Gnezdoto.net
Какво е нужно, за да запазиш любовта завинаги

Какво е нужно, за да запазиш любовта завинаги

В две съседни къщи живеели две семейства. Едните били шумни скандалджии, които непрекъснато се карали за нещо и огласяли улицата с виковете си. Докато при другите царели тишина и взаимно разбирателство, а самите те винаги изглеждали щастливи и спокойни.

Един ден, изгаряна от завист и любопитство, жената от първото семейство казала на съпруга си:
– Не мога да си обясня как нашите съседи са вечно усмихнати и един път не сме чули да си повишат тон. Възможно ли е чак пък толкова да се разбират? Виж какво, защо не отидеш да се завъртиш наоколо. Искам да проучиш какво се случва в тази къща. Може пък да има някаква малка тайна...

Отишъл мъжът, скрил се до един от прозорците на съседната къща и започнал да наблюдава и да се ослушва. Съседката се появила с кофа вода и започнала да мие пода. Но в същия момент телефонът звъннал, тя зарязала работата си и се затичала към кухнята. През това време се прибрал съпругът ѝ от работа и отваряйки външната врата, не забелязал кофата с вода на пода, спънал се в нея, тя се преобърнала и цялата вода се разляла.

Като чула шума, жената веднага се появила в антрето и виждайки какво се е случило, започнала да се извинява на съпруга си:

– Съжалявам, скъпи! Не трябваше да оставям кофата насред коридора. Прости ми, аз съм виновна... Ей сега ще почистя.

– Не, миличка, моя беше вината! Просто трябваше да бъда по-внимателен. Ти ми прости... Нека да ти помогна.

Разстроил се съседът, който подслушвал, навел глава и се върнал обратно вкъщи. А там жена му го чакала и още от вратата нетърпеливо го заразпитвала:

– Е, има ли някаква тайна? Разбра ли нещо?

– Всичко разбрах! – унило отвърнал съпругът. – У нас всички са прави, а у тях всички са виновни.

Въпреки, че в тази история се разказва за ключа към разбирателството в семейството, спокойно можем да я приложим и за всички други отношения. Рецептата е проста и лесна. При това работи безупречно. Изпробвайте още днес.

Какво предпочиташ – да бъдеш щастлив или да си винаги прав?
Хорас Джаксън Браун

Притчата е част от сборника "Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота"

Ако тихият глас на сърцето ви е заглушен от хилядите незначителни и безсмислени неща, с които е пълен животът ни, тази книга ще ви помогне да си припомните онези истински и важни неща, които са в най-съкровените кътчета на сърцето. Защото те съществуват и винаги са били там.
Книга, която ще зареди деня ви с енергия, ще стопли сърцето ви и ще успокои вечерта ви след дългия ден...


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 knigi pritchi promo 01 new 2022 650x650 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


ДВЕ КНИГИ, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ДА УПРАВЛЯВАТЕ СЪДБАТА СИ: "СТРЕСЪТ - ПРИЯТЕЛ ИЛИ ВРАГ" И "ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА" ОТ КЕЛИ МАКГОНИГЪЛ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Ако фразите "Нямам воля" и "Стресът ме убива" тровят живота ви, тези книги са за вас! Две практически ръководства, основани на авангардни научни изследвания, от д-р Кели Макгонигъл!

animiran promopaket kelly mcgonigal

Кели Макгонигъл e доктор на науките, психолог, изследовател, преподавател в Станфордския университет и автор и водещ на два от най-популярните курсове в Станфорд – „Наука за силата на волята“ и „Новата наука за стреса“.

 


ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

martenska promociq min
Промоцията продължава до 31 март 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki