Gnezdoto.net
Притча за двамата корабокрушенци

Притча за двамата корабокрушенци

Kъдето и да отидеш, ще намериш само това, което носиш със себе си!
Аму Мом

– ... и корабът се разцепил на две от огромните вълни... – разказвал приказка дядото на малкия си внук.

– А с екипажа какво се е случило? – попитало детето.

– Успяли да се спасят двама. Не били много далеч от брега и щом бурята утихнала, доплували до него. Само че се оказало, че е самотен остров. Единият се отчаял веднага и казал, че живи няма да ги намерят. Другият пък бил оптимист и не паднал духом. Веднага се заел да построи подслон, докато дойде спасението. Изминала цяла седмица, но помощ не идвала отникъде. Песимистът не спирал да се оплаква от нелеката си съдба и да я проклина. Оптимистът пък не губел и за миг надежда и се наслаждавал на красивите изгреви и залези. За щастие, един ден в далечината съзряли кораб. Песимистът дори не помръднал от мястото си, вярвал, че няма да ги забележат. Оптимистът веднага запалил огън, така че да се вижда пушекът отдалеч. Накрая ги спасили. Единият се вайкал: „Какъв кошмар беше, глад, студ и жажда!". Другият пък казал: „За мен това беше незабравимо приключение. Ще го помня цял живот. Това е доказателство, че щом имаш воля, нищо не може да те сломи!".

– А защо и другият не е мислил така, а само се е оплаквал? – попитало внучето.

– Има една много мъдра приказка, детето ми – където и да отидеш, ще намериш само това, което носиш със себе си! Щом има студ и печал в душата ти, само студ и печал ще срещаш. И обратно – ако носиш радост в сърцето си – във всичко ще намираш радост.

Вижте повече за Силвия Жекова и още статии от нея

Вижте още: ЖИВОТЪТ Е ПРИКАЗКА - ЕДНА ИСТОРИЯ ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕТО ДА СЪЩЕСТВУВАШ ...


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "ФАНТОМНА БОЛКА" ОТ ОЛЕГ РОЙ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА ДО 31 ЮЛИ 2019 г.

Представете си, че след смъртта си, попадайки в отвъдното, получавате шанс да се върнете към живота и да изживеете още 33 години!
Само че има едно условие – трябва да поправите своя фатална грешка. Не знаете каква е тя и не помните нищо за себе си и за живота си. Но за да поправите миналото, трябва да се превъплътите последователно в трима души и да изберете живота на един от тях за следващите 33 години. Да погледнете през техните очи, да изживеете техните емоции… Трима души, загинали едновременно. И един от тях сте вие!
Дали ще успеете да преначертаете миналото? Как ще видите света през очите на другите хора?

animiran fantomna bolka 650x650

Роман, който ще ви зададе много въпроси и ще ви даде изненадващи отговори.

 


ПРОМОЦИЯ "ВАКАНЦИЯ": - 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

"Всичко добро, всичко вълшебно се случва между юни и август" Джени Хан

animiran pomocia vakancia obsht 650x650
Промоцията продължава до 24.00 часа на 31 юли 2019 г.!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki