Gnezdoto.net
7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за невероятно щастлива Неделя снимка: Carli Jean Miller

7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за невероятно щастлива Неделя

Истинското щастие се преживява в състояние на широко съзнание. Отвъд ограниченията на делника и на зоната ни на комфорт, отвъд личните бариери и предразсъдъци. Когато си позволим просто да бъдем себе си – "Позволявам си всички случки да ми се случат".

Това им обичам на Неделите, че ни изкарват извън рамките на делника. Те са един прекрасен шанс да бъдем нещо повече от човекa, впрегнат в забързаната крачка на ежедневието.

1. Как бихте желали да се събудите в своята невероятна Неделя? Намислете го от предния ден и си го запишете.

2. Как изглежда за вас онова невероятно и неописуемо щастие? Как го усещате със сърцето си? А как изглежда усмивката ви, когато мислите за него?

3. Извън делника и извън зоната ви на комфорт, как изглежда във вашата глава стартът на един невероятно щастлив ден?

4. Ако можете да си позволите за един ден, само за един ден, да заключите всички норми и правила, всяко "трябва" и всяка потребност от контрол в килера, какво бихте правили през този ден?

5. Ако днес спрете да се ограничавате, на какви случки бихте позволили да ви се случат? Неделята е ден за невероятности. Носи особена магия и ги превръща в съвсем вероятни.

6. Невероятностите не се случват само по филмите или в романите. За тях не е нужен фотошоп или дрога. Нужно е смело сърце и пространство в живота ви. А във вашия живот има ли място за невероятности?

7. Невероятностите биха могли да озарят деня ви, едва когато напуснете зоната си на комфорт. Докато сте се настанили удобно в нея, няма как да ви се случат. Приключението в приказките винаги започва с напускането на кралството или бащиния дом. Никога, докато главният герой е още в него. Жадува ли вашата душа за приключения? Позволете й да се нахрани с тях в Неделя.

8. Подарете си в днешния ден усещането за надхвърлен хоризонт, за великолепие от безбрежност, за необятност, широта и дишане с пълния капацитет на белите ви дробове. За взор към себе си, към истинската същност на нещата и към бъдещето. За това, че няма нужда всичко да бъде наред. Просто защото вече е. За възможността в душата ви да се настанят трайно вътрешният баланс и хармония. За състоянията на блаженство и невероятно щастие.

9. Истинското почти невероятно щастие се преживява само в състояние на широко съзнание. Обратното също е вярно – най-удивителното и невероятно нещо в щастието е, че отваря неподозирани простори в съзнанието ни.

10. Преди да заспите, благодарете за своята невероятно щастлива Неделя, за своята изминала седмица, трептяща на честотата на щастието, и на душата си, че си спомни отново за това чувство.

Радост Николова е психолог-консултант, основател на "Училище за търсачи". Вижте още нейни статии и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: 7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за удивително щастлива Събота

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПАРТНЬОРСКИ ПОСТОВЕ"