Gnezdoto.net
Кой психологически тип хора със сигурност ще ви предадат

Кой психологически тип хора със сигурност ще ви предадат

Това са страхливците. Не всеки предател е страхливец – понякога дори много силни и смели хора предават по някакви свои съображения: заради изгода, отмъщение или завист. Но всеки страхливец е предател. Той непременно ще ви предаде – заради най-малката опасност, най-микроскопичната и хипотетична опасност; ако има вероятност да пострада дори съвсем незначително; ако вашата ситуация може да го докосне и одраска. Колкото и да е мъничко...

Ако забележите, че човекът е страхлив, простете му. Това е слаба, увредена личност. Той може да изглежда уверен, силен и безстрашен, може да говори директно и рязко, гръмко да провъзгласява критичните си съображения, да напада другите. Но това не означава нищо. Страхливостта е дълбоко в него. Няма как да я видиш. Както се казва, страхлив е „в червата“.

Страхливецът се бои за живота си, за репутацията си и за парите си. Като всички нас. Но той се страхува дребнаво. Не може да преодолее страха си, а и не иска. Освен това внимателно го крие зад нападките към другите, като демонстрира увереност. Обаче щом възникне опасност от загуба, дори и най-незначителна, дори хипотетична, страхливецът ще избяга.

Разбира се, ще го обясни по друг начин: „Трябва да сме над нещата“, „не бива да се намесваме в чуждите конфликти“, „всеки си има собствена карма“, „трябва да мисля за семейството си“ – нека го нарича както си иска. Уплашил се е. Изнизал се е с бързи стъпки. Направил се е, че не вижда как измъчват куче, макар че толкова пъти е говорил за любовта си към животните. Или не е забелязал как обиждат приятеля му. Макар да е говорил с апломб за ценността на приятелството. Или си е затворил очите пред нечий тормоз. Защото това са все опасни неща и страхливецът може да пострада. Например може да загуби благоволението на началството или да си развали отношенията с колегите. Може абонатите да се отпишат от видеоканала му и да спре да печели от реклама. Може да не му дадат премия. Може да получи един по мутрата, извинете. А това е болезнено и опасно.

Простете на този човек. Зачеркнете го от списъка на приятелите или другарите си. Страхливецът не може да бъде нито приятел, нито другар. Той е болен от предателство. То си е вътре в него. Страхливостта е просто симптом. Болестта е предателството. Който е проявил страх в нещо дребно, после ще ви предаде на едро. И ще ви отмъсти заради собствената си страхливост. Страхливците са отмъстителни. А отмъщението на страхливеца е предателството.

От книгата „Калейдоскоп на живота“, автор: Анна Кирянова

Прелиствайки страниците на „Калейдоскоп на живота“, ще размишлявате над жизнени ситуации заедно с един проницателен психолог и мъдър философ, който неведнъж се е изправял пред сложни житейски дилеми. И ще получите от него простички и мъдри съвети.

Книгата съдържа 156 малки истории, леки, приятни и разбираеми, които ще стоплят душата ви, ще ви подскажат решение, ще ви накарат да преосмислите важни аспекти от своя живот.


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota 650x650 min

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО": "НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Древна мъдрост и мистични тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

namaste 650x650 min

За всички онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия и на които са намерили отговори! 

 


ЗИМНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

zimna promociq 03 2024 min

Промоцията продължава до 18 март 2024 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki