Gnezdoto.net
За да сме в хармония със себе си снимка: tuindesign.blogspot.com

За да сме в хармония със себе си

Днес реших да споделя с вас как можем да открием и да поддържаме хармонията вътре в нас. След като я отрием, оттам нататък е много по-лесно да открием и всичко останало - успех, любов, щастие, изобилие...

Никога не заставяйте срещу себе си. Това е първото, което е необходимо, за да живеете в хармония със себе си. Винаги, когато сме на своя страна, Вселената също застава на наша страна. Не пренебрегвайте собствените си принципи и възгледи заради другите. Няма да бъдете истински полезни, ако, помагайки на другите, вредите на себе си. Много ми се иска хората да разберат, че крайният алтруизъм е също толкова вреден, колкото и крайният егоизъм.

Глезете се. Осигурявайте радост и щастие на душата си. Не чакайте някой друг да реши, че го заслужавате, и да го направи за вас. Първо вие трябва да решите, че го заслужавате.

Спазвайте обещанията, които сте дали на себе си. Когато си обещаем нещо и не го изпълним, някаква част от нас остава разочарована и нещастна. Усещаме всичко това с едно чувство на неудовлетвореност, подтиснатост и тъга. А това определено пречи на вътрешната хармония.

Прощавайте си. Така, както имате силата да дарите другите с прошка, намирайте сила и време да дарите и себе си с прошка. Никой не иска от вас да бъдете безгрешни, не го изисквайте и вие. Приемете, че винаги постъпвате по най-добрия възможен начин и правите всичко, което е по силите ви.

За да живеете в хармония със себе си, оставяйте творческата искрица във вас да се прояви. Когато почувствате в себе си силен порив да направите нещо, не го отлагайте или пренебрегвайте. Направете го сега. Сигурно ви е направило впечатление, че поривът е най-силен в началото, когато се появи, и с времето неговата интензивност намалява. Използвайте го, докато е още силен. Ще се убедите колко по-лесно ви се получават нещата така и колко по-удовлетворени ще се чувствате след това.

Позволявайте си от време на време да бъдете спонтанни. Не е нужно да контролирате всичко, което се случва в живота ви. Често се оказва, че едни от най-хубавите неща, които са ни се случили, са тези, предизвикани от спонтанност.

Не позволявайте на негативно настроените хора да ви влияят. Ако знаете, че някой е скептично настроен към вашия проект, не споделяйте с него. Ако негативизмът на някой ви се отразява зле, се постарайте да се дистанцирате от него. Освободете си пространство и време за позитивни хора и занимания.

Не приемайте нищо лично. Когато някой ви казва, че нещо не може да бъде направено, това е защото той смята така, не защото вие не можете да го направите.

Ако получите отказ, пак не го приемайте лично. Отказът означава две неща – че не се вписвате в представите на този, който ви е отказал, и че за вас има по-добра възможност.

И не на последно място, за да може да постигнете хармония със себе си, трябва да се приемете и да се обичате такива, каквито сте. Дори когато желаете да се промените, дори когато имате потребност да се развивате, първо трябва да се приемете такъв, какъвто сте сега. Пожелавам ви смелост да го направите.

Вярвам, че тези насоки ще са ви от полза да намерите хармонията в себе си и да я задържите.

Радост Николова е психолог-консултант, основател на "Училище за търсачи". Вижте още нейни статии и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: Какво трябва да знаем за позитивното мислене?


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promociq june 2023 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 12 юни 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПАРТНЬОРСКИ ПОСТОВЕ"