Gnezdoto.net
Истински страхове снимка: inspiringwallpapers.net

Истински страхове

  • автор: Вили Терзиева
  • категория: Мъдрост

Страхуваме се, когато се влюбим. Страхуваме се да не бъдем наранени, уязвени, изоставени. Любовта ни се превръща в страх. Затваряме сърцата си, издигаме защитни стени около себе си. Но живеем ли изобщо? 

- Бабо, ти си била по-млада от мен, когато си се омъжила за дядо, нали?
- Да.
- А не се ли боеше да създадеш семейство толкова рано?

- Разбира се! Боях се, че не мога да готвя яхния със свинско – любимото ядене на дядо ти, боях се, че понеже съм малко схваната и при всяко миене чупя по някоя чаша или чиния, скоро ще останем без посуда. Много исках да създам красива градина в новия ни дом, но до онзи момент бях уморила всички цветя, които дядо ти ми бе подарил, боях се...

- Бабо, стига глупости! Аз имам предвид истински страхове!
- Какви например?

- Ами, не знам. Например, че ще след няколко години може да си омръзнете, че ще се появи по-красива жена, по която той ще си изгуби ума и ще те изостави, че ти може да срещнеш друг мъж, в когото да се влюбиш, че непрекъснато ще се карате за това кой да изхвърли боклука... такива, истински неща.

- Знаеш ли, миличка, тези неща може да са истински за теб, но не и за мен. Не мисли, че всичко в съвместния ни живот е било цветя и рози. Не, но винаги съм знаела, че моето място е до дядо ти, защото от момента, в който той ме прегърна за първи път, почувствах, че съм си у дома.

Знаех, че не съм изключителна красавица – това ми показваше огледалото, но всеки път, когато се поглеждах през очите на дядо ти, виждах една наистина прекрасна жена.

И единственият "истински" страх, който изпитах, когато тръгнах по пътеката към олтара, бе "Дали животът ми ще е достатъчен, за да му покажа, колко го обичам?

Вижте всичко написано от Вили Терзиева и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: Бяла циклама


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki