Gnezdoto.net
Токсичните хора, които трябва да изхвърлите от живота си снимка: koutipandoras.gr

Токсичните хора, които трябва да изхвърлите от живота си

Влиянието на хората около нас върху качеството на живота ни е по-голямо, отколкото си даваме сметка. Както оптимизмът, така и песимизмът е заразен. Затова внимавайте с какви хора се обграждате. А ето и кои типажи просто трябва да избягвате:

1. Хората, които правят живота ви по-стресиращ

Ако имате хора в живота си, които постоянно ви стресират, тогава послушайте себе си и ги отстранете от всекидневието си. Животът е стресиращ сам по себе си. Не е нужно някой да допринася допълнително за това.

2. Хората, които не ви уважават

Всеки почтен човек заслужава да бъде уважаван в замяна. Ако установите, че имате човек или хора в живота си, които имат затруднения да ви удостоят с нужното уважение, кажете им да се отдалечат от вас. Уважавайте себе си и никога не позволявайте на другите да проявяват неуважение към вас.

3. Хората, които винаги успяват да ви наранят

Хората, които са част от живота ни, са тези, за които най-много ни е грижа. Но за съжаление много от тези хора понякога ни нараняват. Ако има някой в живота ви, който постоянно ви наранява, направете си услуга и дръжте този човек на разстояние. Болката може да се възприеме като нещо добро, само ако ви носи урок. В този случай, урокът е да спрем да позволяваме на другите да ни използват като боксова круша.

4. Хората, които не могат да спрат да лъжат

Всеки лъже. В действителност, в рамките на първите няколко минути на срещата с нов човек, той може да ви излъже няколко пъти. Повечето лъжи са безвредни, но всичко това се променя, когато хората, които ви лъжат, са тези, на които имате доверие. Заобиколете се с доверени хора и ще се почувствате много по-добре. 

5. Хората, които ви се усмихват, а ви обиждат зад гърба ви

Това са страхливци, които нямат смелостта да кажат това, което мислят. Тези хора се наслаждават, преструвайки се на ваши приятели, докато ви обиждат пред останала част от света. Те ще съсипят репутацията ви. Забравете тези хора. Не заслужават вниманието ви по никакъв начин.

6. Хората, на които не им пука за вас

Всички сме имали хора в живота си, които са наши приятели, само когато им е удобно. Това са "псевдо приятелите" – много е забавно да излизаш с тях, обичат да им се помага, но когато имате нужда от тяхната помощ, не можете да ги намерите. Тези хора са особено токсични, защото ви дават илюзия за сигурност. Мислите, че можете да се опрете на тях за подкрепа, но когато ги потърсите, ще се озовете сами.

7. Хората, които ви дърпат към предишния ви начин на живот

Животът е интересен и вълнуващ, ако е постоянно прогресиращ. Само когато се движим напред, когато подобряваме себе си и заобикалящата ни среда, сме в състояние да намерим удовлетворение и щастие. Често задържате хора в живота си, които са били част от досегашния ви живот, без да проумявате, че те ви дърпат назад. Вие сте работили усилено, за да прогресирате и да направите промени, но тези хора предпочитат живота такъв, какъвто е бил, и ще опитат всичко възможно да ви върнат в пещерата, от която сте изпълзели. 

8. Хората, които просто заемат място

Всичко в живота е ограничено. Ресурсите са ограничени. Времето е ограничено. Местата са ограничени. Каквото можете да постигнете в живота си, е ограничено. Ние не можем и никога няма да бъдем в състояние да имаме всичко. Ето защо трябва да бъдете много внимателни не само с това, което сте избрали да направите, но и с когото решите да го направите. Можете да поддържате само шепа силни връзки в даден момент - просто не разполагате с време и енергия да се справяте с повече. Ако се заобикаляте в живота си с не толкова приятни хора, вие ще създадете за себе си не толкова приятен живот. Ако хората около вас не допринасят за по-добър живот, следва по подразбиране, че те взимат от него.

източник: Dama.bg

Вижте още: ЗАЩО Е ТОЛКОВА ТРУДНО ДА СИ ТРЪГНЕШ ОТ ВРЪЗКА, В КОЯТО ИМА НАСИЛИЕ

ПРЕПОРЪЧАНО: ИЗПОВЕДТА НА ЕДНА МАЙКА

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki