Gnezdoto.net
Уроците на Шри Шри Рави Шанкар

Уроците на Шри Шри Рави Шанкар

Мъдри мисли на световноизвестния индийски духовен водач Шри Шри Рави Шанкар. Роден е през 1956 г. в Папанасам, Тамил Наду, Индия. Изнася лекции по цял свят, занимава се усилено с благотворителност и с хуманитарна дейност. Основател е на "Фондация "Изкуството да живееш" и на "Международна асоциация за човешки ценности". Ето с какви съвети се обръща към нас Шри Шри Рави Шанкар...

за теб и другите

Помисли какво можеш ти да направиш за другите, отколкото само за себе си. Зареди се с енергия с някоя доброволческа дейност.

Когато не очакваш нищо от приятелите си, тогава ще бъдеш в центъра си. Бъди дружелюбен. Но спри да се наслаждаваш на своята дружелюбност. Бъди дружелюбен, защото това е самата ти природа. Тогава ще бъдеш в центъра си.

Не се опитвай да ме направиш щастлив. Аз така или иначе съм щастлив. Но ще бъда още по-щастлив, ако можеш да помогнеш на другите. Не само като им даваш подаръци или им организираш партита, но като им даваш знание и ги правиш по-силни.

за споделянето

Празнувай живота. Грижи се за другите и споделяй това, което имаш, с онези, които не са такива щастливци като теб. Разшири погледа си, понеже целият свят ти принадлежи.

за копнежите

Копнежът сам по себе си е божествено качество. Да копнееш за материални неща те прави инертен. Да копнееш за безкрайността обаче те изпълва с живот.

за миналото

На миналото трябва да се гледа като на съдба. Ако си мислиш, че си имал избор в миналото си, настоящето ще се развали, защото съжаляваш за миналото. Продължителното съжаление за миналото създава много токсини в тялото, бъдещето не е светло. Виж миналото като съдба, бъдещето като свободна воля и живей в настоящия момент.

за грешките

Когато направиш нова грешка, това не е грешка - ти си научил ценен урок. Но когато правиш една и съща грешка отново и отново, това е голяма грешка. Грешката просто означава, че си "пропуснал да научиш" урока, който е дошъл пред теб. Не оплаквай грешката си. Просто си вземи поука от нея.

за стреса и гнева

Основната причина за насилието са стресът и гневът. И единственият начин за намаляване на стреса и гнева е чрез медитация, пранаяма и Сударшан Крия. Това е единственият начин. Можете да направите нещо с Аюрведа, може да промените диетата си, но те са второстепенни.

за предизвикателствата

Годината не минава без радост и предизвикателства. Използвай всеки момент на радост да служиш и виждай всяко предизвикателство като възможност да израснеш.

Проблемите и предизвикателствата идват, за да можеш да обърнеш ума си навътре. Вместо да обръщаме ума си навътре, когато се появят проблемите, ние какво правим? Преследваме проблема и  биваме изцяло потопени, изцяло завлечени в тази посока. Тогава нашата енергия намалява и ние се сриваме.

за новото начало

Всеки момент е едно ново начало. Събуди се и кажи "Това е едно ново начало!" Това е! Няма никакво "Как", така си е. Просто се отпусни!

Просто бъди естествен, непринуден и се отпусни. Приеми нещата такива, каквито идват, и продължи напред. Не се заклещвай на едно място. Умът ти играе толкова много номера, за да те държи нещастен. Пей, медитирай, служи. Включи се в доброволческа дейност.

за увереността

Първата стъпка в придобиването на увереност е да знаеш, че не познаваш себе си. Когато си мислиш, че познаваш себе си, само тогава си приписваш всички негативни събития и качества. Но когато се събудиш и видиш, че всъщност не познаваш себе си, това е ново начало. Тогава ще откриеш толкова много силни страни вътре в себе си, които не си осъзнавал преди.

за силата

Не подценявай силата си. Силата, която имаме, може да промени нещата. Всеки един от вас вече е лидер и всеки един от вас може да направи голяма промяна в обществото.

за свободата

Свободата е, когато животът стане игра, жадуванията и ненавистите се разтворят и чувството на принадлежност разцъфне.

за любовта

Аз познавам само една магия - любовта. Това е магията, която свързва всичко заедно. Любовта е вечна. Rise in love, don't fall in love.

за Божественото

Вселената е пропита от Божественото...

Колко далеч е Рая? Просто отвори очи и погледни. Ти си в Рая.

Колкото повече се отваряме, толкова повече пространство ще имаме за Бог да ни изпълни.

Любов е да виждаме Бог в човека до нас, а медитация е да виждаме Бог в себе си.

за сърцето

Само сърцето може да говори и да чува това, което е истинско. 

Вижте още: Уроците на Руми


НОВА КНИГА! "ПРЕДАЙ НАТАТЪК ЛЮБОВТА" - 150 СЪВРЕМЕННИ ПРИТЧИ ЗА ЧУДОТО НА ЖИВОТА - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

150 истории със сюжети от нашето съвремие, които споделят мъдрост, подсказват решение, успокояват и вдъхват надежда. И предават своето послание: Не позволявайте огънят на любовта в сърцето ви да загасне. Той ще осветява пътя ви и ще бъде като здрава скала под краката ви в трудни моменти. Раздавайте щедро от този огън на хората около вас. Не прекъсвайте веригата на доброто... Предавайте нататък любовта!

animiran predai natatyk lubovta 650x650

"Не търси любовта, тя е навсякъде. Търси вътре в себе си покривалото, с което сам си я забулил..." Руми

 


ДВЕ КНИГИ! 300 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА /при поръчка онлайн/

Безценна колекция от 300 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

2 knigi pritchi promo january 2021 650x650 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

gold button all promo min

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki