Gnezdoto.net
10 съвета от един монах от Шаолин как да останем вечно млади снимка: pixgood.com

10 съвета от един монах от Шаолин как да останем вечно млади

Хората винаги казват, че здравето е най-важното, но колко наистина живеят според това убеждение? A трябва да започнем още днес.

Вижте един класически текст от архивите на Шаолин, написан от монах, който бил велик учител и ненадминат майстор на бойните изкуства. Ето какво ни съветва той:

1. Не мисли твърде много. Мисленето изисква много енергия. Мисленето може да те състари.

2. Не говори твърде много. Повечето хора или говорят, или действат. По-добре действай.

3. Когато работиш, работи 40 минути и после спри за 10. Когато гледаш нещо през цялото време, това може да увреди очите ти, както и вътрешните ти органи. Може да разруши мира в теб.

4. Когато си щастлив, трябва да контролираш своето щастие. Ако изгубиш контрол, това ще увреди енергията на белите ти дробове.

5. Не се тревожи твърде много и не се ядосвай, защото това ще увреди черния дроб и червата ти.

6. Когато се храниш, не яж твърде много. Уверявай се, че никога не си съвсем заситен, тъй като в противен случай ще увредиш далака си. Когато поогладнееш, просто хапни малко.

7. Когато вършиш разни неща, не бързай. Използвай, колкото време ти е нужно. Помни поговорката "Бързай бавно и скоро ще стигнеш".

8. Ако упражняваш само тялото си и не практикуваш Ки Гонг, ще изгубиш баланса си и ще станеш нетърпелив. Ще изгубиш Ин от своето тяло. Упражнявай се да балансираш Ин и Ян.

9. Ако не тренираш тялото си, а се занимаваш само с постигане на вътрешен мир и медитация, няма да получаваш Ян енергия. Ще трябва да използваш Ян енерията от тялото си, без да можеш да я възстановиш.

10. Кунг Фу Шаолин ти дава всичко. Целта на нашите тренировки е да балансира Ин и Ян. Не е важно колко часа го правиш. Важно е да знаеш от какво се нуждае тялото ти.

* (бел.ред.) Ки Гонг е източно изкуство, идващо при нас от древността. Целта му е хармония между духа и тялото, водене на здравословен начин на живот и в резултат – постигане на дълголетие.

Шифу Ян Лей, открил и превел горния текст, е всъщност монах от Шаолин, който преподава бойни изкуства, както и истините за живота, усвоени в манастира. Целта му е да ги направи достъпни за хората от Западния свят.

източник: shifuyanlei.blogspot.com

Вижте още: 32 съвета от непалските мъдреци за щастлив живот

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki