Gnezdoto.net
Как да преброиш приятелите си

Как да преброиш приятелите си

На един млад човек предстояло да се ожени. Започнал подготовката за сватбата, но в последната седмица осъзнал, че има още много неща, които не е успял да свърши, и се обърнал за помощ към баща си:

– Татко, изоставам с приготовленията, а денят наближава. Моля те, заеми се ти с поканите за гостите. Ето, това е списък с имената и телефоните на всички мои приятели.

– Добре, сине. Захващам се веднага – отговорил бащата.

Дошъл денят на щастливото събитие. Но малко преди да започне церемонията по венчавката, синът се втурнал към баща си и заговорил гневно:

– Татко, нали те помолих да поканиш всички мои приятели!

– Точно това направих, сине.

– Но аз ти дадох списък с петдесет човека, а тук са само петнайсет.

– Виж, аз се обадих и на петдесетте ти приятели, момчето ми. И на всеки от тях казах, че звъня по твоя молба, защото имаш нужда от помощ и ги помолих да дойдат днес в девет часа сутринта. Но мисля, че няма за какво да се тревожиш. Защото всички твои приятели са тук!

Ако имаш нужда от помощ, почукай на вратата на приятел. Ако не ти се отвори вратата, поне ще ти се отворят очите.

Притчата е част от сборника "Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота"

Ако тихият глас на сърцето ви е заглушен от хилядите незначителни и безсмислени неща, с които е пълен животът ни, тази книга ще ви помогне да си припомните онези истински и важни неща, които са в най-съкровените кътчета на сърцето. Защото те съществуват и винаги са били там.
Книга, която ще зареди деня ви с енергия, ще стопли сърцето ви и ще успокои вечерта ви след дългия ден...


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 knigi pritchi promo 01 new 2022 650x650 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


ПРОМОЦИЯ - ДО 70% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ГНЕЗДОТО!

gold button all promo min

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "ОТВЪД РЕДА: ОЩЕ 12 ПРАВИЛА ЗА ЖИВОТА" ОТ ДЖОРДАН Б. ПИТЪРСЪН - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Опирайки се на трудно извоюваните истини на древната мъдрост, както и на дълбоко лични уроци от собствения си живот и клинична практика, Питърсън предлага 12 нови принципа, които ще ви поведат към по-смел, истински и смислен живот.

animiran beyond order

Джордан Питърсън използва уникална техника за провокиране на мисълта и насочва читателя към решаване на личните му проблеми. Той сякаш намира най-краткия път към истинското и доброто във всеки човек. Този подход ще ви позволи да видите истинската красота в себе си и в другите около вас.

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki