Gnezdoto.net
Бяла циклама снимка: Christopher Coram / freehdw.com

Бяла циклама

  • автор: Вили Терзиева
  • категория: Мъдрост

Можем ли да съживим любовта? Можем ли да спасим връзката си? Каква е тайната на вечната любов? Вижте един майчин съвет...

Мило мое момиче,

Сигурно писмото ми ще те изненада. Но от една седмица не спирам да мисля за това как трепереше гласът ти при последния ни разговор. Аз съм ти майка и те познавам по-добре, отколкото си мислиш. Колкото и да се опитваше, не можа да прикриеш притеснението си, че нещо в отношенията със съпруга ти не е наред. Ти не пожела да споделиш и аз няма да настоявам. Просто искам да помниш, че с баща ти те обичаме много, винаги ще бъдем до теб и сме готови да те изслушаме по всяко време.

Сега ще си позволя да споделя с теб една история, която се надявам да ти помогне да погледнеш на нещата по друг начин...

Преди тридесет и пет години, малко преди да се оженим, баща ти ми подари циклама с красиви бели цветове. Цветето беше нежно, но и много капризно. По онова време единствените ми познания за цветята се изчерпваха с това да ги поливам от време на време, когато се сетя. В резултат, повечето от флоралните ми питомци си отиваха без време. Цикламата не бе изключение. Само след две-три седмици листата и цветчетата й опадаха, стъбълцата клюмнаха и тя изглеждаше като попарена.
Стана ми много мъчно. Осъзнах, че не бях положила достатъчно грижи, може би поради леност или липса на опит, а може би по равно от двете. Все пак реших да не се отказвам, макар цветето да изглеждаше в безнадеждно състояние. Исках да го възродя, защото бе подарък от баща ти и за мен означаваше много повече от стрък в саксия. Започнах да чета, да търся съвети от хора, които имаха опит в отглеждането на цветя. Не спирах да вярвам, че един ден отново ще видя цветовете му да се разтварят пред мен... И знаеш ли какво стана? Оказа се, че цикламата не е мъртва, а просто заспала. Постепенно започна да се събужда. Първите нови цветчета цъфнаха в деня на сватбата.

През дългия съвместен живот с баща ти научих едно... Бракът е като цикламата – прекрасен, но същевременно капризен. Изисква много внимание, грижи и любов, но когато даваш най-доброто от себе си, той разцъфва и те радва дълго с красивите си цветове.

Прегръщам те с цялата си любов,
Мама

Вижте всичко написано от Вили Терзиева и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: Бащина поука


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ "СЕПТЕМВРИ" - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promocia septemvri2022 kvadraten 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 2 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki