Gnezdoto.net
Усмихвай се. Не защото животът е лесен или перфектен, а защото си избрал да бъдеш щастлив

Усмихвай се. Не защото животът е лесен или перфектен, а защото си избрал да бъдеш щастлив

В един топъл пролетен ден от небето се изсипал внезапен дъжд. Силен дъжд, който бързо прогонил хората от улиците. Но двама души все още стояли под дъжда, всеки имайки своята си причина.


Млад мъж, облечен в изискан делови костюм и скъпи маркови обувки, който закъснявал за важна среща, се движел с бърза крачка към близкия бизнес център. Той се криел под огромен черен чадър, а в другата си ръка носел красиво кожено куфарче. Докато подтичвал и прескачал образувалите се локви, той проклинал наум целия свят... проклинал дъжда, който щял да съсипе скъпите му обувки; чадъра в ръката му, който му пречел да извади мобилния си телефон; срещата си в центъра на града, заради която се озовал насред улицата в този момент; лошия си късмет; отвратителното пролетно време... ругаел наум, защото се чувствал нещастен.

В същото време млада жена, мокра до кости, се движела срещу него с лека танцова походка. С подгизнали обувки и мокра коса, но с широка усмивка на лицето, тя изглеждала странно и някак комично. Застигната от внезапния дъжд, жената очевидно не бързала да се скрие под някоя стряха и просто се наслаждавала на света около себе си... обръщала лицето си към небето и събирала в шепите си падащите капки, наслаждавала се на струйките вода, които се стичали от косата ѝ и гъделичкали лицето ѝ; радвала се на топлото пролетно време и на аромата на цъфнали дръвчета... радвала се, защото се чувствала щастлива.

В един кратък момент мъжът и жената минали един покрай друг и разменили бързи погледи.
„Каква луда и нещастна жена...“, помислил си той.
„Какъв изискан и красив мъж, сигурно е много щастлив...“, казала си тя.

Колко често грешим в преценката си за човека до нас... И колко малко се иска понякога, за да бъдем щастливи...

Усмихвай се всеки път, когато имаш възможност. Не защото животът е лесен, перфектен или точно такъв, какъвто очакваш, а защото си избрал да бъдеш щастлив.

Нашият живот е такъв, какъвто го правят нашите мисли.
Марк Аврелий

Притчата е част от сборника "Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота"

Ако тихият глас на сърцето ви е заглушен от хилядите незначителни и безсмислени неща, с които е пълен животът ни, тази книга ще ви помогне да си припомните онези истински и важни неща, които са в най-съкровените кътчета на сърцето. Защото те съществуват и винаги са били там.
Книга, която ще зареди деня ви с енергия, ще стопли сърцето ви и ще успокои вечерта ви след дългия ден...


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 pritchi new price650x650 30 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО": "НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Древна мъдрост и мистични тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

namaste 650x650 min

За всички онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия и на които са намерили отговори! 

 


ЗИМНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

zimna promociq 03 2024 min

Промоцията продължава до 18 март 2024 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki