Gnezdoto.net
Различните лица на успеха

Различните лица на успеха

Две сестри не се били виждали дълги години. Едната направила кариера в чужда страна, а другата създала семейство и живеела по-простичък живот.

Дошъл денят, в който двете най-сетне се събрали. На тази, която живеела в чужбина ѝ направило впечатление какво спокойствие и щастие излъчва сестра ѝ. Попитала я:

– Кажи ми, сестричке, каква е тайната на твоето щастие? Ти живееш скромен живот със семейството си и въпреки това не се оплакваш. Виждам радостта изписана на лицето ти. Аз живея охолно, имам кариера. Постигнах, и дори надминах успеха, за който мечтаех, но не съм щастлива. Душата ми е някак празна.

– Успехът има много лица – отговорила другата сестра. – За теб той може да се изразява в постигане на финансова независимост, но за мен е нещо напълно различно. Аз следвам поривите на сърцето си и живея в мир със себе си. Това е най-големият успех за мен! Ако трупаш богатства само за да изглеждаш някой в очите на хората, няма как да достигнеш вътрешна хармония. Нея не можеш да купиш с пари. Те създават удобства, но не и щастие.

Вижте повече за Силвия Жекова и още статии от нея

Вижте още: НЕСЛУЧАЙНА СРЕЩА - УРОК ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki