Gnezdoto.net
Не съдете прибързано. Всеки има своята история снимка: magic4walls.com

Не съдете прибързано. Всеки има своята история

Хирургът тичал по коридора на болницата. Преоблякъл се и веднага се запътил към операционния блок. Бил извикан по спешност за операция на малко момче, което било в критично състояние. Пред отделението чакал бащата на детето и нервно се разхождал напред-назад.

Виждайки доктора, мъжът започнал да крещи:

– Защо се забавихте толкова?! Не знаете ли, че животът на сина ми е в опасност? Нямате ли чувство за отговорност?

– Съжалявам, дойдох по-възможно най-бързия начин, след като ми се обадиха. Моля ви да се успокоите и да ме оставите да си свърша работата – напрегнато отговорил лекарят.

– Да се успокоя?! – продължавал да роптае бащата. – А ако вашият син лежеше на операционната маса, така ли щяхте да говорите? Щяхте ли да бъдете спокоен? Ако вашият син умираше...

– Моля ви – прекъснал го хирургът, – знам как се чувствате. Обещавам ви, че ще направим всичко по силите си, за да спасим сина ви. Всеки човешки живот е ценен за нас.

След няколко часа лекарят излязъл от операционната с напрегнато и уморено лице и се обърнал към бащата на детето:

– Най-страшното е зад гърба ви. Операцията беше успешна и сега само ще се надяваме на бързо възстановяване. Всичко е наред. А сега трябва да вървя. Ако имате някакви въпроси, обърнете се към лекуващия лекар.

Като казал това, хирургът бързо тръгнал по болничния коридор и се насочил към изхода.

– Но защо е толкова арогантен този ваш прочут хирург? Той дори не изчака няколко минути, за да ми обясни по-подробно за състоянието на детето ми! – отново започнал да недоволства мъжът, когато към него се приближила една от дежурните сестри.

– Знаете ли, господине – тихо казала сестрата, – вчера синът на този лекар загина при тежка катастрофа. И все още не е на себе си от тази внезапна трагедия, а след малко започва погребението на детето му. Дори не знам как е намерил сили да дойде за такава тежка операция...

Не съдете прибързано. Всеки има своята история.

Притчата е част от сборника "Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота"

Ако тихият глас на сърцето ви е заглушен от хилядите незначителни и безсмислени неща, с които е пълен животът ни, тази книга ще ви помогне да си припомните онези истински и важни неща, които са в най-съкровените кътчета на сърцето. Защото те съществуват и винаги са били там.
Книга, която ще зареди деня ви с енергия, ще стопли сърцето ви и ще успокои вечерта ви след дългия ден...

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki