Gnezdoto.net
На тебе, дъще снимка: jenniferotchy.com

На тебе, дъще

  • автор: Гергана Лабова
  • категория: Мъдрост

Едно майчино писмо. И нашият поклон пред най-великата проява на себеотрицание. Поклон пред най-божественото чувство в душата на една жена. Поклон пред безграничната любов на майката... 

Не ме кори, не се сърди, че старостта ме сграбчва, дъще моя. Не се дразни, че побелявам и все по-честичко забравям. Спомни си, дъще моя, ръчички как протягаше към мен, когато бе детенце. Как търсеше ме жадно ти, как искаше да ти помагам, а устните ти трепетно шептяха и като огънче горяха с това прекрасно "Мамо!".

На тебе, дъще, дадох очите си. Виждаш ли сълзите, утаени в тях? Исках да плача аз, за да не плачеш ти.
На тебе, дъще, дадох лицето си. Виждаш ли умората по него? Исках да не спя аз, за да спиш спокойно ти.
На тебе, дъще, дадох сърцето си. Виждаш ли белезите на майчината болка и любов? Исках да страдам аз, за да не страдаш ти.

На тебе, дъще, дадох силата си. Исках никога да не се предаваш. Знам, че си срещала и ще срещаш трудности по пътя си, но не забравяй, че аз съм с теб, до теб. И вярвам в теб.
На тебе, дъще, дадох смелостта си. Исках никога да не се страхуваш. Знам, че си срещала и ще срещаш опасности по пътя си, но не забравяй, че аз съм с теб, до теб. И вярвам в теб.
На тебе, дъще, дадох вярата си. Исках никога да не се съмняваш - в себе си, в щастието, в мечтите си. Знам, че си срещала и ще срещаш разочарования по пътя си, но не забравяй, че аз съм с теб, до теб. И вярвам в теб.

На тебе, дъще, дадох любовта си. За да е горещо сърцето ти.
На тебе, дъще, дадох прошката си. За да е в мир умът ти.
На тебе, дъще, дадох живота си. За да диша душата ти.

На тебе, дъще, дадох себе си.

Мама

Посвещава се на майка ми, Анна Лабова. Благодаря ти, мамо, че те има в живота ми!

Вижте още статии на Гергана Лабова и допълнителна информация за нея...

Вижте още: Благодаря ти, мамо, и прости!


ОТ АВТОРА НА "ФАНТОМНА БОЛКА" - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "КУПУВАЧКАТА НА СПОМЕНИ" /ОЛЕГ РОЙ/ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Представете си, че ви предлагат много, много пари! И точно в момент, когато те са ви жизнено необходими! Само че има едно условие – трябва да продадете свой скъп спомен. Да, предложението е примамливо и много лесно изпълнимо. Какво толкова? Просто една сантиментална история от миналото… Но какво ще се случи след това? Ще се промени ли животът ви, когато от него бъдат изтръгнати топлите образи от миналото? Не продавате ли душата си? Една история, в която се сблъскват приятелство и завист, любов и безразличие, предателство и вярност, алчност и безнадеждност...

anim kupuvachkata na spomeni

Един философски роман за истински важното в живота ни, за това, което ни прави хора!

 


ДВЕ КНИГИ! 300 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Безценна колекция от 300 притчи - отговори на всички въпроси, които човек задава през живота си.

2 knigi pritchi 2019 650x650 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

Промоцията е валидна само при поръчка онлайн!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki