Gnezdoto.net
7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за удивително щастлива Събота снимка: Carli Jean Miller

7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за удивително щастлива Събота

Във всеки един от нас живеят две малки бъбриви човечета "Искам" и "Трябва". Удивителното щастие идва, когато те станат приятели. "Позволявам на сърцето ми да изкаже истинските си желания и си отделям пространство за тях".

Днес е Събота и няма аларма. Опитайте да се събудите естествено и бавно и плавно да се наместите в реалността като в удобна дреха.

1. Измислете си нещо уникално, ваше, лично позитивно като мисъл за събуждане във вашата уникално щастлива Събота. Ето ги и моите предложения за вас – "Усмихнат ден за мен", "Днес ще виждам само усмихнати и позитивни хора", "Без значение дали пече, или вали дъжд, днес в душата ми грее слънце". Изберете си нещо, което ще предизвика у вас усмивка и топло чувство. Позволете му да се разтвори във вас като "фъщящо" хапче и след това се отправете към огледалото.

2. Не забравяйте да поработите в почивните дни (особено в почивните дни!) за чувството на щастие в душата ви. Сложете си ръката на сърцето, поемете дълбоко въздух и си припомнете всички малки уникални вълшебства, които ви се случиха през изминалите пет дни. След това си представете своята уникална Събота – светла и изпълнена с щастие. Отворете очи в момента на най-широката си усмивка. Съхранете я в съзнанието си. Съхранете и чувството.

3. И без да спирате да се усмихвате по своя уникален начин, си помислете с какво позитивно действие ви се иска да започне този уникално щастлив ден. Когато откриете това, на което сърцето ви реагира с радостно трепване, го направете.

4. Време е за план за вашата уникално щастлива Събота. Подредете така задачките за деня, че да се редуват "трябва" и "искам". Не затрупвайте този ден с твърде много "трябва" и не се лишавайте от нещата, които наистина искате – шопинг, разходка, кино, изложба...

5. Когато съставяте планa за днес, си отделете поне един час (препоръчвам два) "време за мен". Време, в което да сте насаме със себе си, да комуникирате със себе си, да познаете, разберете и приемете своето Аз. Едно от най-важните условия, за да бъдете щастливи, е да се чувствате добре със себе си.

6. Когато стигнете до "време за мен", се постарайте никой и нищо да не нарушава уединението ви. Договорете се с близките си, изключете звукa на телефона, телевизора, ако сте у дома, и всичките си акунти в социалните мрежи.

7. Освен време за себе си ви насърчавам да си намерите и свое място. Нека то не бъде само виртуално (плод на вашата фантазия), но и реално. Да си е ваше, лично и съкровено. Да ви свързва с вашия вътрешен център. Да ви зарежда. Да ви помага да вземате решения в трудни моменти.

8. Ако имате хоби, днес е най-подходящо да му отделите време. Ако нямате, то тази уникално щастлива Събота е прекрасен момент да съставите списък с нещата, които винаги сте искали да правите. Изберете си едно нещо от списъка и започнете с него.

9. Вашата уникална усмивка е израз на вашето желание да изживеете една уникално щастлива Събота. Не я дръжте в тайна само за себе си. Дарете я на всеки, с когото пътечките ви се пресекат днес.

10. Преди да заспите, благодарете на Вселената и на себе си за този ден.

Радост Николова е психолог-консултант, основател на "Училище за търсачи". Вижте още нейни статии и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: 7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за истински щастлив Петък


НОВА КНИГА! "ПРЕДАЙ НАТАТЪК ЛЮБОВТА" - 150 СЪВРЕМЕННИ ПРИТЧИ ЗА ЧУДОТО НА ЖИВОТА - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

150 истории със сюжети от нашето съвремие, които споделят мъдрост, подсказват решение, успокояват и вдъхват надежда. И предават своето послание: Не позволявайте огънят на любовта в сърцето ви да загасне. Той ще осветява пътя ви и ще бъде като здрава скала под краката ви в трудни моменти. Раздавайте щедро от този огън на хората около вас. Не прекъсвайте веригата на доброто... Предавайте нататък любовта!

animiran predai natatyk lubovta 650x650

"Не търси любовта, тя е навсякъде. Търси вътре в себе си покривалото, с което сам си я забулил..." Руми

 


ДВЕ КНИГИ! 300 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА /при поръчка онлайн/

Безценна колекция от 300 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

2 knigi pritchi promo january 2021 650x650 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

gold button all promo min

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПАРТНЬОРСКИ ПОСТОВЕ"