Gnezdoto.net
5 неща, които в никакъв случай не трябва да правиш, когато се скараш с любимия човек снимка: cabrerainsights.com

5 неща, които в никакъв случай не трябва да правиш, когато се скараш с любимия човек

Разногласията между най-близките хора са нещо, което е неизбежно. И все пак това "скарване" няма да изглежда толкова страшно, ако се придържате към определени правила. Вижте кои са те:

1. Никога не споменавай родителите.

Вашата "разправия" засяга вас. И само вас! Затова никога не засягайте родителите. Обидата, изказана по повод родителите, засяда толкова дълбоко в партньора ви, че, за да забрави за нея, са необходими дълги години. Ако това се случи, вече проблемът засяга не само вас като двойка, а цялата фамилия. И не само неговата. Засяга и вашата. Превръща се във вражда. И дори взаимоотношенията между вас да се възстановят, повярвайте, прoтиворечията между фамилиите остават и ще се превърнат в "бомба със закъснител" в живота ви.

2. Избягвайте насилието. Просто го изключете от вашия мозък.

Напомпани с адреналин, започвате да си мислите, че всички думи, доказващи вашата правота в спора, вече са изчерпани и единствената останала алтернатива е силово и агресивно да докажете и въздадете "вашата справедливост". Не причинявайте болка, не чупете, не се нахвърляйте с юмруци. Болката, причинена от любим човек, напълно унищожава любовта. Завинаги. Ако все пак останете с него, то това ще е следствие на някаква зависимост, в която сте поставен.

3. Никога не говорете точно в този момент за развод или раздяла.

Независимо какво изричате в състоянието на афект, в което се намирате, никога не изричайте тези думи. Ако непрекъснато заплашвате с развод или раздяла, то това неминуемо ще се случи. Не бихте искали да осъзнаете след спора, че все още го/я обичате, а вече не сте заедно, заради този "импулсивен" развод.

4. Никога не напускайте дома по време на спора.

В киното често ни показват как той или тя си тръгва. При това с ефектно затваряне на вратата. А другият партньор само след една минута тича по стълбите след него или нея, за да се извини. Но в реалния живот това просто не се случва. Затова е по-добре да пропуснете някоя реплика, да замълчите, а когато партньорът ви се успокои, да се опитате да разрешите проблема по мирен начин.

5. Не лягайте в различни стаи, на различни легла.

Трябва да спите до вашия партньор, както сте го правили всяка друга нощ, преди спора. Това е най-добрият способ да се сложи край на натрупалото се напрежение. Може би ще заспите с обърнати един към друг гърбове. Но след като заспите, ежедневните привички ще вземат връх над вашите емоции. И нищо чудно, когато се събудите на сутринта, да откриете, че вашият партньор ви гледа нежно и ви се усмихва. Край! Със скандала е приключено.

Вижте още: 10 неща, които показват, че си открил своята сродна душа

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki