриче в свой най-светъл идеал, макар двамата да разменят само бегъл поздрав на улицата, Шекспир всякога прелива от щастие в компанията на ексцентричната си любовница Мери, а Микеланджело съчинява едни от най-красивите си сонети с мисълта за възхитителната Витория, която обаче не може да му предложи нищо повече от приятелска дружба.

 
 

Още публикации от категория "ЧИТАЛНЯ"