Gnezdoto.net
7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за по-щастлив Вторник снимка: Viktor Hanacek

7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за по-щастлив Вторник

По-щастлив Вторник - Изборите е нужно да бъдат подкрепяни с действия. След първата крачка е необходимо да бъде направена още една, и още една, и още една... "Продължавам да вървя по пътя към своето щастие".

Вторник. Алармата иззвънява с 20 минути по-рано, но какво от това. Очаква ви нова порция вдъхновяваща мисъл, специално подбрана от предния ден.

1. "Вълшебно подреден Вторник", "Днес всичко ми се подрежда по вода и съм удовлетворен от това" са моите предложения за вас. А на вас какво ви хрумва?

2. Имате наченки на усмивка, преди да стигнете до огледалото? Това е добър знак. Затворете очи и си представете вашия по-щастлив Вторник. Отражението ви регистрира още по-голяма усмивка. Натиснете "Save" и й се порадвайте още малко. Колко услужливо ви се усмихва отражението. Толкова е позитивно и лъчезарно. Направо е в състояние да ви направи денят.

3. Време е за позитивен старт на деня. С какво любимо начинание ще започнете вашия по-щастлив Вторник? Може би с красив спомен, грижливо изтупан от праха, който е събрал в килера.

4. Следващата точка отново е свързана със задачите. Обикновено във вторник са се натрупали задачи. Хората са напрегнати, намусени и забързани. Не позволявайте техните нагласи и емоции да се прехвърлят върху вас. Не приемайте тяхното отношение лично. Те се държат и чувстват така, защото са си избрали напрегнат Вторник. Не им позволявайте да избират вместо вас. Разграничете се от техния избор и си спомнете за вашия. Можете дори да си го запишете "Аз и само аз избирам да преживея един по-щастлив Вторник".

5. Ако все пак се подадете на изкушението и негативизмът на другите е на път да ви зарази, моето предложение е следното. Спрете работа при първа възможност и отидете до санитарното помещение. Пуснете водата. Предайте на нея всяка ваша негативна мисъл, чувство и дискомфорт, които ви измъчват. Когато усетите, че окончателно сте се освободили от тях, измийте лицето и ръцете си, припомнете си усмивката от тази сутрин и се върнете към работните си задължения.

6. След приключване на работния ден хапнете нещо сладко. За предпочитане шоколад с високо съдържание на какао или натурален мед. Това би повишило нивото на серотонин в кръвта ви, а както знаете, без серотонин няма щастие.

7. Какво му липсва дотук на вашия по-щастлив Вторник? Може би малко забавление?! Може би сега е най-подходящият момент за среща с приятели или разходка по магазините?

8. След труден и изморителен ден отделете повече време за възстановяване чрез приятни занимания или релакс, преди да преминете към останалите задачки в дневния ви график.

9. Бихте ли могли да прехвърлите част от задълженията си на някой друг или да ги отложите във времето?

10. Преди сън си представете един красив природен пейзаж. Идиличен, успокояващ и таен. Само ваш - вашето специално място. Тук, на това вълшебно място, благодарете за по-щастливия си Вторник.

Радост Николова е психолог-консултант, основател на "Училище за търсачи". Вижте още нейни статии и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: 7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за по-щастлив Понеделник


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен руски психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promociq june 2023 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 12 юни 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПАРТНЬОРСКИ ПОСТОВЕ"