Gnezdoto.net
Невидимият портиер

Невидимият портиер

Една жена работела в голяма месопреработвателна фабрика. Веднъж, точно преди края на смяната, докато била в голямото хладилно помещение, врата се хлопнала и тя се оказала заключена вътре. Жената започнала да вика, да блъска вратата, но вече всички си били тръгнали и нямало кой да я чуе. Тя отчаяно се свлякла на пода и се разплакала. Дали ще оцелея при тази температура, ако остана тук цяла нощ, мислела си с ужас тя.

След около час обаче се случило чудото. Врата се отворила и към нея се приближил възрастният портиер. Премръзналата жена не можела да повярва на късмета си.

– Не мога да ви опиша колко съм ви благодарна! – през сълзи говорела тя. – Вие сте моят ангел спасител. Но какво ви накара да дойдете тук и да отворите вратата? Това не е част от задълженията ви...

– Знаете ли, мила госпожо – тихо казал възрастният мъж, – аз работя в тази фабрика повече от трийсет години. И всяка сутрин и вечер посрещам и изпращам хиляди работници и служители. Но повечето от тях се отнасят с мен, сякаш съм невидим. Вие сте единствената, която винаги ми се усмихва и ме поздравява. Вашият приятелски поздрав ме кара да се чувствам значим и нужен. Затова много добре помня лицето и гласа ви. Знам кога сте на работа и в кои дни сте в отпуск. Днес бях сигурен, че сутринта минахте през портала, но сега, след като си тръгна и последният работник и не чух вашето ведро „Лека вечер, ще се видим утре!“, разбрах, че ви се е случило нещо. Затова просто обиколих навсякъде и, слава богу, бързо ви открих.

Най-големият ни грях към ближния не е ненавистта, а безразличието.
Джордж Бърнард Шоу

Притчата е част от сборника "Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота"

Ако тихият глас на сърцето ви е заглушен от хилядите незначителни и безсмислени неща, с които е пълен животът ни, тази книга ще ви помогне да си припомните онези истински и важни неща, които са в най-съкровените кътчета на сърцето. Защото те съществуват и винаги са били там.
Книга, която ще зареди деня ви с енергия, ще стопли сърцето ви и ще успокои вечерта ви след дългия ден...


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 knigi pritchi promo 01 new 2022 650x650 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


ПРОМОЦИЯ - ДО 70% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ГНЕЗДОТО!

gold button all promo min

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "ОТВЪД РЕДА: ОЩЕ 12 ПРАВИЛА ЗА ЖИВОТА" ОТ ДЖОРДАН Б. ПИТЪРСЪН - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Опирайки се на трудно извоюваните истини на древната мъдрост, както и на дълбоко лични уроци от собствения си живот и клинична практика, Питърсън предлага 12 нови принципа, които ще ви поведат към по-смел, истински и смислен живот.

animiran beyond order

Джордан Питърсън използва уникална техника за провокиране на мисълта и насочва читателя към решаване на личните му проблеми. Той сякаш намира най-краткия път към истинското и доброто във всеки човек. Този подход ще ви позволи да видите истинската красота в себе си и в другите около вас.

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki