Gnezdoto.net
Защото Бог шепне в ухото ти: „Не спирай... продължавай! Аз съм зад теб..."

Защото Бог шепне в ухото ти: „Не спирай... продължавай! Аз съм зад теб..."

Една майка много искала синът ѝ да стане пианист и още от малък го записала на уроци по пиано. Един ден, когато разбрала че в града ще гостува един от най-великите пианисти в света, решила да заведе на неговия концерт малкото момче, за да го поощри и вдъхнови в заниманията му по музика.

Когато влезли в театъра, момчето, което за пръв път посещавало подобно събитие, започнало с любопитство да изследва пространството. Виждайки, че майка му се е заговорила със свои познати, детето се шмугнало в един коридор и изведнъж се озовало пред врата, на която пишело „Забранено за външни лица“. Естествено, думата „забранено“ веднага накарала детето да отвори точно тази врата. То влязло вътре и се озовало в голямо тъмно пространство, където различило голям роял в средата на помещението.

В това време се чул последният сигнал за началото на представлението и майката установила, че синът ѝ е изчезнал. След като не го открила във фоайето, тя се насочила към залата с надеждата да го намери там, но от него нямало и следа. Докато жената разтревожено се оглеждала наоколо, светлините угаснали, завесата се вдигнала и лъчите на прожекторите осветили сцената.

В този момент майката с ужас установила, че малкият ѝ син е седнал пред рояла на сцената и небрежно свири някаква мелодия, която наскоро бил научил.

В залата се разнесъл тих шепот на удивление и докато хората се чудели какво се случва, на сцената с лека походка излязъл пианистът, когото всички очаквали. Маестрото ни най-малко не се смутил от малкия си гост и докато публиката възторжено аплодирала появата му, той с усмивка се приближил до рояла и тихичко казал на момчето:

– Не спирай. Продължавай да свириш.
Музикантът леко се наклонил зад гърба на детето и се включил в изпълнението, като добавил в мелодията най-ниските и най-високите регистри на пианото. Получило се невероятно изпълнение на четири ръце, от което аудиторията останала очарована. Бурни аплодисменти огласили залата, а майката на момчето гледала стъписана и не можела да повярва на очите си.

Така една нелепа и неловка ситуация се превърнала в нещо уникално и неповторимо. Публиката дълго аплодирала двамата пианисти, а малкото момче получило едновременно незабравимо преживяване и безценен урок. То било невероятно впечатлено от докосването си до великия музикант и първото си излизане на голяма сцена. И случката предопределила целия му живот. След години то се превърнало в един от най-добрите пианисти в света.

Понякога именно неразрешимите или нелепи ситуации могат да преобърнат живота на човек. Защото тогава Бог шепне в ухото му: „Не спирай... продължавай! Аз съм зад теб и заедно ще превърнем твоето плахо начинание във велико постижение. Просто не трябва да спираш...“

Нещата се развиват най-добре за онези, които, независимо как се развиват нещата, умеят да извличат най-доброто от ситуацията.
Джон Удън

Притчата е част от сборника "Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота"

Ако тихият глас на сърцето ви е заглушен от хилядите незначителни и безсмислени неща, с които е пълен животът ни, тази книга ще ви помогне да си припомните онези истински и важни неща, които са в най-съкровените кътчета на сърцето. Защото те съществуват и винаги са били там.
Книга, която ще зареди деня ви с енергия, ще стопли сърцето ви и ще успокои вечерта ви след дългия ден...


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 knigi pritchi promo 01 new 2022 650x650 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ "СЕПТЕМВРИ" - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promocia septemvri2022 kvadraten 650x650 min
Промоцията продължава до 2 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki