Gnezdoto.net
7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за истински щастлив Петък снимка: hdwallpapers.in

7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за истински щастлив Петък

Напредъкът по пътя на щастието е свързан със способността за споделяне на преживявания и емоционална свързаност с другия. "Моето щастие е достъпно за всеки, които пожелае да се докосне до него".

С каква прекрасна мисъл искате да се събудите в Петък?

1. Може би нещо искрено и истинско. Нещо като "Преливащ от усмивки Петък", "Истински щастлив ден се случва на мен", "Ден, споделен с много любов". Помислете добре. Ако днес, точно днес е вашият истински щастлив Петък, то с каква мисъл е нужно да започне този ден?

2. А какво е чувството? Как изглежда усмивката ви днес? Харесвате ли изражението на своето истински щастливо Аз, което ви гледа от огледалото? Иска ли ви се да се срещате по-често с него? Сега е моментът да се договорите. С ръка на сърцето попитайте усмихнатото си отражение в огледалото какво е нужно да направите, за да идва по-често и да остава за по-дълго. Едва ли ще ви отговори, размърдвайки се срещу вас и сочейки ви с пръст. По-скоро ще ви изпрати имейл в сърцето като усещане, като копнеж, като порив за действие.

3. Време е за поредната ви порция позитивно действие за вдъхновяващ старт на деня. Защо не го споделите с любимия си човек? Бихте могли да му поднесете закуска в леглото или да споделите сутрешното кафе под съпровода на чуруликащите птички, да се разходите заедно преди работа, да му оставите мило послание на огледалото в банята или малко подаръче до ключовете на колата.

4. Истински щастливият петък е прекрасна възможност да нахраните романтика във вас и да създадете романтични преживявания за себе си и за любимия човек. Планирайте романтична вечер само за вас двамата, но уведомете половинката си за това ваше намерение. Синхронизирайте плановете си с неговите потребности и желания в настоящия момент.

5. Това преживяване си е само между вас и него. Няма нужда да уведомявате за това половината си род и целия си офис. Нито пък да им давате отчет след това как е минало.

6. Не забравяйте, че Петък все пак е работен ден и ви очакват доста работни ангажименти. Всичко се извършва и случва много по-лесно, когато човек е позитивен. Планирането на романтична вечер не е необходимо да пречи на работния ви процес. Напротив, може да е ваш помощник. Изпълнени с позитивно очакване, вие се справяте удивително добре с всяка задача.

7. Днес е особено важно да запазите доброто си настроение и усмивка. Истински щастливият ви Петък не би бил такъв, ако позволите на неудачите и негативните хора да управляват деня ви. След приключване на работния ден натиснете бутона "Save", съхранете и затворете всички активни работни файлове и отворете тези за личните преживявания.

8. В забързаното си ежедневие всички ние играем много и различни роли. Белята идва оттам, че невинаги осъзнаваме кога е дошъл моментът да превключим от една към друга роля. Голяма част от трудностите между мъжа и жената се дължат на това. Те толкова се вкопчват в ролите си на собственици на дома (грижи за неговото поддържане и функциониране), на родители (грижи за децата), на амбициозни професионалисти (които си носят работа за вкъщи или обсъждат служебните проблеми по време на вечеря), че са забравили за ролята си на любими.

9. Прекарайте вечерта си в ролята на любимата жена. Насладете се с всяка частица на своето същество на тази прекрасна романтична вечер. Не я разваляйте с разговори за офиса, бизнес проекти, учителката на децата, ремонта на асансьора и натоварения график в града днес. Говорете си за истински важните и съкровени неща. Онези, които биха изградили този истински щастлив и споделен Петък.

10. Преди да заспите, депозирайте романтичното си преживяване в банката за спомени и благодарете за този ден.

Радост Николова е психолог-консултант, основател на "Училище за търсачи". Вижте още нейни статии и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: 7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за прогресивно щастлив Четвъртък

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПАРТНЬОРСКИ ПОСТОВЕ"