Gnezdoto.net
Защото Бог шепне в ухото ти: „Не спирай... продължавай! Аз съм зад теб..."

Защото Бог шепне в ухото ти: „Не спирай... продължавай! Аз съм зад теб..."

Една майка много искала синът ѝ да стане пианист и още от малък го записала на уроци по пиано. Един ден, когато разбрала че в града ще гостува един от най-великите пианисти в света, решила да заведе на неговия концерт малкото момче, за да го поощри и вдъхнови в заниманията му по музика.

Когато влезли в театъра, момчето, което за пръв път посещавало подобно събитие, започнало с любопитство да изследва пространството. Виждайки, че майка му се е заговорила със свои познати, детето се шмугнало в един коридор и изведнъж се озовало пред врата, на която пишело „Забранено за външни лица“. Естествено, думата „забранено“ веднага накарала детето да отвори точно тази врата. То влязло вътре и се озовало в голямо тъмно пространство, където различило голям роял в средата на помещението.

В това време се чул последният сигнал за началото на представлението и майката установила, че синът ѝ е изчезнал. След като не го открила във фоайето, тя се насочила към залата с надеждата да го намери там, но от него нямало и следа. Докато жената разтревожено се оглеждала наоколо, светлините угаснали, завесата се вдигнала и лъчите на прожекторите осветили сцената.

В този момент майката с ужас установила, че малкият ѝ син е седнал пред рояла на сцената и небрежно свири някаква мелодия, която наскоро бил научил.

В залата се разнесъл тих шепот на удивление и докато хората се чудели какво се случва, на сцената с лека походка излязъл пианистът, когото всички очаквали. Маестрото ни най-малко не се смутил от малкия си гост и докато публиката възторжено аплодирала появата му, той с усмивка се приближил до рояла и тихичко казал на момчето:

– Не спирай. Продължавай да свириш.
Музикантът леко се наклонил зад гърба на детето и се включил в изпълнението, като добавил в мелодията най-ниските и най-високите регистри на пианото. Получило се невероятно изпълнение на четири ръце, от което аудиторията останала очарована. Бурни аплодисменти огласили залата, а майката на момчето гледала стъписана и не можела да повярва на очите си.

Така една нелепа и неловка ситуация се превърнала в нещо уникално и неповторимо. Публиката дълго аплодирала двамата пианисти, а малкото момче получило едновременно незабравимо преживяване и безценен урок. То било невероятно впечатлено от докосването си до великия музикант и първото си излизане на голяма сцена. И случката предопределила целия му живот. След години то се превърнало в един от най-добрите пианисти в света.

Понякога именно неразрешимите или нелепи ситуации могат да преобърнат живота на човек. Защото тогава Бог шепне в ухото му: „Не спирай... продължавай! Аз съм зад теб и заедно ще превърнем твоето плахо начинание във велико постижение. Просто не трябва да спираш...“

Нещата се развиват най-добре за онези, които, независимо как се развиват нещата, умеят да извличат най-доброто от ситуацията.
Джон Удън

Притчата е част от сборника "Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота"

Ако тихият глас на сърцето ви е заглушен от хилядите незначителни и безсмислени неща, с които е пълен животът ни, тази книга ще ви помогне да си припомните онези истински и важни неща, които са в най-съкровените кътчета на сърцето. Защото те съществуват и винаги са били там.
Книга, която ще зареди деня ви с енергия, ще стопли сърцето ви и ще успокои вечерта ви след дългия ден...


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 pritchi new price650x650 30 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО": "НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Древна мъдрост и мистични тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

namaste 650x650 min

За всички онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия и на които са намерили отговори! 

 


ПРОЛЕТНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

proletna promocia 2024 650x650 min

Промоцията продължава до 15 април 2024 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki