Gnezdoto.net
Ти си глупак! снимка: themachine.gr

Ти си глупак!

  • автор: Вили Терзиева
  • категория: Мъдрост

Какво е да си глупак? Да искаш или да даваш? Да си открит и разголен или прикрит и защитен? Да признаваш грешките си или да ги отричаш? Да се бориш или да се предадеш? Да слушаш егото си и да следваш сърцето си? Да прощаваш или да се гневиш? Да обичаш или да мразиш?

- Ти си глупак!

- Моля?

- Добре ме чу. След всичко, което ми разказа, това е единственото логично обяснение.

- А ти какво очакваш да направя? Да й се моля?! Тя е тази, която си събра нещата и си тръгна.

- Както вече казах, ти си глупак. И ще ти обясня защо. Преди десет години извади невероятен късмет, срещайки тази жена, която те обичаше, без да бъде обсебваща, която те подкрепяше, без да се опитва да контролира всяка твоя стъпка. Тя знаеше колко е важна за теб личната свобода и ти даде целия простор, от който се нуждаеше. Ти обаче прие това за даденост. Нима не разбираш?! Тя не искаше да е целия ти живот, а просто да бъде важна част от него. Вместо това, ти се отнасяше с нея, сякаш е красиво допълнение към интериора на дома ти.

- Това не е вярно!

- Нима? Кога за последен път й каза че я обичаш? Кога я прегърна истински (прегръдките в стил "Добре дошли, приятели" не се броят)? Кога танцува с нея? Кога се смя на шегите й? Кога й позволи да бъде слаба пред теб и да плаче на рамото ти? Кога за последен път заспа, държайки я в обятията си? Кога сподели с нея проблемите си и й поиска съвет?

- Амиии...

- Не помниш, нали? Защо тогава се учудваш, че тя си тръгна?
По-лошото обаче е, че вместо да осъзнаеш грешките си и да поговориш с нея, ти стоиш тук и ми се жалваш! Ако не я обичаш, добре. Но бъди мъж и й го кажи в очите. Ще бъде болезнено, но рано или късно и двамата ще може да продължите спокойно напред. В противен случай неизказаните думи винаги ще стоят между вас и ще ви дърпат назад. А ако още я обичаш, но отказваш да я потърсиш единствено заради глупавото си его, тогава ще си взема думите назад и ще ти кажа: Ти не си глупак... ти си идиот!

Вижте всичко написано от Вили Терзиева и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: Бащина поука


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ "СЕПТЕМВРИ" - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promocia septemvri2022 kvadraten 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 2 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki