Gnezdoto.net
Смешна история снимка: hqwallbase.com

Смешна история

  • автор: Вили Терзиева
  • категория: Мъдрост

История, която ще ви накара да се замислите и... да изключите мобилния си телефон, когато се приберете!

Часът минаваше девет, когато Н.Л. надникна във всекидневната. Зет му стоеше пред компютъра и очевидно доста съсредоточено издирваше някаква нова въдица из чуждестранните сайтове за пазаруване. Дъщеря му Нина пък се бе свила на дивана с лаптопа в ръка и водеше по скайп поредния важен разговор. Н.Л. въздъхна и полека затвори вратата. Всъщност той бе убеден, че дори да я бе затворил с гръм и трясък, никой от присъстващите нямаше да забележи. 

След минута почука на вратата на внука си. Без да изпуска телефона от ръцете си, Виктор отвори вратата, но беше повече от ясно, че не му е до приказки с дядо.

- Сега съм тъкмо по средата на играта и съм на път да подобря личния си рекорд. – изсумтя той. Айде после да ми разкажеш тази смешна история. И без да отделя очи от дисплея, затвори вратата.

Н.Л. бавно се запъти към кухнята и седна на ъгловото диванче. Вече трети ден откакто гостуваше на дъщеря си, а не си бяха казали и пет приказки. А имаше такава история за разказване. Онзи ден тъкмо се беше качил на автобуса и...

Всяка вечер едно и също. Тримата сядаха пред своите екрани и като зомбирани се взираха в тях, докато не станеше време за лягане. Дори по време на вечеря всички мълчаха, вперили поглед към телевизора и "oнзи готин крими сериал". Котаракът се промъкна към Н. Л. и за момент го измъкна от тъжните му мисли.

Когато, по-късно същата вечер, Нина влезе в кухнята, завари баща си, прегърнал котето, оживено да му говори.

- Започнал е да се вдетенява. – сподели тя на мъжа си. – Говори с котката, представи си!

Не, Н. Л. не показваше признаци на деменция. Той просто искаше да сподели с някой своята смешна история...

Вижте всичко написано от Вили Терзиева и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: Бяла циклама


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki