Archive.Gnezdoto.net
Защо понякога начинанията ни се провалят? снимка: pixabay.com

Защо понякога начинанията ни се провалят?

  • автор: Калина Петрова
  • категория: Мъдрост

Защо понякога начинанията ни се провалят? Защо това, с което се занимаваме, не се получава и не ни носи успех? Мислим си, че правим всичко както трябва, но нещо все ни се изплъзва...
Вижте една притча, която ще ви отговори на тези въпроси и ще ви подскаже как да постигнете съвършенство във всички свои начинания. А това е единственият и истинският път към благоденствието, успеха и удовлетворението.

Един дърводелец бил прочут с уменията и майсторството си да изработва изящни предмети. Всички се възхищавали на творенията му. Те били толкова красиви и прецизно изработени, че сякаш сам Бог държал длетото му.

Славата му на ненадминат майстор се носела от уста на уста. Стигнала и до царя, който бил любопитен да се запознае с прочутия дърводелец и да разбере каква е тайната на неговото майсторство.

– Кажи ми как създаваш всички тези божествени творения? – попитал царят. – В тях има нещо прекрасно и неуловимо, което не може да се опише с думи. Сигурно имаш някаква специална тайна, която не е известна на другите майстори.

– Да, така е – казал човекът. – Има такава тайна. Когато започвам работа над нещо ново, най-напред постя няколко дни, за да успокоя душата и сърцето си. След три дни пост, аз вече не мисля за възнаграждението, което ще получа за работата си, а след петия ден от поста забравям и за почестите и похвалите.
След седем дни всичко около мен престава да съществува, забравям дори за себе си. Цялата ми духовна енергия и мисъл е насочена само към работата ми, тя изпълва цялото ми същество.

И тогава вече аз отивам в гората, за да избера дървото за моята работа. Дълго време бродя там, оглеждам дърветата, вглеждам се в божествената им същност, търся съвършенството. И тогава започвам работа от цялата си душа, с цялата любов и сила, която ми е дадена от Бог. Затова и резултатът е божествен.

Притчата е част от сборника "ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА. 150 ПРИТЧИ ЗА ИЗКУСТВОТО НА ЖИВОТА", издателство Гнездото


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 knigi pritchi promo 01 new 2022 650x650 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО": "НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Древна мъдрост и мистични тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

namaste 650x650 min

За всички онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия и на които са намерили отговори! 

 


ПРОЛЕТНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

proletna promocia 2024 650x650 min

Промоцията продължава до 30 април 2024 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki