Gnezdoto.net
Различните лица на успеха

Различните лица на успеха

Две сестри не се били виждали дълги години. Едната направила кариера в чужда страна, а другата създала семейство и живеела по-простичък живот.

Дошъл денят, в който двете най-сетне се събрали. На тази, която живеела в чужбина ѝ направило впечатление какво спокойствие и щастие излъчва сестра ѝ. Попитала я:

– Кажи ми, сестричке, каква е тайната на твоето щастие? Ти живееш скромен живот със семейството си и въпреки това не се оплакваш. Виждам радостта изписана на лицето ти. Аз живея охолно, имам кариера. Постигнах, и дори надминах успеха, за който мечтаех, но не съм щастлива. Душата ми е някак празна.

– Успехът има много лица – отговорила другата сестра. – За теб той може да се изразява в постигане на финансова независимост, но за мен е нещо напълно различно. Аз следвам поривите на сърцето си и живея в мир със себе си. Това е най-големият успех за мен! Ако трупаш богатства само за да изглеждаш някой в очите на хората, няма как да достигнеш вътрешна хармония. Нея не можеш да купиш с пари. Те създават удобства, но не и щастие.

Вижте повече за Силвия Жекова и още статии от нея

Вижте още: НЕСЛУЧАЙНА СРЕЩА - УРОК ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ


НОВА КНИГА! "ПРЕДАЙ НАТАТЪК ЛЮБОВТА" - 150 СЪВРЕМЕННИ ПРИТЧИ ЗА ЧУДОТО НА ЖИВОТА - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

150 истории със сюжети от нашето съвремие, които споделят мъдрост, подсказват решение, успокояват и вдъхват надежда. И предават своето послание: Не позволявайте огънят на любовта в сърцето ви да загасне. Той ще осветява пътя ви и ще бъде като здрава скала под краката ви в трудни моменти. Раздавайте щедро от този огън на хората около вас. Не прекъсвайте веригата на доброто... Предавайте нататък любовта!

animiran predai natatyk lubovta 650x650

"Не търси любовта, тя е навсякъде. Търси вътре в себе си покривалото, с което сам си я забулил..." Руми

 


ДВЕ КНИГИ! 300 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА /при поръчка онлайн/

Безценна колекция от 300 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

2 knigi pritchi promo january 2021 650x650 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

gold button all promo min

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki