Gnezdoto.net
Невидимият портиер

Невидимият портиер

Една жена работела в голяма месопреработвателна фабрика. Веднъж, точно преди края на смяната, докато била в голямото хладилно помещение, врата се хлопнала и тя се оказала заключена вътре. Жената започнала да вика, да блъска вратата, но вече всички си били тръгнали и нямало кой да я чуе. Тя отчаяно се свлякла на пода и се разплакала. Дали ще оцелея при тази температура, ако остана тук цяла нощ, мислела си с ужас тя.

След около час обаче се случило чудото. Врата се отворила и към нея се приближил възрастният портиер. Премръзналата жена не можела да повярва на късмета си.

– Не мога да ви опиша колко съм ви благодарна! – през сълзи говорела тя. – Вие сте моят ангел спасител. Но какво ви накара да дойдете тук и да отворите вратата? Това не е част от задълженията ви...

– Знаете ли, мила госпожо – тихо казал възрастният мъж, – аз работя в тази фабрика повече от трийсет години. И всяка сутрин и вечер посрещам и изпращам хиляди работници и служители. Но повечето от тях се отнасят с мен, сякаш съм невидим. Вие сте единствената, която винаги ми се усмихва и ме поздравява. Вашият приятелски поздрав ме кара да се чувствам значим и нужен. Затова много добре помня лицето и гласа ви. Знам кога сте на работа и в кои дни сте в отпуск. Днес бях сигурен, че сутринта минахте през портала, но сега, след като си тръгна и последният работник и не чух вашето ведро „Лека вечер, ще се видим утре!“, разбрах, че ви се е случило нещо. Затова просто обиколих навсякъде и, слава богу, бързо ви открих.

Най-големият ни грях към ближния не е ненавистта, а безразличието.
Джордж Бърнард Шоу

Притчата е част от сборника "Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота"

Ако тихият глас на сърцето ви е заглушен от хилядите незначителни и безсмислени неща, с които е пълен животът ни, тази книга ще ви помогне да си припомните онези истински и важни неща, които са в най-съкровените кътчета на сърцето. Защото те съществуват и винаги са били там.
Книга, която ще зареди деня ви с енергия, ще стопли сърцето ви и ще успокои вечерта ви след дългия ден...


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 pritchi new price650x650 30 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО": "НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Древна мъдрост и мистични тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

namaste 650x650 min

За всички онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия и на които са намерили отговори! 

 


ПРОЛЕТНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

proletna promocia 2024 650x650 min

Промоцията продължава до 15 април 2024 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki