Gnezdoto.net
Стъпки в пясъка expertontime.com

Стъпки в пясъка

Това е една много популярна история, която се разказва по света като притча и е невероятно послание срещу падналия дух и отчаянието.

Смята се, че оригиналният първоизточник на историята е във вид на поема, а неин автор е Мери Стивънсън, чийто живот не е бил никак лек. Тя е написала поемата, когато е била едва 15-годишна.

Вижте я.

Веднъж един човек сънувал странен сън. Ходел по пясъка на морския бряг, а до него вървял Господ. През цялото време пред него преминавали различни случки от живота му и след всяка от тях той забелязвал на пясъка два чифта следи – едните от неговите стъпки, а другите – от тези на Господ.

Докато наблюдавал отстрани целия си житейски път, човекът забелязал, че при някои от най-тежките и нещастни моменти от живота му, стъпките в пясъка били само едни. „Знаех си... , помислил си той, наистина тогава си мислех, че Господ ме е изоставил. И сега виждам, че е било точно така."

Натъжил се човекът и решил да попита Господ защо го е изоставял в най-трудните му мигове:

- Господи, нали ми каза, че никога няма да ме изоставиш? Сега видях, че твоите стъпки липсват до мен точно в най-тежките периоди от живота ми... Защо ме забрави, когато най-много имах нужда от теб?

- Грешиш мило дете. Аз те обичам и никога няма да те изоставя. Когато в живота ти идваха най-големите изпитания и страдания, следите по пътя бяха само едни – това бяха моите стъпки, защото тогава те носех на ръце...

Притчата е част от сборника "ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА. 150 ПРИТЧИ ЗА ИЗКУСТВОТО НА ЖИВОТА", издателство Гнездото

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki