Gnezdoto.net
Болното сърце се лекува с любящо сърце

Болното сърце се лекува с любящо сърце

Видният кардиохирург академик Владимир Алмазов на видно място в своя кабинет в Медицинския институт държал стъкленица, в която се съхранявало сърце. Всеки студент по медицина знаел историята на това сърце...

През 50-те години на 20 век, когато академикът бил още студент в четвърти курс, в клиниката на института постъпило момиче с тежка диагноза – остър инфекциозен ендокардит. Тогава заболяването имало висок процент смъртност.
Лекарите смятали случая за безнадежден. Момичето поддържало висока температура, сърцето й отказвало...

Прегледали я всички водещи специалисти в клиниката, в това число и много от младите стажанти. Сред тях имало един талантлив и много внимателен младеж, който силно се заинтригувал от случая.

Не, той не измислил революционен метод за лечение на тежкото заболяване. Той просто се влюбил в момичето... Започнал всеки ден да го посещава в болничната стая, носел му цветя... Умиращото момиче също се влюбило в него.

И започнало тихичко, едва забележимо да оздравява.

Те се оженили, родили им се деца, а на сребърната си сватба поканили лекуващия я лекар. Когато след още много години жената починала, тя завещала своето сърце на същия медицински институт, в който някога срещнала любовта и оздравяла.

За да помнят всички, че болното сърце се лекува с любящо сърце...

Източник: sguschenka.com Превод: Gnezdoto

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki