Gnezdoto.net
7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за по-щастлива Сряда снимка: hdwallpapers.in

7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за по-щастлива Сряда

Както е казал Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече", "Колкото повече се фокусирам върху щастието, толкова повече щастието се фокусира върху мен".
Трети ден от работната седмица. Събудете се за една все по-щастлива Сряда.

1. Казват, че това бил най-интензивният ден от седмицата, затова си изберете най-силното и вдъхновяващо утвърждение, което сте способни да си измислите или откриете. Нещо в духа на "великите дела, които ви очакват". Прочетете го няколко пъти. Повторете го още толкова, докато сте готови да кимате с глава и да си кажете "Да, така е!"

2. С увереност се запътвате към банята и се сещате, че освен увереност ви е необходима и усмивка. Усмивката, която да показва вашата емоционална нагласа за една все по-щастлива Сряда. Упражнението ви е вече добре познато (за справка виж Понеделник). Запаметявате крайния резултат и смело към поредния щастлив ден.

3. Досущ като предните щастливи дни и този е необходимо да започне със занимания с позитивен заряд. Сигурна съм, че можете да измислите нещо по-добро от фейсбук и сутрешния блок по телевизиите. Бъдете креативни. Все пак, успехът на все по-щастливата ви Сряда зависи от това. Моите предложения към вас са – да закусите в парка или в любимото си кафене; да си нарисувате щастливото днес или добавете към тоалета си аксесоар в ярък цвят.

4. Спрете се, точно преди да влезете на работното си място. Поемете дълбоко въздух и си кажете "Една още по-щастлива Сряда". Припомнете си усмивката от отгледалото и преминeте с увереност през вратата.

5. По-щастливите ни дни са онези, в които преодоляваме себе си. Все по-щастливата ви Сряда е прекрасен момент да се справите с отлагането и недовършените неща. Включете ги в графика си.

6. Всяко недовършено нещо крие в себе си енергия за неговото осъществяване, която се освобождава, когато го завършим. Много започнати и недовършени неща - много блокирана енергия. Колкото повече неща завършвате, толкова повече от вашите сили ще се възвръщат. Бонусът е удовлетворението. "Приключих с това. Отметнах го. Доволен съм." Удовлетворението е важен компонент от пътя към щастието. Така че, повече приключени неща, повече енергия, повече удовлетворение и повече щастие във все по-щастливата ви Сряда.

7. Всяко отлагане ни прави по-нерешителни. Увеличава тревогата и безпокойството ни. Понижава самооценката ни и повишава себекритичността. Колкото по-малко е разстоянието от времето на вземане на решението до действието, толкова по-малка е вероятността да се появят гореописаните вредители. На какво вредят ли? Ами на вас самите и в частност на вашата все по-щастлива Сряда. За да може да ви се случи, кажете твърдо НЕ на отлагането. Изберете действието пред мисловните предъвквания и фокусирането върху решения вместо върху създаването на проблеми.

8. И така, днес сте по-решителни, по-работещи и по-справящи се от вчера. Как ще се наградите? Подаръците, които правим на себе си за успехите, които сме постигнали, са един от най-важните елементи за нашата адекватна самооценка, а оттам - и за преживяването ни за лично щастие.

9. Вечерта на все по-щастливата ви Сряда е подходящо време за леки приятни занимания и релакс – гореща вана с минерални соли; любима книга в любимото кресло; класическа или медитативна музика; игра с домашния любимец и др. Какво наистина ви релаксира?

10. Време е за благодарност. Благодарете първо на себе си, че сте се справили и сте дали всичко от себе си за този ден. След това на Вселената, че ви е партнирала в този процес и ви е наградила с една наистина по-щастлива Сряда.

Радост Николова е психолог-консултант, основател на "Училище за търсачи". Вижте още нейни статии и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: 7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за по-щастлив Вторник

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПАРТНЬОРСКИ ПОСТОВЕ"