Gnezdoto.net
Последната капка вода снимка: pixabay.com

Последната капка вода

Така, както виното отлежава – животът ти тече! Процесите понякога са бурни, понякога бавни и спокойни.

Животът – той е като вино – на моменти слабо и безвкусно от лоша реколта, друг път силно и предпочитано, погален от нежно слънце и свежестта на животворящия дъжд. Всеки етап в живота е като чаши вино: понякога бяло с аромат на цитрус и празник, друг път на нагарчаща горчивка в изпитания и неволи.

Понякога нямаш идеалната чаша и го пиеш неохотно в съд за чай, друг път чашата е кристална и най-подходяща за любимия ти сорт. Понякога се чувстваш твърде млад за качествено вино и не оценяваш вкуса му, а друг път си твърде опитен и добър дегустатор за ранно розе.

Понякога предпочиташ десертно вино, но се оказва, че странна чужда диагноза ти е отнела сладостта и ти предлага малко блудкава сангрия. Понякога се чувстваш като просеко, а друг път като шампанско – или си само за кратко за някого значим или си важен, тържествен и за специални поводи...

Понякога си скъп и любим като специална селекция, друг път се чувстваш като прекалено ферментирал. Понякога ти избираш кой да отпие от теб, друг път някой като че ли направо те излива. Понякога получаваш голяма награда и признание, друг път си захвърлен и забравен на най-долния рафт в мазето.

А понякога ти се иска животът ти да е легенда и да останеш непокътнат, неотпит и много похвален... Друг път искаш да си жадно пожелан и изпит до последната капка, носещ удоволствие и част от нечий друг живот. Това е любовта.

Изборът на вино е като избора на път в живота. Дали ще си негов сценарист и режисьор или просто ще си ням статист без роля, ти решаваш!

А ти на какво вино си или на кой етап от живота си?

автор: Невена Басарова-Дичева, специалист по етикет и добри обноски
източник: highviewart.com

 

Вижте още: ЧАША ВИНО Е РАВНА НА ЧАС ВЪВ ФИТНЕСА. И ОЩЕ 11 ПРИЧИНИ ЗАЩО ДА ПИЕМ БОЖЕСТВЕНАТА НАПИТКА...


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki