Gnezdoto.net
7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за прогресивно щастлив Четвъртък снимка: hdwallpapers.in

7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за прогресивно щастлив Четвъртък

Малките стъпки имат голямо значение. За стабилния напредък не е необходима една гигантска стъпка, а множество малки. "Оценявам своя напредък към щастието".

Алармата звъни в четвъртък сутринта. Протягате ръка, за да я спрете, а след това към листчето с позитивна мисъл.

1. Първото, което ангажира вашето внимание днес, може би е нещо от сорта на "Откривам все повече и повече неща, които ме правят щастлив", "С всеки следващ ден ставам все по-уверен в себе си", "От ден на ден нещата ми се подреждат все по-добре", "Събуждам се във все по-добро настроение. Днес се чувствам прекрасно".

2. Да сте щастливи, означава да сте във връзка със себе си, да чувате гласa на собственото си сърце и да сте наясно с истинските си желания. Какво ви подсказва вашето сърце, когато застанете сутрин пред огледалото, допрете ръка в гърдите си и затворите очи? Как реагира то, когато си представяте щастливото днес? Усмихва ли се? Бихте ли могли да принесете тази усмивка на лицето си? Отворете очи. Запомнете добре как се усмихва сърцето ви и продължете към любимото занимание.

3. Попитайте сърцето си какво би му донесло радост днес? Послушайте го и му угодете. Това със сигурност ще ви накара да се почувствате прогресивно щастливи.

4. Четвъртък. Вашият прогресивно щастлив Четвъртък. Прекрасен ден за вършене на добри дела. Кога за последно добрувахте, без да очаквате нещо в замяна?

5. "Светът ще загине не от недостиг на велики дела, а на малки добрини". Опитайте да изпълните деня си с малки добрини, още преди да отидете на работа – усмихнете се на портиера; занесете топла закуска на нощният пазач; спрете се за послушате уличния музикант, вместо само пренебрежително да му подхвърляте монета; поговорете с непознат в градският транспорт... Какво е чувството?

6. Щастието се състои в това да давате радост на другите. По какъв начин бихте могли да дарите радост на своите колеги, клиенти, партньори..., дори на шефа си, който днес отново е свъсил вежди? Не мислете за това, което ще получите вие, а за това, което ще получи другият. Може би това ще е единственото хубаво нещо в неговия ден. Може би вие ще индуцирате лавина от позитивни случвания в неговия ден. Може би сте станали участник в поне още един прогресивно щастлив Четвъртък, освен в своя собствен.

7. Вършете добрините си с невидими пръсти и видима усмивка. Не се подписвайте с големи букви и не очаквайте да ви впишат в новините. Не очаквайте да ви благодарят или да ви наградят. След всяка добрина просто се усмихвайте и преминавайте на следващата.

8. След работа разходете своята усмивка и дарете с нея минувачите по улицата. Ако не ви отвърнат със същото, не им се сърдете. Милост към тях. Може би това е първата усмивка, дошла в техния ден. Може би това е първата усмивка, която срещат от много дни насам. Може би толкова отдавна не са получавали усмивка като подарък, че са забравили какво да я правят. Ако вие знаете, бъдете благодарни за това.

9. Бъдете благодарни за всички възможности, които сте имали да сторите добро днес, и за начина, по който се чувствате от това. Това е истинската ви награда. Не това, което ще ви върнат другите, а това, което ще се появи в душата ви, когато правите добро. А нима това не е щастие?

10. "Лека нощ, прогресивно щастлив Четвъртък!"

Радост Николова е психолог-консултант, основател на "Училище за търсачи". Вижте още нейни статии и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: 7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за по-щастлива Сряда

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПАРТНЬОРСКИ ПОСТОВЕ"