Gnezdoto.net
Няма нерешими задачи

Няма нерешими задачи

Един човек работил цял ден в стопанството си и накрая установил, че е загубил часовника си в плевнята. Часовникът не бил скъп, но бил много ценен за човека, защото му бил подарък от много близък роднина.

След дълго безплодно търсене и обръщане на сламата, човекът почти се отказал от търсенето и се приготвил да потегля към дома си. На излизане обаче забелязал съседските деца да играят наблизо. Решил да ги повика на помощ и обещал щедра награда за този, който открие часовника му.

Като чули за награда, децата се втурнали да търсят из плевнята. Ровили дълго из сламата от пода до тавана, но никой не намерил часовника. Човекът въздъхнал, благодарил на децата и ги повикал да си наберат малко ябълки от едно отрупано дърво във фермата му, като награда за усърдието им.

Докато всички радостни хукнали към дървото, едно малко момче подръпнало фермера за ръкава и го помолило да опита отново да потърси часовника, нищо, че това щяло да му коства ябълките за почерпка. Човекът се съгласил и оставил детето в плевнята, докато отвеждал другите деца към ябълковото дърво навътре в стопанството.

След около половин час децата се върнали с пълни джобове с ябълки и заедно с фермера отишли да приберат малкото момче от плевнята. За всеобща изненада то ги чакало пред вратата, усмихнато и с часовника в ръка. Фермерът безкрайно много се зарадвал, децата се развикали и наобиколили момчето. Всички били удивени от това, че то е успяло да намери часовника.

- Но как, как го направи? - викали децата едно през друго и пипали невярващи намерената вещ.

Детето се усмихнало:

- Спомних си това, което баба винаги ми повтаря. Тя казва, че няма нерешими задачи, а има недостатъчно молитви. Реших да я послушам. Седнах, умълчах се, успокоих се и се помолих искрено и силно на Бог да ми помогне да намеря часовника. Докато се молех в тишината - изведнъж чух тихо цъкане. Станах, последвах звука и лесно изрових часовника ей от там, изпод онзи куп с ронена царевица.

Отговорът на всички въпроси в живота може да дойде след пълно себеотдаване на Божията воля и искрена молитва. За нас остава да се стаим, за да чуем цъкането на часовника...

Вижте още: ЧУДЕСАТА СЕ СЛУЧВАТ, КОГАТО ВЯРВАШ И ОБИЧАШ БЕЗРЕЗЕРВНО


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 knigi pritchi promo 01 new 2022 650x650 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


ПРОМОЦИЯ - ДО 70% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ГНЕЗДОТО!

gold button all promo min

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "ОТВЪД РЕДА: ОЩЕ 12 ПРАВИЛА ЗА ЖИВОТА" ОТ ДЖОРДАН Б. ПИТЪРСЪН - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Опирайки се на трудно извоюваните истини на древната мъдрост, както и на дълбоко лични уроци от собствения си живот и клинична практика, Питърсън предлага 12 нови принципа, които ще ви поведат към по-смел, истински и смислен живот.

animiran beyond order

Джордан Питърсън използва уникална техника за провокиране на мисълта и насочва читателя към решаване на личните му проблеми. Той сякаш намира най-краткия път към истинското и доброто във всеки човек. Този подход ще ви позволи да видите истинската красота в себе си и в другите около вас.

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki