Gnezdoto.net
7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за невероятно щастлива Неделя снимка: Carli Jean Miller

7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за невероятно щастлива Неделя

Истинското щастие се преживява в състояние на широко съзнание. Отвъд ограниченията на делника и на зоната ни на комфорт, отвъд личните бариери и предразсъдъци. Когато си позволим просто да бъдем себе си – "Позволявам си всички случки да ми се случат".

Това им обичам на Неделите, че ни изкарват извън рамките на делника. Те са един прекрасен шанс да бъдем нещо повече от човекa, впрегнат в забързаната крачка на ежедневието.

1. Как бихте желали да се събудите в своята невероятна Неделя? Намислете го от предния ден и си го запишете.

2. Как изглежда за вас онова невероятно и неописуемо щастие? Как го усещате със сърцето си? А как изглежда усмивката ви, когато мислите за него?

3. Извън делника и извън зоната ви на комфорт, как изглежда във вашата глава стартът на един невероятно щастлив ден?

4. Ако можете да си позволите за един ден, само за един ден, да заключите всички норми и правила, всяко "трябва" и всяка потребност от контрол в килера, какво бихте правили през този ден?

5. Ако днес спрете да се ограничавате, на какви случки бихте позволили да ви се случат? Неделята е ден за невероятности. Носи особена магия и ги превръща в съвсем вероятни.

6. Невероятностите не се случват само по филмите или в романите. За тях не е нужен фотошоп или дрога. Нужно е смело сърце и пространство в живота ви. А във вашия живот има ли място за невероятности?

7. Невероятностите биха могли да озарят деня ви, едва когато напуснете зоната си на комфорт. Докато сте се настанили удобно в нея, няма как да ви се случат. Приключението в приказките винаги започва с напускането на кралството или бащиния дом. Никога, докато главният герой е още в него. Жадува ли вашата душа за приключения? Позволете й да се нахрани с тях в Неделя.

8. Подарете си в днешния ден усещането за надхвърлен хоризонт, за великолепие от безбрежност, за необятност, широта и дишане с пълния капацитет на белите ви дробове. За взор към себе си, към истинската същност на нещата и към бъдещето. За това, че няма нужда всичко да бъде наред. Просто защото вече е. За възможността в душата ви да се настанят трайно вътрешният баланс и хармония. За състоянията на блаженство и невероятно щастие.

9. Истинското почти невероятно щастие се преживява само в състояние на широко съзнание. Обратното също е вярно – най-удивителното и невероятно нещо в щастието е, че отваря неподозирани простори в съзнанието ни.

10. Преди да заспите, благодарете за своята невероятно щастлива Неделя, за своята изминала седмица, трептяща на честотата на щастието, и на душата си, че си спомни отново за това чувство.

Радост Николова е психолог-консултант, основател на "Училище за търсачи". Вижте още нейни статии и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: 7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за удивително щастлива Събота


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен руски психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promociq june 2023 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 12 юни 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПАРТНЬОРСКИ ПОСТОВЕ"